جوانی جمعیت با جیب خالی میسر نیست / هزینه زایمان 36 میلیون تومان ناقابل
هزینههای مربوط به زایمان و بستری در بخشهای بیمارستان در حال حاضر بسیار بالا بوده و برای بسیاری از زوجها به چالش کشیده شده است. به عنوان مثال، هزینه زایمان طبیعی در یک اتاق استاندارد برای یک شب حدود 15 میلیون تومان و برای زایمان دوقلو حدود 18 میلیون تومان است.
در حال حاضر، هزینههای مرتبط با زایمان و بستری در اتاقهای بیمارستان به شدت افزایش یافته و برای بسیاری از زوجها به چالش تبدیل شده است. به عنوان مثال، هزینه زایمان طبیعی در یک اتاق استاندارد برای یک شب حدود 15 میلیون تومان، و برای زایمان دوقلو حدود 18 میلیون تومان میباشد.
این هزینه با انتخاب اتاق خصوصی و دیپلمات به ترتیب تا 18 و 24 میلیون تومان میرسد. هزینه زایمان سزارین نیز از 22 میلیون شروع و برای اتاقهای دیپلمات تا 33 میلیون تومان میرسد.
در گرانترین حالت ممکن هم برای زایمان دوقلو با یک شب بستری در اتاق دیپلمات باید 36 میلیون تومان هزینه کنید.
این در حالی است که برخی مادران برای عکسهای بعد از زایمان و تزئین اتاق حدود 2 تا 3 روز در این اتاقهای vip میمانند.
بخش زایمان مشمول تعرفه گذاری پرستاری شد
فرح بابایی: پس از ابلاغ تعرفه گذاری خدمات پرستاری در سال گذشته، پیگیری جهت تعرفه گذاری خدمات همکاران ماما در بخش های مرتبط سلامت مادر و نوزاد صورت پذیرفت و نهایتا طی مصوبه هیات وزیران ابلاغ شد.
سلامترئیس اداره مامایی معاونت درمان در تشریح اقدامات انجام گرفته جهت تقویت جایگاه ماما در نظام سلامت گفت: در دولت مردمی اقدامات قابل توجهی در زمینه ارتقا خدمات مامایی و جایگاه ماما صورت گرفته و این اقدامات با جدیت ادامه خواهد یافت.
فرح بابایی رئیس اداره مامایی معاونت درمان با بیان اینکه بخش زایمان نیز مشمول تعرفه گذاری خدمات پرستاری شد، گفت: پس از ابلاغ تعرفه گذاری خدمات پرستاری در سال گذشته، پیگیری جهت تعرفه گذاری خدمات همکاران ماما در بخش های مرتبط سلامت مادر و نوزاد صورت پذیرفت و نهایتا طی مصوبه هیات وزیران ابلاغ شد.
وی افزود: در راستای افزایش دسترسی مادران باردار به خدمات سلامت و با توجه به در دسترس بودن همکاران ماما در تمامی نقاط کشور و به منظور اجرایی شدن ماده 45 قانون جوانی جمعیت، پوشش بیمه ای خدمات ماما در دوران بارداری و غیر بارداری سال 1401 مصوب و ابلاغ شده است که توسط اکثر بیمه ها اجرا می شود و پوشش بیمه ای سازمان تامین اجتماعی نیز در دست انجام است.
بابایی در خصوص اقدامات صورت گرفته در زمینه ماده 49 قانون جوانی جمعیت (یک مادر به دو ماما) گفت: برآورد نیروی انسانی ماما مورد نیاز جهت ارائه خدمات به مادران باردار در بخش های زایمانی صورت گرفت از اینرو سهمیه استخدام 600 ماما در حوزه درمان در آزمون استخدامی وزارت بهداشت در نظر گرفته شد. همچنین طرح نیروی انسانی مامایی از سال 1402 جهت اجرایی کردن ماده 49 قانون جوانی جمعیت الزامی شد.
به گفته رییس اداره مامایی معاونت درمان وزارت بهداشت دوره های ارتقای توانمندی گروه مامایی جهت ارائه خدمات با کیفیت به زنان و ترویج فرهنگ فرزندآوری به صورت پیوسته برگزار می شود.
وی با اشاره به برنامه های در حال اجرا برای تقویت جایگاه مامایی، از افزایش ضریب سختی شرایط محیط کار حرفه مامایی، افزایش ضریب حرفه مامایی در مشاغل سخت و زیان آور، تبیین و تقویت جایگاه مامای خانواده در برنامه سلامت خانواده و نظام ارجاع، تقویت نقش ماما در تیم زایمان در کنار دیگر ذینفعان، تبیین و تقویت جایگاه ماما در اجرایی سازی قانون جوانی جمعیت و فرهنگ سازی فرزندآوری و هماهنگی با حوزه معاونت آموزشی در راستای تقویت آموزش دانشجویان مامایی با رویکرد ارتقای کار تیمی در آموزش به عنوان بخشی از این اقدامات یاد کرد.