حریم خصوصیم را لایک کنید!/ افزایش فالوور به قیمت انتشار عکسهای شخصی
متاسفانه همهگیری انتشار تصاویر در فضای مجازی سبب حیازدایی شده و این بیماری واگیردار رفته رفته افراد بیشتری را آلوده میکند تا جایی که گاهی اوقات با دیدن تصاویر فردی که در ابتدا اعتقادات و فرهنگ خانوادگیش اجازه این کار را به وی نمیداد در فضای مجازی شگفتزدهمان میکند.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به گزارش جهانبین نیوز؛ در گذشته آلبوم عکس جزء مهمترین حریمهای خصوصی برای خانوادهها بود، در آن زمان مردم با همه توان خود از این حریم دفاع میکردند، در دهههای هفتاد و هشتاد اگر فیلم یا عکسهای خصوصی کسی منتشر میشد، این خبر آنقدر برای آسیبدیدگان سنگین بود که در برخی موارد ادامه زندگی را برای فرد دشوار میکرد. اما در یک فاصله زمانی پنج تا هفت ساله و با پیشرفتهایی که ایران در زمینه فضای مجازی داشت، روال بقدری به سرعت تغییر کرد که شاید کسی متوجه آن نشد و این روزها شاهدیم که متاسفانه فضای مجازی به آلبوم شخصی عدهای تبدیل شده است و ما شاهد انتشار تصاویری در این فضا هستیم که فقط مختص اتاق خواب بوده اما توسط برخی از کاربران، در فضای مجازی منتشر میشود. انتشار این تصاویر از سوی کاربران، آسیبهای بسیاری بههمراه دارد و ورود افراد به حریم خصوصی ازجمله آن میباشد، سوءاستفاده از این تصاویر مشکل دیگری است که با وجود آنکه افراد پیجهای خود در اینستاگرام را خصوصی میکنند، اما گاها صورت میگیرد و مشکلات بزرگی را برای آنها به همراه داشته است.
متاسفانه دلیل بسیاری از افرادی که تصاویر خود را در فضای مجازی به اشتراک میگذارند این است که بقیه هم این کار را انجام میدهند اما نسبت به عواقبی که این اقدام برای آنها بههمراه خواهد داشت بیتوجه هستند و با استفاده از شبکههای اجتماعی و بهویژه اینستاگرام بیشترین مخاطب را به لحظههای خصوصی خود وارد میکنند. بتوانم به قبل برگردم هرگز تصاویرم را به اشتراک نمیگذارم یکی از کاربران فضای مجازی در گفتوگو با جهانبین نیوز؛ اظهار کرد: در پیج اینستاگرامم که فقط دوستان حضور داشتند و صفحه هم خصوصی بود منتشر کردم. وی با بیان اینکه عکسها بسیار خصوصی بود و اشتباهم این بود که به فالوورهایم اعتماد کردم افزود: متاسفانه تصاویرم در فضای مجازی به اشتراک گذاشه شد. این کاربر فضای مجازی با اشاره به اینکه دانشجو هستم خاطرنشان کرد: این اتفاق مشکلاتی را برایم در دانشگاه بههمراه داشته و تا مرز اخراج هم پیش رفتهام، اگر بتوانم به روزهایی که تصاویرم را منتشر میکردم برگردم هرگز این کار را نمیکنم چون هم آبرویم رفته و هم ممکن است از دانشگاه اخراج شوم. بنابر اعلام پلیس فتا تعداد پروندههای نقض حریم خصوصی با انتشار عکس و فیلم که منجر به سوءاستفادههایی از نوجوانان و جوانان و بهویژه بانوان میشود هر روز بیشتر و بیشتر میشود و کارشناسان امر در این زمینه هشدارهای بسیاری دارند و عواقب انتشار تصاویر خصوصی در فضای مجازی بارها و بارها اعلام بنابراین کاربران نباید به این محیط و افرادی که در آن حضور دارند اعتماد کنند.
