حکایت یک بام و صد هوای برخی مخالفان سد تنگ سرخ بویراحمد / موجسواری بر کف روی آب با تشکیک در بدیهیات
اظهارات برخی فعالان به اصطلاح محیط زیستی در خصوص سد تنگ سرخ حکایت یک بام و صدهوایی آنها را نشان میدهد که هر روز با مطرحکردن برخی موضوعات بدیهی بهدنبال ایجاد حاشیه در استان هستند.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از صبح زاگرس سد تنگ سرخ شهرستان بویراحمد یکی از موضوعات داغ و چالشی هفتهها و ماههای اخیر در استان کهگیلویه و بویراحمد است که واکنشهای مختلفی از سوی مسئولان و فعالان اجتماعی به همراه داشته است و البته حواشی زیادی را نیز در خود جایداده است.
یکی از هزاران مسئلهای که روز گذشته در خصوص سد تنگ سرخ مطرح شد؛ موضوع میزان درصد پیشرفت این سد است که برخی فعالان محیط زیستی و تعدادی از رسانههای حامی آنها مطرح کردند.
یکی از فعالان محیط زیستی در توئیتی مدعی شد: در صفحه 153 لایحه بودجه 1401 که امروز منتشر شد، درصد پیشرفت فیزیکی سد تنگ سرخ فقط 17 درصد است. درحالیکه برخی مدیران دولتی پیشرفت سد را 40 درصد عنوان میکردند. جالب این است که حداقل 7 درصد از این 17 درصد مربوط به تجهیز کارگاه سد است.
این در حالی است که میزان پیشرفت فیزیکی سد تنگ سرخ در بیان متولیان آن بیش از آن چیزی است که عنوان میشود؛ مدیرعامل شرکت آب منطقهای کهگیلویه و بویراحمد در بازدیدی که به همراه معاون عمرانی سابق استاندار در تاریخ 19 مهرماه سال گذشته از این سد داشت، گفت: پیشرفت فیزیکی سد تنگ سرخ در شهرستان بویراحمد 33 درصد است و از همه مسئولان استانی انتظار میرود برای ادامه احداث این سد همکاری بیشتری داشته باشند.
حدود هفت ماه بعد یعنی در روز 26 اردیبهشت 1400آیین انحراف آب سد مخزنی تنگ سرخ در محل این سد با حضور نماینده ولیفقیه در استان کهگیلویه و بویراحمد، معاون عمرانی استانداری و چند تن دیگر از مسئولین استانی در محل این سد برگزار شد.
رسول فرهادی مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان کهگیلویه و بویراحمد در خصوص سد تنگ سرخ، اظهار داشت: سد تنگ سرخ را میتوان یکی از مهمترین پروژههای اجرایی استان کهگیلویه و بویراحمد در حال حاضر به شمار آورد. یکی از بهترین پروژهها برای اشتغالزایی پایدار، تأمین 150 میلیون مترمکعب آب شرب و... است. ساخت سد از سال 96 شروعشده که تاکنون 35 درصد رشد فیزیکی داشته است.
وی همچنین در نشست خبری با اصحاب رسانه گفت: مطالعات سد تنگ سرخ از دهه 70 آغاز، در سال 1389 مطالعات پایان یافت و بر اساس ماده 215 که برای همه طرحهای ملی موردنیاز است، با امضای وزیر وقت نیرو تائید و برای اخذ کد اجرایی به سازمان برنامه کشور ارسال و نهایتا پس از اخذ ردیف اجرایی در سال90 وارد فاز عملیاتی شد و تا امروز در این قرارداد 38 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.
به نظر میرسد دقیقترین مرجعی که بتواند میزان پیشرفت فیزیکی سد تنگ سرخ را اعلام کند، شرکت آب منطقهای باشد که در برهههای زمانی مختلف آن را اعلام کرده است؛ بهطوریکه از 33 درصد مهرماه سال 99 به 38 درصد در آبان ماه سال جاری رسیده است.
اظهارات برخی فعالان بهاصطلاح محیط زیستی در خصوص سد تنگ سرخ حکایت یک بام و صد هوایی آنها را نشان میدهد که هر روز با مطرح کردن برخی موضوعات بدیهی به دنبال ایجاد حاشیه در استان هستند این در حالی است که خودشان غالبا خارج از استان هستند و از بیرون برای مردم کهگیلویه و بویراحمد نسخه میپیچند.
انتهای پیام /