شنبه 29 دی 1403

خبر مهم برای زائران اربعین امسال درباره مرز خسروی

وب‌گاه دنیای اقتصاد مشاهده در مرجع
خبر مهم برای زائران اربعین امسال درباره مرز خسروی

رییس ستاد مرکزی اربعین گفت: اربعین امسال تردد زوار از مرز خسروی 24 ساعته خواهد بود و به منظور تامین نیازمندی زائران و جهت سرعت دهی به تردد از گیت ها، طرح امام سجاد (ع) عملیاتی می شود.

رییس ستاد مرکزی اربعین با بیان اینکه پیش بینی می شود امسال چهار و نیم تا پنج میلیون زائر از مرزهای کشورمان برای حضور در مراسم اربعین عازم عراق شوند، گفت: مرز خسروی گذرگاه اصلی برای تردد زائران عتبات عالیات بوده و زیرساخت های آن نسبت به گذشته پیشرفت‌های بسیار خوبی داشته است.

سید مجید میر احمدی شامگاه پنجشنبه هنگام سرکشی از زیرساخت‌های مرز رسمی خسروی برای خدمات رسانی به زائران اظهار کرد: دولت شهید رئیسی و شخص ایشان یکی از دلدادگان اربعین حسینی بودند و همواره پیش از اربعین جلسات ستاد را خود را تشکیل می دادند؛ همین توجه شهید جمهور سبب شد تا امسال از محل اعتبارات اربعین به استان کرمانشاه هشت هزار میلیارد ریال اختصاص یابد.

معاون انتظامی امنیتی وزیر کشور گفت: طرح امام سجاد (ع) پارسال اربعین در مرز مهران بین 2 طرف ایران و عراق اجرا شد و با اجرای آن اطلاعات ثبت شده ما از طریق پلیس گذرنامه بر خط در اختیار طرف عراقی قرار می‌گرفت و به این صورت سرعت عبور زائران چندین برابر می شد؛ اجرای این طرح در ایام اربعین امسال در مرز خسروی نیز باعث تسریع در تردد زائران و عدم توقف و ازدحام و فشار جمعیت خواهد شد و زائران در مدت کوتاهی می توانند از مرز عبور کنند.

میر احمدی عنوان کرد: ستاد اربعین استان کرمانشاه با مدیریت استاندار پس از اربعین سال گذشته سریعا کمبودهای مرز را بررسی و مورد ارزیابی قرار داد که در همین راستا و به منظور رفع و تکمیل زیرساخت‌های مورد نیاز، یک جاده کمربندی به نام برکت را احداث شد.

وی در این رابطه توضیح داد: جاده برکت به طول 3.6 کیلومتر و با اعتبار 700 میلیارد ریال به میزان 90 درصد پیشرفت فیزیکی دارد و قبل از ایام اربعین آماده بهره برداری خوهد شد؛ ترانزیت کالا برای ما بسیار مهم است این مسیر سبب می‌شود که خللی در آن ایجاد نشود.

رییس ستاد مرکزی اربعین حسینی گفت: برای افزایش پارکینگ‌های مرز خسروی اقدامات خوبی انجام گرفته که نیاز به کمک و پشتیبانی دارد تا اقدام های تکمیلی انجام شود.

میر احمدی اضافه کرد: مساله بسیار مهم دیگر ایجاد سایبان‌ها و جت فن ها است که باید در فضای مرز خسروی به شکل مناسبی توسعه پیدا کند و در این خصوص اقدامات لازم انجام شده و به نسبت سال گذشته افزایش قابل توجهی در مسقف کردن فضای آزاد برای ایجاد فضای مناسبی جهت مقابله با گرما برای زائران ایجاد شد.

وی گفت: به منظور حمل و نقل زائران در آنسوی مرز عراق نیز گفت و گو با طرف عراقی انجام شده اما باید اطمینان حاصل کنیم که مساله حمل و نقل زائران با کمک ناوگان حمل و نقل طرف ایرانی برطرف شود که در این زمینه طرف عراقی پذیرفته به خودروهای حمل مسافر ما که قبلا اجازه تردد نمی داد، مجوز لازم ارائه شود که منجر به تحول چشم گیر در این حوزه خواهد شد.

میر احمدی ادامه داد: وضعیت بسیار خوبی در مرز خسروی وجود دارد و پیش‌بینی ما این است که میزان تردد زائران از این مرز افزایش چشم گیری داشته باشد.

وی گفت: مساله دیگر این است که ما به سرعت با کمک سازمان حج و زیارت باید تردد کاروان های زیارتی را از این مرز برقرار کنیم چون اکنون امنیت توسط عراق در این محور برقرار شده و دولت عراق تضمین‌های لازم را ارائه کرده است.

بازدید از پایانه مرز خسروی، گیت‌های ورود و خروج زائران، جاده برکت، اورژانس پیش بیمارستانی ثارالله، امکانات مرز منذریه، حسینیه و مسجد جامع خسروی و موکب وزارت دفاع از طرح‌هایی بود که رییس ستاد مرکزی اربعین به همراه استاندار کرمانشاه و جمعی از مدیران کل استان و مسئولان شهرستان قصرشیرین از آن سرکشی کردند.

خسروی کوتاهترین مسیر به کربلای معلی

مرز خسروی در شهرستان مرزی قصرشیرین در گذشته جزئی از راه ابریشم بوده است که خسروی - منذریه مسیر اصلی به سمت جاده بغداد پایتخت عراق و از این طریق به کشور سوریه و در نهایت به بندر حلب در ساحل دریای مدیترانه متصل می‌شود.

مرز رسمی خسروی در فاصله 15 کیلومتری قصرشیرین تا بغداد پایتخت عراق 190، نجف 380، کربلا 300، کاظمین 203 و تا سامرا 326 کیلومتر فاصله دارد و به دلیل مسافت کوتاهی که نسبت به سایر مرزهای کشورمان با شهرهای زیارتی و مهم عراق دارد، کانونی مهم برای تردد مسافران و زائران ایرانی و عراقی است.

قصرشیرین در غرب کرمانشاه بیش از 27 هزار نفر جمعیت و افزون بر 186 کیلومتر مرز با عراق دارد که دارای 2 مرز رسمی خسروی و پرویزخان است.

در این شهرستان 14 واحد اقامتی شامل هتل و مهمانپذیر درجه یک تا درجه سه با 322 اتاق و یک هزار و50 تخت از اوایل دهه 80 ساخته شده تا زائران عتبات عالیات در مسیر تردد خود به عراق، یک شب را در این منطقه مرزی اقامت داشته باشند، این مهم با هدف رونق بخشیدن به شهر و بهره مندی مردم قصرشیرین از مزایای تردد زوار صورت می گرفت.

خسروی یکی از مرزهای مهم و با موقعیت راهبردی کشورمان است که این مرز بین المللی قدیمی‌ترین مرز رسمی کشورمان با عراق برای تردد زائران عتبات عالیات است که در گذشته جزئی از راه ابریشم بوده است.

--> اخبار مرتبط

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.