حزب افراطی هند و نخستوزیری که تحویل جامعه داد
«نگاهی 360درجه به حزب آر اس اس» نوشته Ratan Sharta اثری جامع درباره حزب افراطی آر اس اس است. اینحزب از گستردگی بسیاری در هند برخودار است و نخست وزیر این کشور نیز عضوی از آن است.
«نگاهی 360درجه به حزب آر اس اس» نوشته Ratan Sharta اثری جامع درباره حزب افراطی آر اس اس است. اینحزب از گستردگی بسیاری در هند برخودار است و نخست وزیر این کشور نیز عضوی از آن است.
به گزارش خبرگزاری مهر، کتاب «نگاهی 360 درجه به حزب آر اس اس» نوشته Ratan Sharta است که سال 2018 در 190 صفحه به زبان انگلیسی توسط انتشارات Bloomsbury India منتشر شد.
حزب آر اس اس اهمیت بسیاری در ساختار سیاسی هند دارد. نریندرا مودی نخست وزیر هند عضوی از حزب افراطگرای آر اس اس به شمار میرود. مهمتر از همه وی محصول سیستم پراچارک (سیستمی است که فرد عضو همیشگی حزب هندو آر اس اس میشود) است و تمام وقت خود را صرف حزب افراط گرا کرده است.
مودی پیش از رقابتهای انتخاباتیاش و احراز پست نخست وزیری، در سخنرانیای اعلام کرد که یک فرد عضو حزب آر اس اس در قبال جامعه خود مسئولیت دارد و باید تمام فکر و اندیشه و فعالیتهایش برای ارتقاء سطح جامعه هند باشد. ظهور او در جامعه هند نمونهای بارز از یک فرد موفق در یک سیستم پیچیده حزب آر اس اس است که قادر است موفقیتهای چشمگیر از اتحاد مردم عادی کسب کند.
نویسنده راتان شارتا در ابتدای کتاب خود اشاره کرده که پس از چاپ اول این کتاب جوی حاکم شد که بسیاری فکر میکردند که انگیزهای برای تطهیر ترورهای احزاب افراط گرایی هندوئیسم و تبلیغات گسترده برای این احزاب انجام گرفته است و همچنین حزب افراطگرای آر اس اس حزب دوست داشتنی برای فاشیسم هندوئی بشمار میرود. اما در چاپ دوم که هم اکنون در دست مردم قرار میگیرد فضای جامعه هند به سوی رادیکال شدن هندوها سوق داده شده است. باید گفت که اکثر افراد عضو حزب بی جی پی در حزب آر اس اس نیز بودهاند و در قدرت رسیدن حزب حاکم بی جی پی این حزب نقش مستقیم داشته است. امروزه رئیس حزب آر اس اس در روز تاسیس این حزب به صورت زنده برای اعضای آن سخنرانی میکند. این سخنرانی زنده برای اولین بار پس از تاسیس این حزب و در 89 سالگی انجام پذیرفت و این بسیار جالب و شگفت انگیز است.
نویسنده در کتاب اشاره کرده که حزب آر اس اس یکی از قدیمیترین احزاب و سازمانهای توده مردم هند به شمار میآید و از لحاظ اعضای آن یکی از بزرگترین سازمانهای غیر دولتی در جهان محسوب میشود. جالب آنکه تنها نیمی از اعضای آن در مورد وظایف و اهداف این حزب آشنا هستند. بیشتر منتقدان بر این باورند که فقدان آگاهی مردم از این سازمان به خاطر مخفی کاریهای این حزب در انجام کارها و فعالیتهاست. اما در مقابل افرادی که عضو اصلی این حزب هستند معتقدند که منتقدان هیچ اطلاعی از ارکان و ساختار این حزب ندارند و این حزب را با سازمانهای دیگر و احزاب دیگر قیاس میکنند. همچنین این افراد معتقدند که اعضای احزاب دیگر فعال در جامعه هند به شدت تحت تاثیر دیدگاههای غربی قرار دارند و هجمه گسترده این احزاب در رسانهها باعث ترس افراد عادی نسبت به حزب آر اس اس شده است.
نویسنده سعی کرده تا با کمک و بهره گیری از دیدگاه افراد مختلف و همچنین نقل حکایتها، با روایتی آسان به اسرار حزب افراط گرای آر اس اس بپردازد. راتان شارتا نویسنده کتاب خود یکی از اعضای اصلی این حزب محسوب میشود که برای مدت بیش از 40 سال در این حزب فعال بوده است و از نزدیک با مسائل پرداخته است. وی در تدوین اثر خود نگاه بی طرفانه به این حزب پرداخته است و علاوه بر طرح مسائل حزب خود به چالشهای پیرامون این حزب نیز پرداخته است و به همین دلیل عنوان اثر خود را نگاه 360 درجه به حزب آر اس اس گذاشت که نگاهی جامع به این حزب ساختار و مدیرت آن و هماهنگیهای میان این حزب با احزاب دیگر و سازمان دولتی و غیر دولتی است.
این خبر را بخش پژوهشهای وابستگی فرهنگی ایران در هند (بمبئی) برای مهر ارسال کرده است.