جمعه 5 بهمن 1403

خبر مهم درباره رقم سنوات در سال 1403 + نحوه محاسبه

وب‌گاه گسترش مشاهده در مرجع
خبر مهم درباره رقم سنوات در سال 1403 + نحوه محاسبه

با صدور بخشنامه حداقل دستمزد سال 1403، جدول نحوه محاسبه مزد سنوات تا پایان سال 1402 برای اجرا در سال 1403 توسط اداره کل روابط کار و جبران خدمت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی منتشر شد.

حق سنوات یا پاداش پایان خدمت یکی از تکالیف قانونی کارفرما نسبت به کارگر است. این اصطلاح به معنای مبلغی است که کارگر به عنوان پاداش و تشویق برای سال‌های خدمت خود در شرکت، در زمان فراغت از کار به علت بازنشستگی، اخراج، فوت، استعفا و دیگر موارد خاص، دریافت می‌کند. میزان این مبلغ برابر با یک ماه حقوق ثابت آخرین دریافتی کارگر است.

با ابلاغ بخشنامه حداقل دستمزد سال 1403، جدول نحوه محاسبه مزد سنوات تا پایان سال 1402 برای اجرا در سال 1403 از سوی اداره کل روابط کار و جبران خدمت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی منتشر شد. این جدول برای کارگرانی است که در کارگاه‌های با طرح طبقه بندی مشاغل مشغول به کار هستند. در گروه‌های 20 گانه نرخ پایه سنوات آنان تا 30 سال سابقه آمده است.

برای محاسبه سنوات سال 1402 یا سنوات پایان خدمت سال 1402، ابتدا حقوق پایه فرد را در تعداد روزهای کارکرد وی در طول یک سال ضرب می‌کنیم. سپس عدد بدست آمده را بر عدد 365 (تعداد روزهای سال 1402) تقسیم می‌کنیم. این عمل باعث محاسبه میزان سنوات پایان خدمت فرد در سال 1402 می‌شود. در صورتی که فرد در سال‌های قبل نیز سنوات ذخیره داشته باشد، مبلغ سنوات سال‌های قبل نیز محاسبه شده و به مبلغ سنوات سال 1402 افزوده می‌شود. این مجموع به عنوان سنوات پایان کار فرد پرداخت می‌شود.

سالانه چقدر دستمزد رشد داشته است؟

معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اعلام کرد که در دولت سیزدهم، حداقل حقوق کارگران با یک افزایش 170 درصدی افزایش یافته است. او افزود: در آغاز دوره دولت سیزدهم، حداقل دستمزد ماهانه کارگران فقط 2 میلیون و 656 هزار تومان بود، اما پس از حدود دو و نیم سال به 7 میلیون و 166 هزار تومان افزایش یافت و حداقل دریافتی کارگران به 11 میلیون و 107 هزار تومان رسید.

علی حسین رعیتی‌فرد اظهار کرد: در 329 نشست شورای عالی کار (آخرین نشست تعیین حداقل دستمزد کارگران در سال 1403) در تاریخ 28 اسفند 1402 ساعت 15 با حضور نمایندگان کارگری و کارفرمایی آغار شد و اعضای این شورا در زمینه نحوه تعیین حداقل دستمزد به تبادل نظر و بحث و گفت وگو پرداختند.

معاون روابط کار اولین موضوع مورد توافق نمایندگان کارفرمایان و کارگران تمرکز بر افزایش حقوق پایه عنوان کرد.

وی افزود: نمایندگان کارفرمایان با پیشنهاد اولیه افزایش 27 درصدی و نمایندگان کارگران با تعیین عدد 15 میلیونی (116 درصدی) برای حداقل دستمزد سال 1403 وارد مذاکرات شدند که در نهایت پس از مباحثه طولانی این نشست در یک نقطه مشترک به جمع بندی و اجماع نرسیدند.

رعیتی فرد تصریح کرد: در پایان این مذاکرات با نظر اکثریت آرا اعضای شورای عالی کار افزایش 35 درصدی حداقل دستمزد کارگران در سال 1403 به تصویب رسید.

وی اضافه کرد: بر اساس آئین نامه اجرایی شورای عالی کار، این شورا با حضور 7عضو به رسمیت شناخته و مصوبات آن با اکثریت آرا قابلیت اجرایی دارد.

معاون روابط کار تاکید کرد: طبق آئین نامه اجرایی شورای عالی کار پس از خروج و ترک نمایندگان کارگران نیر به دلیل به حد نصاب رسیدن با دو سوم اعضا و تصویب اکثریت آرا تمامی مصوبات 329 نشست شورای عالی کار رسمیت دارد.

وی نقش وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در شورای عالی کار تنظیم گری و تسهیل گر عنوان کرد و گفت: این شورا با حضور سه نماینده کارگران، سه نماینده کارفرمایان، رئیس سازمان ملی استاندارد و دو نفر اعضای حقیقی خبره فعال اقتصادی و اجتماعی به پیشنهاد وزیر کار و تصویب هیات دولت و وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تشکیل می شود که همه اعضای دارای یک رای و از نظر وزنی برابر و هیچ یک از اعضا نسبت به دیگر برتری ندارد.

وی با بیان اعضای شورای عالی کار اعتقاد به اجماع در اتخاذ تصمیات داشتند، گفت: متاسفانه با ترک و خروج نمایندگان کارگری از جلسه و عدم چانه زنی فرصت افزایش بیش از 35 درصد حداقل کاگران از دست رفت چون اعضای شورا اعتقاد به نتیجه گیری به صورت اجماعی داشتند و براین اساس امکان افزایشی یک الی دو رصدی وجود داشت.

معاون روابط کار خاطرنشان کرد: در دولت سیزدهم در 1401 حداقل حقوق 57.4 درصد و سایر سطوح 38 درصد، در سال 1402 حداقل حقوق 27.4 و سایر سطوح 21 و در سال 1403 حداقل حقوق کارگران 38 درصد و سایر سطوح 22 + عدد ثابت افزایش پیدا کرده است.

وی گفت: در این دولت به طور میانگین سالانه 40 درصد حداقل دستمزد کارگران رشد داشته است.