چهارشنبه 26 دی 1403

حل معمای منشا قمر‌های مریخ با استفاده از هوش مصنوعی

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
حل معمای منشا قمر‌های مریخ با استفاده از هوش مصنوعی

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، فرضیه جدیدی برای منشأ 2 قمر مریخ مطرح شده است، به گونه‌ای که دانشمندان به این نتیجه رسیده‌اند که این 2 قمر کوچک از بقایای یک سیارک نابود شده تشکیل شده‌اند. شایان ذکر است که سیاره سرخ دارای 2 قمر بسیار عجیب است. یکی از آن ها فوبوس، حدود 22 کیلومتر اندازه دارد و دومین قمر دیموس، 10 کیلومتر کوچکتر است. آن ها دایره‌ای شکل نیستند؛ زیرا فقط اجسام بزرگتر...

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، فرضیه جدیدی برای منشأ 2 قمر مریخ مطرح شده است، به گونه‌ای که دانشمندان به این نتیجه رسیده‌اند که این 2 قمر کوچک از بقایای یک سیارک نابود شده تشکیل شده‌اند.

شایان ذکر است که سیاره سرخ دارای 2 قمر بسیار عجیب است. یکی از آن ها فوبوس، حدود 22 کیلومتر اندازه دارد و دومین قمر دیموس، 10 کیلومتر کوچکتر است. آن ها دایره‌ای شکل نیستند؛ زیرا فقط اجسام بزرگتر شکل دایره‌ای منظم دارند.

فوبوس در ارتفاع 6000 کیلومتری از سطح مریخ چرخش می‌کند و هر هفت و نیم ساعت یک بار به دور سیاره می‌چرخد. دیموس بسیار دورتر بوده و ارتفاع مداری 23000 کیلومتری دارد، بنابراین بسیار کندتر به دور مریخ می‌چرخد و دور کامل آن حدود 30 ساعت طول می‌کشد. به گفته دانشمندان، انتظار می‌رود فوبوس روزی با مریخ برخورد کند. در حالی که دیموس، برعکس، به تدریج در حال دور شدن است و در نهایت مدار خود را به دور مریخ ترک خواهد کرد.

پیشنهاداتی وجود دارد مبنی بر این که فوبوس و دیموس پس از برخورد این سیاره با جرم آسمانی بزرگ دیگری که حجم عظیمی از ماده را به فضا پرتاب کرد، مانند ماه زمین شکل گرفتند. اما محاسبات نشان می‌داد که در این صورت 2 قمر مریخ نزدیک‌تر به آن شکل می‌گرفتند یا تعداد قمر‌ها بیش از 2 قمر بود.

اخیراً یک ابررایانه فرضیه جدید جالبی ارائه کرده است و آن این است که یک سیارک بزرگ ممکن است در گذشته‌های دور از نزدیکی مریخ عبور کرده باشد و به فاصله نزدیکی رسیده باشد که گرانش سیاره آن را به قطعات زیادی از بین برده است. بسیاری از آن ها پرواز کردند، اما برخی از تکه‌های آن در نهایت در سراسر فضای نزدیک سیاره پخش شدند و یک دیسک کامل را تشکیل دادند که 2 جسم کوچکتر فوبوس و دیموس به تدریج از آن جمع شدند. اخترفیزیکدانان می‌گویند سناریوی ارائه شده توسط هوش مصنوعی کاملا قانع کننده است.

شایان ذکر است که آژانس فضایی ژاپن در نظر دارد کاوشگر اکتشاف قمر‌های مریخی را برای کاوش دو قمر مریخ، جمع آوری نمونه‌های سنگ و تحویل آن ها به زمین ارسال کند. تجزیه و تحلیل ساختار خاک فوبوس و دیموس به شکل گیری ایده‌ای از درجه نسبیت آن ها با سیاره سرخ کمک و مسئله منشا آن ها را روشن می‌کند.