سه‌شنبه 6 آذر 1403

حجم مبادلات تجاری گمرک منطقه ویژه اقتصادی کاوه از مرز 466 میلیون دلار گذشت

خبرگزاری ایسنا مشاهده در مرجع
حجم مبادلات تجاری گمرک منطقه ویژه اقتصادی کاوه از مرز 466 میلیون دلار گذشت

مدیر گمرک منطقه ویژه اقتصادی کاوه گفت: حجم مبادلات تجاری شامل واردات و صادرت از این گمرک در 10 ماهه سال 1400 از مرز 466 میلیون دلار گذشت.

فرامرز امیدی با گرامیداشت فرارسیدن 26 ژانویه روز جهانی گمرک در گفت‌وگو با خبرنگاران اظهار کرد: در 10 ماهه سال 1400 حدود 447 هزار تن انواع کالاهای صادراتی به ارزش بیش از 182 میلیون دلار از گمرک منطقه ویژه اقتصادی کاوه به 59 کشور توسط 124 فعال تجاری در حوزه صادرات غیر نفتی، صادر شده است که در مقایسه با مدت مشابه در سال قبل حدود 23 درصد از نظر ارزش دلاری افزایش داشته است.

وی بیان کرد: عمده کالاهای صادر شده از این گمرک طی این مدت شامل هیدروکربن سبک و فرآورده‌های نفتی، قوطی آلومینیومی و درب آسان بازشو، آبگرمکن، آبمیوه، انواع شیشه و مصنوعات شیشه‌ای (بلورجات)، کاشی، رول گالوانیزه، رول دستمال کاغذی و... و. بوده‌اند و طی این مدت کشورهای افغانستان، عراق، پاکستان، ایتالیا، ترکیه، سوریه، ترکمنستان، هلند، بلغارستان و ارمنستان عمده خریداران کالاهای ایرانی از طریق این گمرک بودند.

وی با اشاره به کالاهای ترخیصی از گمرک منطقه ویژه اقتصادی کاوه افزود: میزان واردات این گمرک طی این مدت 95هزار تن انواع کالا به ارزش 284 میلیون و 500 هزار دلار بوده که از این مقدار 79 هزار تن انواع کالا به ارزش تقریبی 274 میلیون دلار واردات قطعی بوده که نسبت به سال قبل در مدت مشابه افزایش داشته است و توسط 115 فعال تجاری از 42 کشور جهان به گمرک منطقه ویژه اقتصادی کاوه وارد که پس از ترخیص وارد کشور شده‌اند.

امیدی با اشاره به اینکه مقدار 16 هزار تن مواد اولیه واحدهای تولیدی به ارزش تقریبی 10 میلیون دلار ورود موقت شده است، گفت: عمده کالای وارداتی اقلام سرمایه‌ای، واسطه‌ای و مواد اولیه مورد نیاز واحدهای تولیدی مستقر در شهرصنعتی کاوه و استان‌ها و شهرستانهای همجوار ساوه از قبیل کویل آلومینیوم، مواد اولیه تولید، مواد اولیه پوشک، پاکت آبمیوه و درب پاکت، کنستانتره و پوره میوه، اجزاء و قطعات تیوولی، مواد اولیه بهداشتی، ماشین آلات و اجزاء و قطعات،... بوده‌اند که عمدتا از کشورهای امارات متحده عربی، هند، چین، ترکیه، کره، تایلند، آلمان، اسپانیا و چک... از طریق این گمرک به کشورمان وارد شده و در کوتاهترین زمان ممکن ترخیص شده است.

وی افزود: در این مدت 109 هزار تن انواع کالا به ارزش 485 میلیون دلار به صورت ترانزیت خارجی وارد منطقه ویژه اقتصادی کاوه شده است که از نظر ارزشی 14 درصد نسبت به مدت مشابه در سال 99 افزایش داشته است.

مدیر گمرک منطقه ویژه اقتصادی کاوه گفت: این گمرک در راستای حمایت واقعی و عملی جهت تحقق شعار سال جاری از طرف مقام معظم رهبری با عنوان تولید، پشتیبانی‌ها، مانع زدایی‌ها تلاش کرده است با استفاده از تمام ظرفیت‌های قانونی و مقرراتی، اعمال بسته‌های حمایتی گمرک ایران در رویه‌های صادرات و واردات کالا و بازدیدهای میدانی از واحدهای تولیدی با همکاری سایر دستگاه‌های همجوار جهت رفع مشکلات واحدهای تولیدی و صنعتی اهتمام داشته باشد.

انتهای پیام