چهارشنبه 7 آذر 1403

حمل‌ونقل شن و ماسه در مازندران قیمت‌گذاری می‌شود

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
حمل‌ونقل شن و ماسه در مازندران قیمت‌گذاری می‌شود

ساری - ایرنا - استاندار مازندران از آن‌چه که قیمت‌گذاری " خودسرانه " شن و ماسه در استان نامید، انتقاد کرد و به اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای و سازمان صنعت، معدن و تجارت استان دستور داد تا با در نظر گرفتن مسافت بارگیری نسبت به تعیین قیمت و اعمال آن اقدام کنند.

به گزارش ایرنا، احمد حسین زادگان روز پنجشنبه در جلسه شورای معادن استان گفت: این دو دستگاه حاکمیتی باید تا شنبه هفته آینده آنالیز قیمت را طبق مصوبه هزینه تولید و حرکت خودرو از مبداء بارگیری معادن هر منطقه برای هر شهرستان تعیین و به استانداری اعلام کنند.

وی افزود: طبق بررسی های صورت گرفته و گزارش های مردمی و بازرسی، اکنون تا 40 درصد هزینه حمل و نقل شن و ماسه غیر واقعی است و نوعی سودجویی در تعیین قیمت ها دیده می شود.

نماینده عالی دولت در مازندران با تاکید بر این که قیمت فعلی شن و ماسه مورد قبول مردم و حتی معدن داران نیست، گفت: باید برای تعیین قیمت واقعی شن و ماسه ساز و کاری جدید طراحی کرد.

وی توضیح داد: طبق مصوبه قیمت هر تن ماسه در معادن 54 هزار تومان است، ولی قیمت گذاری دلبخواهی حمل و نقل سبب می شود تا همین مساله به قیمت 170 هزار تومان در بعضی از شهرستان های استان تحویل متقاضیان شود.

استاندار مازندران از فرمانداران شهرستان هم خواست تا در این مورد به صورت ویژه پیگیری کنند.

اختلاط با ماسه ساحلی 

حسین زادگان همچنین نسبت دپوی غیر قانونی شن و ماسه و اختلاط آن با ماسه بادی ساحلی هشدار داد و گفت: اداره کل صمت، راهداری و حمل و نقل جاده ای، تعزیرات و پلیس راه باید به صورت جدی نسبت به این مقوله ورود پیدا کنند.

وی بر ضرورت ساماندهی منطقه ای معادن شن و ماسه بر اساس نیاز هر منطقه هم تاکید کرد و افزود: به همین منظور طرح مطالعاتی ایجاد یک واحد معدن شن و ماسه در غرب استان در عباس آباد، تنکابن و رامسر باید در اسرع وقت صورت بگیرد.

استاندار مازندران با تاکید بر این که تمامی مسایل زیست محیطی در اجرای طرح مطالعاتی معدن جدید برای غرب مازندران باید مورد توجه باشد، گفت: برای حل کمبود شن و ماسه غرب استان که به نسبت شرق به دلیل افزایش ساخت و ساز بیشتر است، باید معدن تعطیل شده دشت نظیر در چالوس سریع تر تعین تکلیف شود.

نماینده عالی دولت در مازندران از دستگاه قضایی استان هم خواست تا با بررسی همه جانبه، به مسایل و مشکلات معادن استان توجه کند و تا آن جایی که قانون و مقررات اجازه می دهد نسبت به بازبرگرداندن معادن غیر فعال شن و ماسه استان همکاری داشته باشد.

طبق آمار رسمی سازمان صنعت، معدن و تجارت مازندران نیاز سالانه استان به شن و ماسه حدود 16میلیون تن است. در حال حاضر از 77 معدن شن و ماسه استان فقط 36 معدن فعال و بقیه به دلایل مختلف تعطیل است.

*س_برچسب‌ها_س*