شنبه 22 شهریور 1404

فرهنگی وب‌گاه خبر آنلاین

فرهنگی وب‌گاه خبر آنلاین

حجت الاسلام سعید فخرزاده دبیر مجمع هماهنگی مراکز تاریخ پژوهی و بانک های اسنادی ایران (مهتاب)، از برگزاری نخستین مراسم بزرگداشت «روز تاریخ نگاری انقلاب اسلامی» خبر داد.

تاریک، کلمه‌ی که مارتین اسکورسیزی در روزهای آغازین سال 2023 از وضعیت سینما امروز یاد کرد. دلیل اینکه استاد سینمای مستقل دنیا که در قید حیات است از این کلمه برای حال‌وروز سینما استفاده می‌کند، چیست؟ قطعاً اسکورسیزی شوخی با سینما دوستان ندارد و این برداشت او تلخی را با خود همراه دارد، تلخی که از مخاطب جدید سینما در جهان نشات می‌گیرد.

ایسنا نوشت: کارگردان فیلم «شوماه» از اینکه فیلمش با موضوع شهدای غواص برخلاف تاکید مسوولان از سوی هیچ نهادی حمایت نشده انتقاد کرد.

مهر نوشت: دست اندرکاران فیلم «مگالوپولیس» در نیمه راه ساخت فیلم جدید فورد کاپولا آن را دیوانگی مطلق خواندند.

برنامه این هفته تالارهای نمایشی تئاتر شهر اعلام شد که 2 اثر نمایشی جدید در تالارهای سایه و کارگاه نمایش مجموعه تئاتر شهر اجرای خود را آغاز کردند.

ایرنا نوشت: کارگردان حاضر در جشنواره «تئاتر فجر منطقه‌ای 3» با تاکید بر لزوم توجه به ظرفیت قابل تامل تئاتر استان‌ها تصریح کرد: چنین رویدادهایی فرصت مناسب‌تری برای حضور گروه‌های بی‌نام‌ونشان در جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر ایجاد می‌کند.

محمد معتمدی یک استوری انتقادی نسبت به فشاری که روی آنها برای عدم اجرای کنسرت وجود دارد منتشر کرد.

ایرنا نوشت: به گفته رئیس هیات مدیره تعاونی انجمن ناشران کودک و نوجوان روند تخصیص کاغذ با یارانه دولتی، موجب شده تنها کتاب‌هایی که با کاغذ حمایتی دولت منتشر می‌شود قیمت پایین‌تری خواهد داشت و این اتفاق چندان مقبول نیست.

ایلنا نوشت: پریسا شاد قزوینی معتقد است حرکت مثبتی در این دوره از جشنواره آغاز شده که آن را از دوره‌های قبل متمایز می‌کند و آن برداشتن مرزبندی‌ها و حرکت جشنواره به سمتی بود که مرزهای موجود میان رشته‌ها کمرنگ و به‌تدریج از میان برداشته شود.

پانصد و بیست و چهارمین برنامه سینماتک خانه هنرمندان ایران به نمایش فیلم سینمایی «ارتش سایه‌ها» ساخته ژان پیر ملویل اختصاص داشت.

ایرنا نوشت: تقریبا پنج ماه است که هیچ کنسرتی در کشور برگزار نمی‌شود. بحث معیشت اهالی موسیقی در کنار نیازهای روحی مردم برای حضور در کنسرت‌ها، مباحث مهمی است که باید به آن پرداخته شود.

دیوارنگاره میدان ولیعصر (عج) صبح امروز 20 دی به مناسبت ولادت حضرت فاطمه (س) و روز مادر رونمایی شد.

ایسنا نوشت: کتاب خاطرات «شاهزاده هری» در صدر فهرست پرفروش‌ترین کتاب‌های آمازون در بریتانیا قرار گرفت و گمان می‌رود که به یکی از پرفروش‌ترین کتاب‌های سال نیز تبدیل شود.

ایسنا نوشت: نویسنده سریال «چشم بندی» درباره نوشتن فیلمنامه های طنز برای تلویزیون چنین بیان می کند: قصه یکپارچه برای تلویزیون تعریف کردن کار راحت تری است و ریسک آن کمتر است؛ به این دلیل که ساخت سیتکام کار دشواری است و اغلب کارها با سریال های مهران مدیری مقایسه می شوند؛ در حالی که نه شرایط تلویزیون مثل آن موقع است، نه بازیگران آن بازیگران اند و نه ممیزی ها مثل قبل.

ایرنا نوشت: کارگردان فیلم سینمایی «فرزند صبح»، گفت: بهتر است که در فیلمنامه‌نویسی ایران، این تحول را جدی تلقی کنیم که قبل از اقتباس، رمان بنویسیم و آنقدر سخت بگیریم که این کار انجام شود.

همشهری نوشت: بابک جهانبخش خواننده مطرح کشور در صفحه اینستاگرام خود از ممنوع الخروجی و ضبط پاسپورتش در فرودگاه بین المللی امام خمینی (ره) تهران خبر داد.