یک‌شنبه 4 آذر 1403

خروج سپاه از فهرست تروریسم پیشنهاد آمریکا به دولت قبل بود / شایعه سازی اصلاح طلبان سنگی بر مسیر احیا برجام

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
خروج سپاه از فهرست تروریسم پیشنهاد آمریکا به دولت قبل بود / شایعه سازی اصلاح طلبان سنگی بر مسیر احیا برجام

اصلاح طلبان در حالی همصدا با رسانه های غربی مدعی هستند آمریکا با پیش شرط ایران برای خروج سپاه از لیست تروریسم مخالف است که ادعا می کنند در دولت قبل سپاه از لیست تحریم های آمریکا خارج شد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ این روزها در حالی سرتیتر مهمترین اخبار رسانه های داخلی و خارجی موضوع مذاکرات احیا برجام است، که جمهوری اسلامی ایران پیشنهادات خود را برای احیا این توافق در اختیار طرف غربی قرار داده و منتظر اعلام نظر از سوی طرف های مذاکره کننده است اما تا به امروز اروپا و آمریکا هیچ پاسخی به این پیشنهادات ندادند.

سکوت غرب اما در حالی است که ادعایی مبنی بر اینکه «خروج سپاه از لیست تحریم ها»، یکی از شروط جمهوری اسلامی ایران است از سوی رسانه های غربی مطرح می شود در حالی است که تیم مذاکره کننده هسته ای بارها عنوان کردند که این پیش شرط هیچ گاه از سوی جمهوری اسلامی ایران در جریان مذاکرات مطرح نشده است و این ادعا از اساس تکذیب شده است.

با این حال اما چنین ادعایی دستاویز و بهانه ای قرار گرفته تا رفتار غرب نسبت به سنگ اندازی در مسیر مذاکرات را توجیه کند.

بیشتر بخوانید

مشکلات داخلی آمریکا عامل تعلل در اعلام نظر درباره مذاکرات است

اما این ادعا که ایران خروج سپاه از لیست تحریم ها را خواستار شده، از کجا آمده است؟!

«محمد جمشیدی»، معاون سیاسی رئیس جمهور در تازگی در اظهارنظری در صفحه شخصی خود در توییتر گفته است: «آمریکا بار دیگر پیشنهاد داد که سپاه از فهرست تروریسم خارج شود و در عوض آن ایران قاتلین حاج قاسم را فراموش کند، ایران گفت نه. آمریکا سه بار دیگر پیشنهادهایی را برای امنیت نیروهایش داد. ایران همه را رد کرد و آمریکا نهایتا پا پس کشید، حالا چه کسی امتیاز داده است!»

ادعای خروج سپاه از فهرست تروریسم

اولین بار، علی جنتی، وزیر ارشاد دولت حسن روحانی مدعی شد که در 6دور مذاکرات وین، تیم مذاکره‌کننده دولت روحانی توانسته بود موافقت آمریکا را برای حذف سپاه از فهرست گروه‌های تروریستی جلب کند.

ادعایی که به گفته کارشناسان سیاسی و بین المللی هیچگاه به عنوان یک توافق بین ایران و طرف های غربی به امضا نرسید.

جنتی در حالی گفته بود که پس از گذشت یک سال از مذاکرات احیا برجام مذاکره کنندگان در دولت سیزدهم نه تنها دستاورد جدیدی نداشته، بلکه آنچه را دولت دوازدهم در سایه ورزیده بودن دیپلمات‌های خود به دست آورده بود به‌طورکامل به دست نیاورده است!

براساس ادعای جنتی، در مذاکرات وین این مسئله مطرح شده است که درصورت حصول توافق در وین «شناسایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به‌عنوان به‌اصطلاح سازمان تروریستی خارجی ابطال خواهد شد.»

این ادعا در حالی مطرح شد که تصمیم گیری درباره خروج سپاه از لیست تروریستی در قالب توافقاتی بوده است که حتی پس از امضا نهایی برجام، مذاکره برسر آن ادامه پیدا کند. در واقع تا زمانی که توافق نهایی و در ذیل آن پازل نهایی توافق تثبیت و امضا نشود، عملا هیچ‌گونه توافقی صورت نگرفته است.

سنگ اندازی در مسیر مذاکرات با طرح ادعایی بی اساس

اما در جریان مذاکرات احیا برجام، زیاده خواهی آمریکا موجب شد تا دستیابی به توافق عملا به تعویق بیفتد، در این میان جریان اصلاح طلب و حامیان دولت حسن روحانی، به طمع سنگ اندازی در مسیر مذاکرات ادعایی را که هیچگاه سندی برای اثبات آن منتشر نشد را احیا کردند.

ادعای پیش شرط تیم مذاکره کننده ایرانی برای خروج سپاه از لیست تحریم ها در حالی مطرح است می شود که مذاکره کنندگان کشورمان از ابتدای آغاز به کار تضمین و راستی آزمایی را اصلی ترین پیش شرط خود مطرح کردند، همین امر موجب شد که ابتکار عمل در مذاکرات در اختیار جمهوری اسلامی ایران قرار گرفته و طرف غربی به دنبال توجیه و فرار از پاسخگویی باشد.

دولت سیزدهم در کنار مذاکرات احیا برجام، از زمان آغاز به کار خود تقویت دیپلماسی منطقه ای را در دستور کار قرار داد و همین امر موجب شد دستاوردهای قابل توجهی در حوزه های سیاسی، اقتصادی و نظامی داشته باشد همین امر خود عاملی برای انزوا و سکوت غرب در قبال مذاکرات است.

با این حال اما جریان نزدیک به دولت قبل در تلاش است تا با طرح ادعایی بدون سند، در مسیر مذاکرات کارشکنی کرده و افکار عمومی را از دنبال کردن مسیر مذاکرات منحرف کند، حال اما باید دید آیا سندی از این ادعا که منتشر خواهد شد یا نه؟!

خروج سپاه از فهرست تروریسم پیشنهاد آمریکا به دولت قبل بود / شایعه سازی اصلاح طلبان سنگی بر مسیر احیا برجام 2