دوشنبه 5 آذر 1403

خانه تاریخی سلطان القرایی، مرکز تبریز پژوهی می‌شود

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
خانه تاریخی سلطان القرایی، مرکز تبریز پژوهی می‌شود

تبریز - ایرنا - شهردار تبریز با اشاره به تجهیز خانه تاریخی استاد سلطان القرایی به عنوان مرکز تبریزپژوهی، گفت: در این زمینه تفاهم‌نامه‌ای با بنیاد فرهنگ، هنر و ادب آذربایجان امضا می‌کنیم.

ایرج شهین باهر در دیدار با مدیرعامل بنیاد فرهنگ، هنر و ادب آذربایجان، اظهار کرد: ارتقای فرهنگ، هنر و ادب آذربایجان نیازمند همکاری تمام دستگاه‌های دولتی و افراد است که باید از ظرفیت‌های پژوهشگران نیز در این زمینه بهره برد. وی با بیان این‌که اماکن آموزشی و تاریخی ظرفیت مناسبی برای پژوهشگران عرصه فرهنگ و هنر آذربایجان است، اعلام کرد: در این راستا تفاهم‌نامه همکاری با بنیاد فرهنگ، هنر و ادب آذربایجان انعقاد می‌کنیم تا اهداف فرهنگی شهر، عملیاتی محقق شود. وی با اشاره به تکالیف فرهنگی شهرداری، خاطرنشان کرد: شهرداری به نوبه خود تکالیف ویژه‌ای در بحث فرهنگی دارد و در ارتقای کمی و کیفی مسائل فرهنگی و هنری پیشقدم است. شهردار تبریز در مورد همکاری شهرداری تبریز در بزرگداشت استاد شهریار نیز گفت: موضوع بزرگداشت روز استاد شهریار نیاز به هماهنگی بیشتر دستگاه‌ها و افراد دارد و بر این اساس در شورای شهر و کمسیون فرهنگی بحث و بررسی شده تا با مشارکت تمامی دستگاه‌ها و پرهیز از عملکرد جزیره‌ای، در چارچوب مشخص انجام شود. وی از عقد تفاهم‌نامه همکاری بین شهرداری تبریز و بنیاد فرهنگ، هنر و ادب آذربایجان در زمینه فعالیت‌های پژوهشی خبر داد و گفت: امیدواریم با همکاری تمامی دستگاه‌ها برنامه‌های فاخری برای "شهریار ملک ادب" برگزار کنیم.

خانه سلطان القرایی یکی از قدیمی‌ترین خانه‌های تبریز است و مالک آن، حاج میرزا جعفر سلطان القرایی، یکی از مفاخر ایران به‌شمار می‌رود. او در شناخت نسخه‌های خطی بسیار تبحر داشت و در سفرهای تجاری خود به خارج از کشور، نسخه‌های ارزشمندی را به ایران آورد. این نسخه‌ها در اواخر عمر وی به کتابخانه‌ی مجلس واگذار شدند. با 300 متر مربع مساحت، این خانه یک اعیانی 280 متر مربعی دارد که در دو طبقه همراه با زیرزمین ساخته شده است.

این خانه توسط سازمان میراث فرهنگی خریداری و مرمت شده است و در سال 1386 با شماره‌ی 19204 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید.

*س_برچسب‌ها_س*