خداداده: نمیتوان با بخشنامه در مساجد کار فرهنگی کرد
به گزارش خبرنگار حوزه مسجد و هیأت خبرگزاری فارس، حجتالاسلام کمال خداداده رئیس ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی و هنری مساجد کشور در نشست خبری روز جهانی مسجد اظهار داشت: به دنبال آن هستیم مسجد پناهگاه مردم و محل آرامش مردم باشد. فردا روز جهانی مسجد و سالروز به آتش کشیدن مسجد الاقصی توسط دشمن صهیونیست است. این واقعه تلخ موجب شد که جهان اسلام حول این مسجد برنامههای خود را پیش ببرند.
برگزاری اجلاسیه مساجد جهان اسلام در جمکران
وی با بیان اینکه فردا همایش ائمه جماعات استان تهران برگزار میشود، گفت: مراسم روز جهانی مسجد فردا صبح و اجلاسیه مساجد جهان اسلام با همکاری کانونهای فرهنگی و هنری مساجد و سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی فردا عصر در مسجد جمکران برگزار میشود. نزدیک 15 کشور نمایندگانشان در این اجلاسیه حضور خواهند داشت.
خداداده با اشاره به اینکه کانونهای مساجد در تابستان ارتباط خوبی با آموزش و پرورش داشتند و سامانههای ما تلفیق شد، گفت: برنامههای کودکان به خوبی برای بچهها اطلاعرسانی شد. این طرح با عنوان مسجد کانون نشاط برگزار شد که در آینده آثار خود را نشان میدهد.
3000 مسجد کشور کنار مدارس هستند
رئیس ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی و هنری مساجد کشور ادامه داد: پیوند مسجد و مدرسه باید به صورت عملیاتی رقم بخورد و این تنها با حضور امام جماعت در مدرسه یا بازدید دانشآموزان از مدرسه محقق نمیشود بلکه باید عملیاتی باشد. امسال سامانههای شاد، نورینو و بچههای مسجد باهم تلفیق شدند و یک دانشآموز در شامانه شاد میتوانست برنامههای مساجد را هم ببیند.
وی با اشاره به اینکه 3000 مسجد کشور در کنار مدارس هستند، گفت: اگر برنامههای فرهنگی و پرورشی مدارس به این مساجد بیایند، تحول عظیمی رخ میدهد. در سند تحول آموزش و پرورش هم مسجد به عنوان یک پایگاه تربیتی که باید همراه مدرسه باشد، دیده شده است. متأسفانه آمار آشنایی نوجوانان با مسجد بسیار پایین است.
به دنبال ارتباط مساجد شاخص کشور با مساجد جهان اسلام هستیم
رئیس ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی و هنری مساجد کشور با بیان اینکه در روز جهانی مسجد به دنبال شناسایی مساجد مطرح جهان اسلام هستیم گفت: بنا داریم مساجد شاخص کشور با مساجد جهان مرتبط شوند و ارتباط بگیرند.
رسالت اصلی مسجد امور تربیتی است
وی با بیان اینکه مساجد کشور اگر با شرایط کنونی خود را به روزرسانی کنند میتوانند بازهم محل مراجعه مردم باشند، گفت: مردم گرایش به سمت معنویت دارند که اگر مسجد پاسخگوی نیاز مردم باشد، محل مراجعه مردم و جوانان خواهد بود.
خداداده با بیان اینکه کارهای اقتصادی و کارآفرینی در مساجد خوب است اما رسالت اصلی مسجد امور تربیتی است، گفت: اگر مسجد این وظیفه اصلی خود را به خوبی توسط روحانیت و علما انجام دهد، میتواند معنویت را در کشور گسترش دهد.
فعالیتهای فرهنگی با بخشنامه پیش نمیرود
رئیس ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی و هنری مساجد کشور با اشاره به راهاندازی پایگاههای قرآنی در مساجد گفت: در امور فرهنگی نمیتوان رفت پایگاه خرید و گفت راه افتاد، بلکه در امور فرهنگی باید سراغ نظامنامه رفت تا مساجد به سمت آن حرکت کنند. ما نمیتوانیم بخشنامه بزنیم تا به یکباره پایگاه قرآنی ایجاد شود. ما باید گفتمان ایجاد کنیم و تسهیلات فراهم کنیم.
وی افزود: بعد از بیانات رهبری ما فراخوان زدیم که هر کانون آمادگی دارد، اعلام کند تا شیوهنامهای به او دهیم تا در این حوزه فعال شود. اینگونه در یک فرایند ما به پایگاه با نشاط قرآنی میرسیم.