کاربران برای یک لایک بیشتر حیثیتشان را به حراج نگذارند سرهنگ مرتضی عسگری رئیس پلیس فتای چهارمحال و بختیاری در گفتوگو با جهانبین نیوز؛ اظهار کرد: در خصوص به اشتراک گذاشتن تصاویر در فضای مجازی دو بحث وجود دارد، یکی انتشار تصاویر و دیگری در دسترس دیگران قرار دادن و اگر خود فرد این کار را انجام دهد جرمی متوجه کسی نبوده اما اگر شخصی دیگر آن را صورت داد برابر با جرایم رایانهای باید فرد برای پاسخگویی به مراجع ذی ربط اقدام کند و جرم است. وی با بیان اینکه برخی از افراد به ما مراجعه میکنند و از این موضوع که تصاویری را در پیج خصوصی اینستاگرام خود منتشر کرده اند مورد سوءاستفاده قرار گرفته است شاکی هستند تاکید کرد: همان افرادی که شما در پیج خصوصی خود دارید هم ممکن است راهی برای نفوذ به گوشی شما باشند و به طور ناخواسته مانند گم شدن گوشی یا هک شدن آن اطلاعات شما را در اختیار دیگران قرار دهند و یا آنقدر که تصور میکنید قابل اعتماد نباشند و از همین طریق تصاویر شما را منتشر کنند. رئیس پلیس فتای چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه در این استان با توجه به فرهنگ و اصالت خانوادههای شرایط متفاوت با سایر استانها است و از همینرو برایشان سخت است که کسی تصویر خصوصیشان را ببیند، ادامه داد: همین امر سبب شده مشکلات چندانی در این زمینه نداشته باشیم. وی با بیان اینکه اگر تصویر فردی به صورت کاغذی در اختیار فرد دیگر قرار گیرد باید از روی آن کپی بگیرد و خود شخصا برای انتشار آن اقدام کند خاطرنشان کرد: این درحالی است که در فضای مجازی با یک کلیک ممکن است تصویر برای گروههایی ارسال شود و در کل دنیا منتشر شود. عسگری به تبعات گسترده انتشار تصاویر در فضای مجازی اشاره و تاکید کرد: خانوادههای بسیاری به همین دلیل از هم پاشیده شده است و حیثیت افراد بسیاری هم به باد رفته است. رئیس پلیس فتای چهارمحال و بختیاری تاکید کرد: مردم به خاطر یک لایک یا یک پسند بیشتر حیثیت خودشان را به حراج نگذارند چون در غیراین صورت باید بدانند که هر جایی ممکن است انتشار داده شود.
مطلب خصوصی و محرمانه در فضای مجازی وجود ندارد وی افزود: توصیه میشود عکسهایی در فضای مجازی به اشتراک گذاشته شود که اگر هم توسط فردی منتشر شد لطمهای به آبروی فرد وارد نکند، چون در فضای مجازی مطلب خصوصی و محرمانه وجود ندارد پس عکسهایی را در فضای مجازی انتشار دهیم که فردا از بابت انتشار آن نگرانی نداشته باشیم. عسگری تاکید کرد: زوجهایی که در دوران نامزدی به سر میبرند بههیچوجه تصاویرشان را در کنار هم در فضای مجازی منتشر نکنند چراکه ممکن است این نامزدی چندان پایدار نباشد و تصاویر انتشار داده شده دردسرساز شود. به گزارش جهانبین نیوز؛ متاسفانه همهگیری انتشار تصاویر در فضای مجازی سبب حیازدایی شده و این بیماری واگیردار رفته رفته افراد بیشتری را آلوده میکند تا جایی که گاها با دیدن تصاویر فردی که در ابتدا اعتقادات و فرهنگ خانوادگیش اجازه این کار را به وی نمیداد در فضای مجازی شگفتزدهمان میکند. ریشه اصلی بروز این رفتار در بین مردم هنوز به خوبی مشخص نشده است اما این موضوع که فردی عکسهای شخصی و خصوصی خود را در معرض دید همگان قرار میدهد ابعاد گوناگونی دارد و در بین نسل جوان بیشتر رواج یافته است. این همهگیری سبب شده تا انتقاد در این خصوص با واکنش مواجه گردد و پذیرش آن برای افرادی که دست به این اقدام زدهاند کمی دشوار است اما اگر سرنوشت افرادی که در این راه ضربه خوردهاند بازگو شود شاید کمتر با موارد اینچنینی و انتشار تصاویر شخصی افراد در فضای مجازی مواجه باشیم. انتهای پیام /