حضرت زهرا، تجسم عالیترین مفاهیم انسانی و اسلامی در مورد زن
به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، درباره شان و عظمت ام الائمه، صدیقه کبری، حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها روایات بسیاری آمده است. در این مطلب قطرهای از اقیانوس بیپایان عظمت حضرت زهرا را خواهید خواند. حضرت زهرا، تجسم عالیترین مفاهیم انسانی و اسلامی در مورد زن این زندگی کوتاه هیجدهساله یا اندکی بیشترِ این بزرگوار یک چنین ماجرایی دارد که ماجرای مهمی است. آن حضرت تجسم عالیترین...
به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، درباره شان و عظمت ام الائمه، صدیقه کبری، حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها روایات بسیاری آمده است. در این مطلب قطرهای از اقیانوس بیپایان عظمت حضرت زهرا را خواهید خواند.
حضرت زهرا، تجسم عالیترین مفاهیم انسانی و اسلامی در مورد زن
این زندگی کوتاه هیجدهساله یا اندکی بیشترِ این بزرگوار یک چنین ماجرایی دارد که ماجرای مهمی است. آن حضرت تجسم عالیترین مفاهیم انسانی و اسلامی در مورد زن است، که به اینها باید توجه کرد؛ درس فاطمهی زهرا بیشتر این موارد است. برخی از مفاهیم اسلامی مفاهیم اختصاصی است، مثل مادری، همسری، کدبانویی، تربیت فرزند؛ در همهی اینها اوج قلهی تصور، حضرت فاطمهی زهرا (سلام الله علیها) است. در عرصهی تربیت فرزند، در عرصهی همکاری با شوهر، در عرصههای مشترک و در آن چیزهایی که بین زن و مرد مشترک است، مثل بندگی خدا - وظایف بزرگ مثل بندگی خدا - وضعیت فاطمهی زهرا (سلام الله علیها) یک وضعیت فوقالعاده اعجابانگیز و مهم است. امام حسن مجتبی (سلام الله علیه) میگوید شب جمعه تا صبح مادرم بیدار بود، عبادت میکرد، هر وقت صدای او را شنیدم، دیدم برای دیگران دارد دعا میکند؛ صبح گفتم مادر! برای دیگران دعا کردی، برای خودت دعا نکردی؛ فرمود پسرم! اَلجارَ ثُمَ الدَار؛ (1) این درس است. در قضیهی [نزول سورهی] هلاَتی [آمده است که]«اِنَما نُطعِمُکُم لِوَجهِ الله»؛ (2) من این را به عنوان یک درس برای امت اسلامی، برای جامعهی اسلامی، برای جمهوری اسلامی تلقی میکنم که کار با اخلاص انجام بگیرد. حسن بصری که از زهاد ثمانیهی معروف است و زاویه هم دارد با اهلبیت، میگوید که «ما کان فی هذه الامه اعبد من فاطمه کانت تقوم حتی تورم قدماها». (3) معنای این تعبیر «ما کان اعبد من فاطمه» این نیست که شبیه او و به اندازهی او تعدادی وجود داشتند؛ نه، در تعبیرات عربی معنایش این است که هیچ کس در امت، مانند او نبود از لحاظ عبادت. این را حسن بصری میگوید؛ حسن بصری دوران فاطمهی زهرا را درک نکرده، اما اینکه این طور قاطع این حرف را میزند نشان میدهد این جزو مسلمات و متواتراتی بوده است که در آن زمان وجود داشته. اینکه وظیفهی عبادت، بعد وظیفهی امر به معروف و مجاهدت، یعنی حضور در آن میدان عجیبی که بنا بود سرنوشت امت اسلام در آن میدان تعیین بشود و آن حضور طوفانی عجیب فاطمهی زهرا با آن خطبههای عجیب. نقشهی جامع هویت زن در منطق اسلام این است؛ مادر خوب، همسر خوب، مجاهد فیسبیلالله، در عین حال کدبانو، مدیر خانه، و در عین حال عابد و بندهی خدای متعال؛ و در نهایت، فاطمهی زهرا (سلام الله علیها) نشان داد که زن میتواند به رتبهی عالی عصمت برسد که اینها خصوصیات این بزرگوار است.1399/11/15
بیانات در ارتباط تصویری با مداحان
حدیث
1) علل الشرائع، ج1، ص: 182
عَنِ الحُسَینِ بنِ عَلِی عَن أَخِیهِ الحَسَنِ بنِ عَلِیِ بنِ أَبِی طَالِب ع قَالَ: رَأَیتُ أُمِی فَاطِمَهَ ع قَامَت فِی مِحرَابِهَا لَیلَهَ جُمُعَتِهَا فَلَم تَزَل رَاکِعَهً سَاجِدَهً حَتَی اتَضَحَ عَمُودُ الصُبحِ وَ سَمِعتُهَا تَدعُو لِلمُؤمِنِینَ وَ المُؤمِنَاتِ وَ تُسَمِیهِم وَ تُکثِرُ الدُعَاءَ لَهُم وَ لَا تَدعُو لِنَفسِهَا بِشَیء فَقُلتُ لَهَا یَا أُمَاه لِمَ لَا تَدعِینَ لِنَفسِکِ کَمَا تَدعِینَ لِغَیرِکِ فَقَالَت یَا بُنَیَ الجَارَ ثُمَ الدَارَ.
ترجمه:
2) سوره مبارکه الانسان آیه 9
اِنَما نُطعِمُکُم لِوَجهِ اللَهِ لا نُریدُ مِنکُم جَزاءً وَلا شُکورًا
ترجمه:
(و میگویند:) ما شما را بخاطر خدا اطعام میکنیم، و هیچ پاداش و سپاسی از شما نمیخواهیم!
3) مناقب آل أبی طالب علیهم السلام (لابن شهرآشوب)، ج3، ص: 341
الحَسَنُ البَصرِیُ مَا کَانَ فِی هَذِهِ الأُمَهِ أَعبَدُ مِن فَاطِمَهَ کَانَت تَقُومُ حَتَی تَوَرَمَ قَدَمَاهَا وَ قَالَ النَبِیُ لَهَا أَیُ شَیء خَیر لِلمَرأَهِ قَالَت أَن لَا تَرَی رَجُلًا وَ لَا یَرَاهَا رَجُل فَضَمَهَا اِلَیهِ وَ قَالَ ذُرِیَهً بَعضُها مِن بَعض.
منبع: KHAMENEI.IR