پنج‌شنبه 8 آذر 1403

حتی اجاره نشینی هم برای جوانان تبدیل به آرزو شده است

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
حتی اجاره نشینی هم برای جوانان تبدیل به آرزو شده است

معاون ساماندهی امور جوانان گفت: متأسفانه در حال حاضر حتی اجاره نشینی هم برای جوانان تبدیل به آرزو شده و دیگر از خرید مسکن قطع امید کرده اند.

معاون ساماندهی امور جوانان گفت: متأسفانه در حال حاضر حتی اجاره نشینی هم برای جوانان تبدیل به آرزو شده و دیگر از خرید مسکن قطع امید کرده اند.

به گزارش خبرنگار مهر، محمد مهدی تندگویان معاون ساماندهی امور جوانان صبح امروز در نشست خبری هفته ازدواج یکی از اقدامات مثبت دولت دوازدهم را افزایش 10 برابری وام ازدواج نسبت به سال 96 خواند.

در ادامه وی در پاسخ به سوال خبرنگار مهر، مبنی بر اینکه با توجه به وضعیت تورم کشور این 10 برابر شدن وام ازدواج و رسیدن آن به رقم 70 میلیون تومان چه میزان به شروع یک زندگی کمک می‌کند، گفت: معتقدیم این مدل مشوق‌های مقطعی آنچنان کمک ارزشمندی به ازدواج نمی‌کند. بارها در فصل بودجه پیشنهاد تبدیل این مدل پرداخت‌ها را به پرداخت‌های بلند مدت داده‌ایم اما عملی نشده است. این مدل بدهکار کردن جوانان تا کی می‌تواند ادامه داشته باشد و حتی ممکن است یک زوج جوان با وام 100 میلیون تومانی هم نتوانند زندگی خود را آغاز کنند.

وی با اشاره بر وضعیت نامطلوب مسکن برای جوانان، گفت: متأسفانه در حال حاضر حتی اجاره نشینی هم برای جوانان تبدیل به آرزو شده و دیگر از خرید مسکن قطع امید کرده‌اند. وزارت مسکن چندین ایده در این زمینه داشت و در نهایت در اولویت بودن جوانان برای دریافت همه تسهیلات تصویب شد. به طور کلی وزارت مسکن باید گزارشی از همه اقدامات خود در این زمینه ارائه دهد.

تندگویان در خصوص قانون تسهیل ازدواج اظهار داشت: این قانون در دولت نهم و دهم مطرح شد اما به اجرا نرسید. اتفاق بدتر این بود که اعتبار این قانون به طور غلط در جای دیگری هزینه شد و نهایتا پرونده عدم اجرای آن در دست قوه قضائیه است.

معاون ساماندهی امور جوانان تصریح کرد: در این دوره یک گردش کار جدید در وزارت اقتصاد برای ایجاد صندوق ذخیره جوانان ایجاد شده و امیدواریم با توجه به بندهای آن موضوع مسکن و ازدواج جوانان تسهیل شود.

وی تأکید کرد: به طور کلی این مشوق‌ها باید به مشوق‌های بلندمدت تبدیل شود تا از بدهکار کردن جوانان جامعه جلوگیری شود.

تندگویان در خصوص آمار طلاق در سال 99 خاطرنشان کرد: در سال 99 شاهد افزایش 3.61 درصدی طلاق در کشور بودیم و علیرغم افزایش آمار ازدواج نتوانستیم برای کاهش طلاق کاری انجام دهیم. از سالهای قبل نیز بحث وقوع طلاق در ازدواج‌های زیر یک، دو و پنج سال اول زندگی را داشتیم و 60 درصد آمار طلاق مربوط به این ازدواج‌ها است.

وی افزود: متأسفانه عدم شناخت مهمترین دلیل طلاق در این ازدواج‌ها بوده و تأکید ما بر انجام مشاوره‌های پیش از ازدواج به منظور جلوگیری از این طلاق‌های زودهنگام است.