"خروش ملتها"، نمایشی از ارتش هنرمندان جهان علیه اسرائیل است
کارگردان پرفورمنس 30 ثانیهای "خروش ملتها" گفت: این اثر هنری میگوید زمان قیام علیه رژیم صهیونیستی فرا رسیده و خانمها در حال رقم زدن یک حرکت تاریخی هستند.
مریم شعبانی مدیر گروه نمایشی هنر مقدس و کارگردان پرفورمنس 30 ثانیهای «خروش ملتها» در گفتوگو با خبرنگار تسنیم درباره سابقه فعالیت این گروه گفت: گروه هنر مقدس، متشکل از جمعی از بانوان است و فعالیتهای هنری برای بانوان انجام میدهد. این گروه تاکنون بیش از 500 نمایش صحنهای درباره زنان را روی صحنه برده و تلاش میکند به بیان موضوعات مرتبط با بانوان، دغدغهها و مشکلات آنان در قالب هنرهای نمایشی در ژانرهای اجتماعی، طنز، تاریخی و... بپردازد.
وی ادامه داد: یکی از آخرین پرفورمنسهای ما، نمایش 75 دقیقهای «فاطمه» بود که در آن 70 بانوی هنرمند حضور داشتند و به مدت 3 سال از روز شهادت تا میلاد حضرت زهرا سلام الله علیها روی صحنه رفت و با استقبال بسیار خوبی روبهرو شد.
گردهمایی زنان مسلمان و فریاد مظلومیت "غزه" با یک نمایش هنریاو درباره شکلگیری نمایش «خروش ملتها» توضیح داد: به دلیل حساسیت موضوع غزه و اتفاقاتی که برای مادران و کودکان در ماههای اخیر در سرزمینهای اشغالی رخ داده است، تصمیم گرفتیم در قالب یک پرفورمنس که هنری جهانی است، پیامی جهانی را از زبان بانوان ایرانی و خارجی برای مردم سراسر دنیا به ویژه خانمها ارسال کنیم. باید تاکید کنم شعار ما «هنر قدسی زنان برای تمام جهان» است و برهمین اساس احساس کردیم در این برهه مهم تاریخی باید کاری انجام بدهیم و قدمی برای مردم مظلوم غزه برداریم.
شعبانی خاطرنشان کرد: ایده اصلی پرفورمنس «خروش ملتها» از یک عکس نشأت میگیرد و آنهم صحنهای از تظاهرات مردمی است. این عکس، خروش ملتی را نشان میدهد که میخواهد به نفع مردم غزه قیام کنند. معتقدم که اکنون همه مردم جهان روایت مظلومیت غزه را شنیدهاند و میدانند در اراضی اشغالی چه خبر است و چه جنایاتی رخ داده است. هدف ما این است که بگوییم زمان قیام فرا رسیده و خانمها در حال رقم زدن یک حرکت تاریخی هستند. پرفورمنس خروش ملتها، نمایشی از ارتش هنرمندان جهان برای خروش علیه رژیم صهیونستی است.
کارگردان پرفورمنس «خروش ملتها» درباره فرم روایی این اثر گفت: خروش ملتها از دو لایه تشکیل شده است؛ لایه اول، زنانیاند که تظاهرات میکنند و لایه دوم، صحنهای از یک خانم است که به عنوان لیدر این گروه اعلام میکند: «ما به عنوان زنان آزاده جهان، برای حمایت از زنان و کودکان مظلوم غزه حرکت میکنیم و به زودی خود را به مرزهای غزه میرسانیم.» در حقیقت آنها پیام خروش همه ملتها را به رژیم غاصب صهیونیستی اعلام میکنند.
وی درباره گروه بازیگران این اثر نیز گفت: نزدیک به 40 بانوی پرفورمر از دو کشور ایران و نیجریه در اجرای این نمایش شرکت دارند. البته از هنرمندان کشورهای دیگر نیز دعوت به حضور کردیم اما بنابر دلایلی نتوانستیم از حضور آنها استفاده کنیم.
شعبانی ضمن معرفی هنر «پرفورمنس» خاطرنشان کرد: پرفورمنس به عنوان یکی از تکنیکها در هنر تئاتر، زبان جهانی است و ملتهای مختلف میتوانند پیامهای واحدی را از آن دریافت کنند. همانطور که میدانید در پرفورمنس، کلمه و دیالوگ نداریم و به همین دلیل نمایشنامه در آن به چشم نمیخورد و همه چیز به صورت ادبیات حرکتی است. از سویی دیگر، حس در لحظه تولید میشود و همان حسی که از ابتدا رخ میدهد، به اجرا درمیآید. به همین دلیل به تعداد تماشاگرانش میتواند پیام مخابره کند.
کارگردان خروش ملتها تأکید کرد: هدف ما این است که این پرفورمنس در دیگر کشورهای اروپایی، آفریقایی، آمریکایی و... نیز تولید بشود و پیام هشدار همه ملتهای دنیا را به گوش اسرائیل برساند که اگر آتش بس اتفاق نیفتد و آنها همچنان به کشتار زنان و کودکان بیپناه در فلسطین ادامه بدهند، حتما همه مردم جهان به سمت مرزهای فلسطین حرکت میکنند.
روایت ماجرای غزه با "شورشی"| زاویه نگاهی بهتر از مظلومیت نیستبلقیس، یکی از بازیگران نیجریهای حاضر در پرفورمنس "خروش ملتها" است؛ او نزدیک به 4 سال است که در ایران حضور داشته و هماکنون دانشجوی رشته پرستاری در دانشگاه تهران است.
او درباره حضور خود در این نمایش گفت: وقتی از من دعوت شد که در این نمایش حضور داشته باشم، بسیار خوشحال شدم و احساس کردم تجربه خوبی برایم خواهد بود. وقتی درباره ایده نمایش برایم توضیح داده شد، علاقهام به حضور در آن دوچندان شد، چرا که درباره غزه و زنان فلسطینی بود.
این هنرمند نیجریهای با توجه به اتفاقاتی که این روزها در فلسطین رخ میدهد و شاهد نوعی نسلکشی هستیم، احساس میکنم کوچکترین کاری که از دستم برمیاد و باید انجام بدهم، حضور در این نمایش است. وقتی اتفاقات رخ داده در فلسطین را میدیدم، دوست داشتم چه در ایران و چه در نیجریه اقدامی صورت بگیرد، اما در ظاهر کار مهمی از دستم برنمیآمد. به نظرم رسید کمترین کاری که میتواند صدای مظلومیت مردم غزه را جهانی کند، اجرای چنین اقداماتی است.
وی در پاسخ به سوالی درباره اینکه مردم نیجریه چه نظری درباره مردم غزه و شرایط این روزهای آنها دارند، گفت: 50 درصد مردم نیجریه مسلمان هستند، آنها نسبت به مردم غزه و اتفاقاتی که در آنجا رخ میدهد بسیار نگران هستند و حسی آمیخته به غم دارند.