خانه تکانی با ادبیات / پایان قرنطینه یک ماجرای تاریخی جذاب
«نقاشیقهوهخانه» روایتی از است از ده سال تلاش، پژوهش و گفتگوی محسن کاظمی برای روایتی صادقانه از ماجرای ترور سران حزب دموکرات کردستان در رستوران میکونوس در آلمان. کتابی که پایانی است بر قرنطینه این ماجرای تاریخی.
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، ایام منتهی به نوروز ایامی است که ایرانیان به سنتی دیرینه دست به خانهتکانیمزنند. غبار از تن اشیاء و وسایل خود میگیرند و با شکلی تازه و تمیز راهی سال نویشان میکنند. تعطیلات نوروز فرصتی مناسب برای خانهتکانی از کتابخانهها هم هست؛ زدودن غبار از تن آنها و ورق زدن و خوانش کتابهایی که تا پیش از آن زمانی برای خوانش آنها نداشتهایم. یادداشتهای نوروزی خانهتکانی کتابخانه پیشنهادهایی است خواندنی از آثار منتشر شده در سال گذشته که شاید تاکنون فرصتی برای برداشتن و خوانش آنها از کتابخانه خود پیدا نکردهایم.
تاریخ و روایت از آن هنوز برای ایرانیان اهل کتاب و حتی آنها که اهل کتاب نیستند جذاب است. اصلا انگار نوعی جذابیت و کاریزمای نوظهور در باطن نسل امروزی ایران شکل گرفته تا از دل تاریخ درباره آنچه امروز بر او میرود، نکتههایی پیدا کند و درسی و طرفی بگیرد برای ساختن امروز و فردایش. این اتفاقی است که دو سه نسل قبل از این، ایرانیان از دل حکایت و داستان آن را میجستند و حالا تاریخ وزنهاش سنگینیمیکند بر آن.
اما ما از تاریخ به دنبال چه هستیم؟ ساده و سرراستش میشود حقیقت. بله. این عبارت پنج حرفی کیمیایی است که خیلیها فکر میکنند خارج از کتابهای تاریخی از کفش دادهاند و در دل این دست آثار دنبالش میگردند. حقیقت اما سکه رایجی در دل کتابهای تاریخی نیست جز اینکه اهلش باشید و قبل از اینکه کتابی را باز کرده باشید درباره آنچه کتاب میخواهد برای شما درباره اش صحبت کند اطلاعاتی کسب کرده باشید.
متهم دادگاه میکونوس: آمریکا و اروپا مادر داعشند اما اتهامهای تروریستی برای ماست!/ دادگاه آلمان نتوانست ثابت کند که فرمانده حمله بودهام شاعرانههایی برای متهم دادگاه میکونوس واکنش منفعلانه غرب در برابر مواضع عزتمندانه ایران در جریان میکونوستاریخ انقلاب اسلامی به ویژه حوادث شکل گرفته پس از پیروزی انقلاب اسلامی در سپهر سیاسی ایران، آکنده است از حوادثی که بسیاری از همین مخاطبانی که درباره آنها سخن به میان رفت دوست دارند تا درباره آنها چیزی بیشتر از روایتهای رایج بدانند و یکی از کتابهای جنجالی و پرمخاطب بازار کتاب در سال گذشته در زمره همین دست آثار بود.
«نقاشیقهوهخانه» روایتی از است از ده سال تلاش، پژوهش و گفتگوی محسن کاظمی برای روایتی صادقانه از ماجرای ترور سران حزب دموکرات کردستان در رستوران میکونوس در آلمان. کتابی که در قالب خاطرات کاظم دارابی متهم این پرونده که نزدیک به 9 سال در آلمان به این اتهام زندانی بود، گردآوری شده است اما هنر پژوهشی کاظمی از آن چیزی فراتر از یک کتاب خاطرات ساخته است.
کاظمی در سطر به سطر این کتاب همانند یک پژوهشگر بسیار نکتهسنج و سختگیر در خلال روایت دارابی از آنچه بر او رفته است، دست به اعتبار سنجی از آثار وی نیز زده است. بسیاری از روایتهای او را با اسناد و روایتهای دیگر سنجیده و برای آنچه در نهایت در کتاب آورده چنان متقن عمل کرده است که بیشک میتوان ماحصل کارش را یک سند پژوهشی بسیار جدی برای کشف واقعیتهای رخ داده درباره این حادثه مهم سیاسی به شمار آورد.
پینوشتهای دقیق و گاه مفصلتر از متن کاظمی و زمان بیش از 10 سال صرف شده برای پژوهش درباره تمامی اسناد و مکتوبات منتشر شده درباره این رویداد از این کتاب اثری به غایت خواندنی و حذاب ساخته است.
«نقاشیقهوهخانه» گرچه اثری است حجیم اما از سوی ناشر یعنی انتشارات سوره مهر، در نسخههایی سبک و ارزان نیز تولید شده است و از معدود آثاری است که اگر در سال گذشته موفق به خوانش آن نشده باشید، میتوانید ساعتهای خوشی را با آن برای خود در تعطیلات و قرنطینه رقم بزنید.
انتهای پیام /