حضور 30 کشور در مسابقات بین المللی قرآن دانش آموزی / بیش از 2 میلیون دانش آموز در فرآیند حفظ قرآن هستند
معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش از حضور 30 کشور در مسابقات بین المللی قرآنِ دانش آموزی خبر داد.
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، حجت الاسلام پورثانی معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش در نشست خبری هشتمین دوره مسابقات بین المللی قرآن دانش آموزان جهان اسلام گفت: مسابقات قرآن دانش آموزی در دو سطح ملی و بین المللی انجام می شود. در مسابقات ملی پس از شرکت در مرحله منطقه ای به منطقه ملی راه می یابند. سال گذشته 2 میلیون و 250 هزار دانش آموز در این مسابقه شرکت داشتند.
وی افزود: اما در سطح بین المللی این مسابقه هشتمین دوره خود را طی می کند. در دو بخش بزرگسالان و نوجوانان خواهد بود و هر دو سال، یک بار برگزار می شود. آن سالی که دانش آموزی نیست، دانشجویی برگزار می شود. اولین دوره آن در سال 1372 برگزار شد و تا سال 1377 این مسابقات ادامه داشت. بعد توقفی داشت، سپس از سال 96 این مسابقات از سر گرفته شد.
طرح «سمیر» در ترویج فرهنگ قرآنی نقش تأثیرگذاری داردپورثانی ادامه داد: 30 دانش آموز از کشورهای مختلف دنیا در این مسابقات شرکت می کنند. روز 5 شنبه مراسم افتتاحیه برگزار خواهد شد و اختتامیه آن روز دوم اسفند خواهد بود. برنامه های ما از شبکه ملی شاد و هم رسانه ملی به صورت زنده پخش خواهد شد. بناست در انتهای کار دانش آموزان خدمت رهبر معظم انقلاب برسند و دیداری داشته باشند.
وی درباره جزئیات مسابقه گفت: مسابقات در دو بخش قرائت و حفظ خواهد بود. 4 نفر سهمیه هر کشور است که 2 نفر پسر و 2 نفر دختر هستند. دوره های مجازی برای این عزیزان انجام شده بود. تفاوت امسال با سال قبل این است که قبل از مسابقات حضوری یک پیش مسابقه در فضای غیر حضوری انجام می شد و این 30 دانش آموز از مجموع دانش آموزانی هستند که در مسابقه قبل شرکت کرده بودند. 10 نفر از داوران غیر ایرانی از کشورهایی همچون سوریه و عراق و بحرین و کویت بنگلادش و لبنان هستند.
پورثانی افزود: یکی از نکاتی که برایمان اهمیت دارد، این است که دانش آموز ما می تواند با جهان اسلام ارتباط داشته باشد. این ارتباط با دانش آموزان بین المللی افق دانش آموز ما را بالا می برد و سبب می شود اثرگذاری ما در سایر ملل اثرگذاری معناداری شود.
میکائیل باقری مدیرکل قرآن و عترت و نماز آموزش و پرورش گفت: بیش از 2 میلیون دانش آموز در سال تحصیلی در فرآیند حفظ قرآن قرار دارند.
وی با تأکید بر مسئله عترت در کنار قرآن گفت: در این زمینه تلاش های خوبی صورت گرفته است. تلاش شده محتوای نهج البلاغه در کتب درسی گنجانده شود. در مسئله عترت، بحث زیارت اولی ها و اردوهای قم نیز از فعالیت های شاخص است.