عضویت بیش از 2 میلیون و 600 هزار نوجوان در کانونهای مساجد
خداداده با بیان اینکه ما 3500 درخواست از کانونها برای پایگاه قرآنی داشتیم و روند کار آنها درحال شکلگیری است، گفت: در سامانه بچههای مسجد طرحها و کارهای مختلف کانونها قرار گرفته و در دسترس عموم است.
رئیس ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی و هنری مساجد کشور تصریح کرد: هماکنون بیش از 2 میلیون و 600 هزار نفر عضو بیش از 26 هزار کانون فرهنگی، هنری مساجد کشور هستند.
مسجد طراز اسلامی با سند و قانون محقق نمیشود
وی با بیان اینکه بدانید ما تمام مسجد نیستیم بلکه تنها یک بخش هستیم که به همراه بسیج باید بار فعالیتهای فرهنگی و هنری مسجد را برداریم، تصریح کرد: ما به وسیله اجرای این برنامهها به دنبال این هستیم که جوانان و نوجوانان را جذب کنیم. همه به دنبال آن هستیم کاری کنیم تا مسجد طراز اسلامی محقق شود و این یک شبه و با تصویب سند و قانون محقق نمیشود.
خداداده گفت: ما نیازمند ایجاد قرارگاهی برای راهبری فعالیتهای حوزه مسجد هستیم اما این به معنای یکی شدن نهادها نیست. در این زمینه شبکه امامت و ولایت در رأس کار است. ما باید ساختارها را باید بشناسیم. تدوین سند ملی مسجد، تحولی است که به دنبال ادغام نیست. در این سند ممکن است که آرایش جدیدی برای مساجد ایجاد شود.
ادعای فعالیت 30 نهاد در مساجد، اشتباه محاسبهای است
رئیس ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی و هنری مساجد کشور با اشاره به اینکه امور مساجد کار تربیتی از جنس امام جماعت را دنبال میکند، گفت: امام جماعت از امور مساجد حکم میگیرد و برای ما مدیر کانون معرفی میکند. این نشان میدهد که بین نهادهای مسجد تقسیم کار داریم.
وی با رد این ادعا که 30 نهاد در مساجد فعال هستند گفت: در مساجد تنها سازمان تبلیغات اسلامی، بسیج، کانونهای مساجد، حوزه علمیه و امور مساجد فعال هستند و مدیریت دارند، نهادهای دیگر تنها در بخشی از مساجد فعال هستند.
خبرگزاری شبستان متحول میشود
خداداده بابیان اینکه ادغام و تحول در خبرگزاری شبستان به دلیل مسائل مالی نیست گفت: شبستان نیازمند تحول بود و برای بهبود نیروی انسانی و عملکرد محتوایی اقداماتی صورت گرفت. اگر افرادی سنگر کاری آنها تغییر کرد به دلیل همین بهبود نیروها بود. اگر افرادی هم جدا شدند به دلیل تخلفات اداری بود.
رئیس ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی و هنری مساجد کشور ادامه داد: پوسته جدید خبرگزاری شبستان بناست رونمایی شود. سعی داریم تمام حقوق خبرنگاران به خوبی رعایت شود. درخصوص ادغام خبرگزاریها، ایده وزیر ارشاد با پشتوانه علمی است که معتقد است تعدد خبرگزاری با تعاریف آن متفاوت است. خبرگزاری باید استاندارد داشته باشد و باید در استانها دفتر داشته باشد. در برخی کشورها تعداد خبرگزاریها شاید 6 یا 7 تا باشد اما در کشور ما بسیار زیاد است. این مباحث علمی را از مدیرکل رسانه ارشاد پیگیری کنید. اصلاً بحث انحلال مطرح نیست و آن کلمه خبرگزاری مدنظر است. ما موافق این نظر وزیر هستیم.
وی در پایان خاطرنشان کرد: باید به ارکان مختلف مسجد آموزش دهیم تا بتوانند پذیرای نوجوانان و جوانان در مسجد باشند. در این زمینه کانونها باید استانداردهایی برای حضور نوجوانان و کودکان در مسجد فراهم کنند. یکی از این برنامهها این است که کنار هر امام جماعت یک دستیار فرهنگی باشد تا با نوجوانان مرتبط باشد. بهترین مربیان برای این امر طلبههای جوان درحال تحصیل هستند که هنوز توان حضور در سنگر امام جماعت ندارند. برای این کار با آیتالله اعرافی صحبت شد و طرح بیانات برای طلبههای غیرمعمم یا جوان راه افتاد تا در مساجد کار تربیتی کنند.
در این مراسم از پوستر نخستین اجلاسیه بینالمللی مساجد جهان اسلام رونمایی شد.
پایان پیام /