جهانگیری: بانک مرکزی حمایت از صادرکنندگان را در دستور کار قرار دهد
تهران - ایرنا - معاون اول رییس جمهوری با تاکید بر این که توسعه صادرات، موتور محرک و انگیزه برای بخش تولید و سرمایه گذاری است گفت: بانک مرکزی حمایت از صادرکنندگان در بازارهای هدف را در دستور کار قرار دهد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی معاون اول رییس جمهوری، «اسحاق جهانگیری» در جلسه کارگروه رفع موانع جهش تولید از توسعه صادرات به عنوان موتور محرک بخش تولید یاد کرد و گفت: توسعه صادرات از مهمترین عوامل تحقق جهش تولید است چرا که وقتی بازار صادراتی برای یک محصول وجود داشته باشد، انگیزه سرمایهگذاری و تولید برای آن محصول ایجاد میشود.
وی افزود: در حال حاضر برخی محصولات تولیدی کشور از بازار محدودی برای عرضه برخوردار هستند که اگر بسترهای لازم برای صادرات این محصولات و اتصال به بازارهای بزرگتر فراهم شود، شاهد رقابت و به تبع آن افزایش تولید، بهبود قیمت و ارتقاء کیفیت این دست محصولات خواهیم بود.
معان اول رییس جمهور با بیان اینکه توسعه صادرات میتواند جهشی مثبت در تولید رشتههای صنعتی و کشاورزی ایجاد کند، اظهار داشت: البته لازم است با تدوین قوانین و مقررات روشن و شفاف در حوزه صادرات، این اطمینان در صادرکنندگان ایجاد شود که با تصمیمات لحظه ای و اعمال محدودیتهای ناگهانی، خللی در برنامهریزیهای تولیدی و صادراتی آنها ایجاد نمیشود.
جهانگیری با تاکید بر لزوم حمایت از صادرکنندگان از سوی بانک مرکزی و دیگر دستگاههای مرتبط، خاطرنشان کرد: بانک مرکزی باید برنامهای دقیق برای حمایت از صادرکنندگان بازارهای هدف داشته باشد تا امکان رقابت صادرکنندگان ایرانی با صادرکنندگان سایر کشورها در جذب بازارهای هدف فراهم شود.
وی رویکرد جدی دولت را حمایت از توسعه صادرات محصولات کشاورزی عنوان کرد و افزود: باید سیاست گذاری و برنامهریزی دقیقی برای صادرات محصولات کشاورزی توسط دستگاههای ذیربط تدوین شود تا ضمن تامین بازار داخلی، سازوکار مشخصی برای نحوه تولید و صادرات محصولات کشاورزی فراهم شود.
معاون اول رییس جمهوری خواستار شناسایی و رفع مسائل و تنگناهای اصلی صادرات محصولات کشاورزی شد و گفت: باید برنامهای جدی و دقیق برای حمایت از صادرات محصولات کشاورزی و نیز تکمیل زیرساختهای صادرات این محصولات داشته باشیم به گونهای که آثار مثبت آن در کوتاه مدت قابل مشاهده باشد.
در این جلسه که وزرای جهاد کشاورزی، امور اقتصادی و دارایی و نمایندگان عضو کارگروه از مجلس شورای اسلامی و قوه قضائیه نیز حضور داشتند، برخی احکام و پیشنهادات وزارت جهاد کشاورزی برای جهش تولید مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت و مقرر شد دستگاههای ذیربط دستورالعمل و برنامهای دقیق برای توسعه صادرات محصولات کشاورزی، نحوه حمایت بانک مرکزی از صادر کنندگان و راهکارهای تحقق جهش تولید در بخش کشاورزی تدوین و در جلسات آتی کارگروه مطرح کنند.
*س_برچسبها_س*