حمایت از توسعه علوم پایه وظیفه حاکمیتی است
رئیس کنگره بین المللی علوم پایه گفت: توجه به اینکه نتایج علوم پایه در درازمدت مشخص میشود، به همین جهت بخش خصوصی. کمتر در این حوزه ورود و سرمایه گذاری میکند، از این رو به طور کلی توسعه علوم پایه وظیفه حاکمیتی است.
نصیری قیداری به مهمترین اقدامات اخیر برای تقویت جایگاه علوم پایه اشاره کرد و گفت: راهاندازی آزمایشگاه متحرک، بررسی نحوه ورود به مقاطع مختلف دانشگاهها از طریق کنکور، تقدیر از اسامی ممتازین حوزه علوم پایه در کشور و حمایت از 100 پسادکتری علوم پایه، بورسیه تحصیلی 100 نفر از دانشگاههای کشورهای اسلامی در دوره کارشناسی و ارشد، از مهمترین برنامههای ما در راستای تقویت و حمایت از علوم پایه خواهد بود.
وی تاکید کرد: 50 پروژه استانی حمایت از علوم پایه در حوزه مالی و پیشنهاد درج یک روز با عنوان علوم پایه در تقویم رسمی کشور به شورای عالی انقلاب فرهنگی، تقدیر سالانه از 100 دانش آموز برتر کنکور و حمایت مالی از 80 پسادکتری دانشگاهها از دیگر اقدامات ما در حوزه حمایت از علوم پایه است.
وی اضافه کرد: علاوه بر اینها، تاریخ شفاهی علم در انجمنها اجرا شد و بودجهای هم برای آن در نظر گرفته شده است. قرار است در این سال جدید از برندگان جایزه ابن سینا، نوبل و مصطفی جهت حضور در کشور ما و شرکت در سمینارها دعوت به عمل بیاید. رئیس دانشگاه شهید بهشتی ادامه داد: در این ستاد، هدفگذاری ما بردن جایزه نوبل است. ایران با توجه به اینکه بیش از 35 نفر از دانشمندان و مشاهیر آن ثبت جهانی شدهاند، این پتانسیل را دارد که بتواند جایزه نوبل را کسب کند. نصیری یادآور شد: گسترش برنامه ترویج علم برگزاری سمینارهای مختلف از جمله اقدامات ما به نام سال بینالمللی علوم پایه برای پیشرفت پایدار است. همچنین ما در روز سهشنبه 17 اسفند ماه مراسم افتتاحیه برنامه سال بینالمللی علوم پایه برای پیشرفت پایدار را خواهیم داشت. ترجمه و انتشار کتب، تلاش برای تدوین منشور ایران و بررسی مشکلات اشتغال فارغالتحصیلان علوم پایه مورد بررسی توسط این برنامه قرار خواهد گرفت. بیشتر بخوانید: نیازی به ورود شورای عالی انقلاب فرهنگی در موضوع کنکور نبود