خانه سینما
خانه سینما
تهران - ایرنا - جامعه اصناف سینمای ایران طی بیانیه ای اعلام کرد: هر گونه خشونت احتمالی به ویژه خشونت جنسی در شیوههای گوناگون آن در فرآیند فعالیتهای هنری - فرهنگی را محکوم میکند.
جامعه اصناف سینمای ایران (خانه سینما) در پی اعتراضات مطرح شده درباره برخی خشونت ها در پشت صحنه سینما بیانیه ای منتشر کرد.
جامعه اصناف سینمای ایران (خانه سینما) در پی مسائل مطرح شده پیرامون اعتراضات مطرح شده درباره برخی خشونت ها در پشت صحنه سینما بیانیه ای منتشر کرد.
هفته گذشته عده زیادی از بازیگران و دست اندرکاران زن سینمای ایران در اعتراض به خشونت علیه زنان در این عرصه بیانیهای صادر کنند و این درحالی است که سالها پیش برخی سینماگران با تذکرات خود این فضا را ترسیم کرده بودند که با مخالفتهای گستردهای همراه شده بود.
چیستا یثربی به بیانیه زنان سینماگر ایرانی در اعتراض به خشونت و آزارگری و اعمال قدرت بر زنان در محیط سینما واکنش نشان داد.
یثربی: یک مشت دروغگوی ترسوی موقعیت طلب؛ چطور اکنون، جرات پیدا کردهاید ولی آن موقع به من گفتید: خفه شو! و آن مرحومه خانه سینما گفت: حرف بزنی؛ خودم ساکتت میکنم!
با آن لکنت زبان ساختگی اش، دست از سر فریبرز بر نمی دارد و با ظاهری حزب اللهی، به دنبال سوء استفاده از قدرت و منافع شخصی و گنج است.... این چهره برای همه کسانی که " زیرخاکی " را می بینند، آشناست: " اسکندر ".
سیروس ابراهیم زاده می گوید که در فیلم "الماس 33" برای نقشی تست می دهد اما رد می شود و به نظرش یکی از دلایلی که در این سال ها، داریوش مهرجویی به او نقش نداده، همین اتفاق می داند. او در عین حال از ماندگاری رفاقتشان در این سال ها سخن گفته است.
تهران - ایرنا - شماری از سینماگران زن با انتشار بیانیهای در اعتراض به آنچه که "رواج خشونت و آزار جنسی در سینمای ایران" خواندند، نوشتند: هرگونه خشونت، آزار و باجگیری جنسی در محیط کار از نظر ما محکوم است و برای توقف آن خواستار عواقب قانونی جدی برای متخلفین هستیم.
تجربههای دردناک زنان در سینمای ایران نشان می دهد انواع آزارهایی زیر چتر خشونت جنسی انجام شده؛ از جمله سواستفاده از سکوت و تحمل افراد با گروگان گرفتن حق کار و دستمزد، اعمال خشونت جنسی به وسیله تهدید موقعیت کاری قربانی، تماسهای بدنی ناخواسته، اصرار و اجبار به عمل جنسی و در نهایت خشونت جسمی و تجاوز.
جمعی از زنان سینماگر ایران خواستار تشکیل کمیتهای مستقل در خانه سینما شدند؛ کمیتهای متشکل از کسانی که در مورد مسئله خشونت جنسی و جنسیتی آموزش دیده باشند و کارشان بررسی جرائم این حوزه باشد.
گزارشاتی نشان میدهد هر فرد صاحب قدرت و شهرت در ساز و کار سینمای ایران از موقعیت خود برای قلدری، تهدید، توهین، تحقیر و تعرض به زنان بهرهبرداری می کند.
پس از اتهامات مطرح شده توسط شماری از عوامل سینما درباره یکی از بازیگران شناخته شده، موجی در سینمای ایران شکل گرفت؛ موجی که اکنون با امضای یک بیانیه بازیگران، کارگردانها و عوامل فنی زن سینمای ایران همراه شدهاند و آنها خواستار تشکیل یک کمیته در خانه سینما برای رصد و رسیدگی مداوم این موارد در سینمای ایران شدند.
افکار عمومی منتظر واکنشی درخور از طرف کانون کارگردانان - که طی این مدت، کم بیانیه نداده - و انجمن بازیگران و صنوف تهیه کنندگی است، البته بدون لحاظ کردن رفاقتها و مناسبات مرسوم و موجود.