یک‌شنبه 30 دی 1403

حریم قلعه مارکوه رامسر پس از 21 سال تصویب شد

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
حریم قلعه مارکوه رامسر پس از 21 سال تصویب شد

نوشهر - ایرنا - قلعه مارکوه شهرستان رامسر که به دلیل نبود حریم مصوب طی سالهای اخیر مورد تعرض بلند مرتبه‌سازی قرار گرفت، سرانجام پس از 21 سال وقفه در حریم امن ضوابط میراث فرهنگی قرار گرفته است.

قلعه مارکوه که در 6 کیلومتری شرق شهر رامسر و سه کیلومتری ساحل دریا شهر کتالم واقع است، سال 79 با شماره 3484 به عنوان یک اثر تاریخی در فهرست آثار ملی کشور ثبت شد. باستان شناسان بر اساس کاوش هایی که سال 82 روی این قلعه انجام دادند، معتقدند که قدمت آن به دوره اسلامی و احتمالا قرن سوم هجری قمری باز می گردد.

میراث فرهنگی رامسر اعلام کرد که نشست بررسی تعیین حریم قلعه مارکوه یازدهم بهمن ماه جاری در محل وزارت میراث فرهنگی برگزار شد و بر همین اساس محدوده عرصه، حریم و ضوابط حفاظتی قلعه به ثبت رسید که بر این اساس هرگونه مداخله باید طبق ضوابط مربوطه صورت پذیرد.

بر اساس این گزارش، محدوده حریم آثار محدوده ای با ضوابط و مقررات قانونی برای حفظ اثر از راه پیوند آن با محیط پیرامون است که از سوی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی تعیین و ابلاغ می شود.

حریم قلعه مارکوه پس از دو گزارشی که خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) طی چند ماه گذشته منتشر کرد، به صورت جدی در دستور کار قرار گرفت و اکنون مصوب شده است.

ایرنا نخستین بار 13 آذر ماه امسال در گزارشی با عنوان «تقلای قلعه مارکوه رامسر برای ایستادگی در برابر بلندمرتبه سازی» به این موضوع پرداخت و نسبت پیامدهای ساخت این سازه برای این منطقه تاریخی هشدار داد، گزارشی که چند روز بعد واکنش دادگستری مازندران را در پی داشت و این مرجع قضایی ساخت ویلای 11 طبقه در ارتفاعات مارکوه را متوقف کرد.

با این وصف نگرانی در باره تداوم تعرض به حریم و امنیت قلعه برطرف نشد چون مشخص نبودن حریم باعث می شد تا مصوبات محلی دیگری که از سال ها قبل وجود داشت مستمسکی برای تداوم ساخت و ساز قرار گیرد.. ایرنا در گزارش دیگری با عنوان «پیش فروش حریم قلعه مارکوه» نسبت به پیامد رای های کمسیون ماده پنج برای سازه هایی که مجوز آنان در غیاب حریم مصوب، صادر شده بود، هشدار داد.

همزمان با این کار رسانه ای، سازمان های مردم نهاد و دوستداران میراث فرهنگی رامسر نیز با جمع آوری بیش از یک هزار و 200 خطاب به مسوولان ارشد قضایی و اجرایی کشور خواستار توقف هرگونه بلندمرتبه سازی در منطقه مارکوه تا زمان مشخص شدن حریم و ضوابط میراثی شدند.

اعلام میراث فرهنگی رامسر نشان می دهد هم افزایی کار رسانه ای و دوستداران میراث فرهنگی در کنار حمایت مسوولان دستگاه های مختلف بویژه دادگستری مازندران نتیجه داد و مارکوه که در حال از دست دادن جلوه و امنیتش در برابر برج سازی قرار داشت، اکنون در حریم امن قرار گرفته است.

برچسب‌ها