حسینی: بازشناسی و معرفی وقایع مهم تاریخی، درس آموز و هویت بخش است
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری فارس، سید محمد حسینی در همایش ملی آل بویه با اشاره به ذکر گزیده تاریخ گذشتگان، انبیا و امتها در قرآن کریم در قالب قصه و داستان، اظهار داشت: وقایع تاریخی و مباحثی مانند عوامل پیروزی و شکست، اعتلاء و انحطاط، عدالتطلبی و ظلم ستیزی به زمان خاصی تعلق ندارد و در همه اعصار و امصار می تواند درس آموز و چراغ راه باشد.
معاون رئیس جمهور با بیان اینکه مردمی که با تاریخ گذشته خود آشنایی نداشته باشند انگار فاقد هویت هستند، گفت: آشنایی با رخدادهای مهم تاریخی و فرهنگی ایران زمین، میتواند هویت ملی و اتحاد و انسجام اجتماعی را تقویت کند.
معاون پارلمانی رئیس جمهور ادامه پژوهش و برگزاری نشستهای علمی و همایش پیرامون آل بویه را در معرفی تاریخ پربار این دوران بسیار مهم و اثرگذار توصیف کرد و گفت: ضرورت دارد در خصوص مقاطع مهم تاریخی و فرهنگی تحقیق و بررسی های بیشتری انجام شود و آثار ارزشمندی تالیف و تدوین گردد تا این مضامین در قالب زیبای هنری در منظر عموم قرار گیرد و همگان با مقاطع طلایی تاریخ کشور آشنا شوند، و دولت که نسبت به مسائل فرهنگی، هنری و تاریخی اهتمام ویژهای دارد از این اقدامات حمایت می کند.
حسینی با بیان اینکه حکومت خاندان بویه فرصتی تاریخی برای شیعه بود، به خدمات ارزنده این سلسله در ترویج فرهنگ و شعائر دینی و مذهبی اشاره کرد و گفت: آگاهی از دلائل موفقیت آل بویه در گسترش سریع قلمرو خود میتواند عزم، اراده و همت والای جوانان و مردم را در انجام کارهای بزرگ مضاعف نماید.
معاون رئیس جمهور خاطر نشان کرد: در طول تاریخ، شیعه مظلوم بوده است، برخی اهل قلم و غالب مستشرقین در حق پیروان اهلبیت جفا کرده و با تحریف حقایق به سیاه نمایی و یا نادیده انگاشتن خدمات عالمان و حاکمان متدین شیعه پرداخته اند. دکتر حسینی با بیان اینکه در مقابل ادعای جرجی زیدان که گفته بود در بین شیعیان علمای قابل توجهی نبوده و در حال حاضر شیعهای وجود ندارد، گفت: سه عالم بزرگ شیعه شیخ آقابزرگ تهرانی، آیت الله سید حسن صدر و محمد حسین کاشف الغطاء هم پیمان شدند که ادعاهای بی اساس جرجی زیدان را با تدوین آثار گرانسنگ پاسخ دهند که شیخ آقا بزرگ کتاب ماندگار «الذریعه الی تصانیف الشیعه» را در 25 جلد مشتمل بر 11هزار صفحه و معرفی 53 هزار کتاب تالیف کرد.
حسینی تاکید کرد: در مقابل ادعاهای کذب و نادرست ضرورت دارد پاسخ قاطع و قانع کننده ارائه شود تا شبهات در اذهان تثبیت نشود.
معاون رئیسجمهور افزود: علمای شیعه در طول سه قرن قبل از آل بویه آزادی عمل و مجال چندانی برای اظهار نظر نداشتند، اما با قدرت گرفتن آل بویه زمینه برای بیان حقایق و رشد و شکوفایی علمی و گسترش فرهنگ و معارف اهل بیت فراهم شد به نحوی که در بسیاری از علوم، دانشمندان مکتب اهل بیت پیشگام و پیشتاز شدند، برای نمونه در علوم اسلامی شیخ صدوق کتاب «من لایحضره الفقیه» از کتب اربعه شیعه و شیخ طوسی دو کتاب دیگر یعنی «تهذیب» و «استبصار» را تألیف کردند و دهها کتاب معتبر توسط این دو فقیه و دیگر فقها همچون شیخ مفید، سید مرتضی، سید رضی و ابن جنید اسکافی در دوره آل بویه به رشته تحریر در آمد و سید رضی به عنوان نقیب علویان تعیین شد؛ ضمن اینکه علمای شیعه همواره دغدغه وحدت و انسجام امت اسلامی را داشتند و برای جلوگیری از تفرقه و نیز تکفیر شیعه که بخاطر جهالت یا غرض ورزی صورت می گرفت، به ابهامات، شبهات و کج فهمی ها به طور منطقی و منصفانه پاسخ میدادند.
معاون پارلمانی خاطرنشان کرد: در تاریخ معاصر نیز شاهد آن هستیم که حضرت امام راحل در سال 1323 در پاسخ به شبهاتی که در کتاب اسرار هزار ساله مطرح شده بود حدود یک ماه درس و بحث خویش را تعطیل کرده و به نگارش کتاب «کشف اسرار» اهتمام می ورزند تا طلاب و جوانان تحت تاثیر القائات ناصواب قرار نگیرند.
حسینی در ادامه شناخت ابعاد مختلف حکومت آل بویه را حائز اهمیت دانست و گفت: متاسفانه درباره آل بویه و آن مقطع تاریخی، تاکنون تبیین کافی صورت نگرفته است در حالیکه ظرفیت زیادی وجود دارد که وقایع آن دوران در قالب پژوهشهای دانشگاهی، پایان نامه ها و رساله ها و حتی رشته تحصیلی یا گرایش دانشگاهی مورد توجه قرار بگیرد چرا که حاکمیت آلبویه از دوران طلایی تاریخ ایران محسوب می شود.
معاون رئیسجمهور استفاده از تجربیات تاریخی در دوران کنونی را مفید و سازنده توصیف کرد و گفت: استعداد و شایستگی، کارآمدی و بلند نظری، شجاعت و جنگاوری، تدبیر و درایت، سیاست ورزی و توان مدیریت، اجابت نیازهای جامعه مثل برقراری امنیت، عمران و آبادانی، اهتمام به علم و بهره گیری از مشورت عالمان و صاحب نظران و البته به ستوه آمدن مردم از مظالم و بی عدالتی خلافت عباسی از جمله علل پیروزی و گسترش قلمرو حاکمان بویه و شکست خلیفه عباسی و سیطره بر بغداد بود که بدون تردید توجه به این ویژگی ها صرفا به آن دوران تعلق ندارد و در دوره کنونی نیز حائز اهمیت است.
معاون رئیس جمهور توجه و اهتمام دولت مردمی به گره گشایی از مشکلات و خدمت به مردم را مورد اشاره قرار داد و اظهارداشت: دولت بررسی و تدوین برنامه پنجساله هفتم توسعه را با توصیه اکید رهبر فرزانه انقلاب بر مبنای مسئله محوری در دستور کار قرار داده و بر اساس آن راهبردها، برنامه ها و اقدامات عملی در حال نهایی شدن است.
حسینی با تاکید بر اینکه با تلاش، همدلی و همافزایی می توان اقدامات بزرگی به نفع مردم انجام داد، اظهار داشت: در مسیر رفع مشکلات و توسعه کشور، نهادینه کردن فرهنگ کار، سخت کوشی و انضباط برای افزایش بهرهوری یک موضوع اساسی و مهم است.
معاون رئیس جمهور در ادامه علل افول و فروپاشی حکومت آل بویه را مورد اشاره قرار داد و با تاکید بر ضرورت توجه به این عوامل خاطرنشان کرد: زمانی که ویژگی ها و علل رشد سریع خاندان آل بویه در ایران و عراق کم رنگ شد و زیاده خواهی و اختلاف داخلی حاکمان بویه منجر به تضعیف وحدت و انسجام شد، حکومت آل بویه نیز دچار افول و در نهایت فروپاشی شد.
معاون رئیسجمهور تاکید کرد: باید با توجه به تاریخ گذشته، مسئولیت ها و وظایف خطیری را که در قبال جامعه داریم به خوبی بشناسیم و با عمل به آن سرنوشت امروز و آینده کشور را رقم بزنیم.
پایان پیام /