خسروپناه: هیاتهای اندیشه ورز در راهبری موضوعات فرهنگی مشارکت کنند
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری فارس، حجت الاسلام خسرو پناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در نشست با نمایندگان تشکلهای دانشجویی که امروز برگزار شد، گفت: در هر استانی یک هیات اندیشه ورز از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی تشکیل شده و شورا الان چهار ستاد قرارگاه تشکیل داده که چهار ستاد تصمیم سازی دارد و فعالان فرهنگی عضو این ستاد هستند. هیاتهای اندیشه ورز باید در راه بینی و راهبری موضوعات فرهنگی مشارکت کنند. وی افزود: دنبال تحولی هستیم که مشارکت حداکثری نخبگانی و مردمی را در حکمرانی علمی و فرهنگی کشور داشته باشیم. دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی هیچ مشاور ندارد و دو دستیار ویژه فرهنگی از نخبگان داریم. نگاه ما به مردم نگاه نخبگانی است. خسرو پناه در خصوص حذف نهاد رهبری از شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: حذف نهاد رهبری در دانشگاهها از شورا تصمیم مسئولان بود، اما ارتباط دبیرخانه شورا با نهاد مستحکم است و از ظرفیت نهاد استفاده میشود. دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: شورای در حوزه علم و فناوری موفق بوده، اما در حوزه فرهنگی موفق نبوده و این به این معنا نیست که سیاستها در حوزه عفاف و حجاب کامل نیست بلکه راهبری سیاستها ضعف دارد. در شورای عالی انقلاب فرهنگی رصد خانه علم وفرهنگ راه اندازی شده است که تاکنون 67 مرکز رصدی را شناسایی کردیم که با 40 مرکز ارتباط برقرار کردیم.
وی در ادامه در خصوص اختلافات مجلس و شورا بر روی مصوبه کنکور گفت: شورا با مجلس مشکلی ندارد و اگر تعارضی در خصوص مصوبه کنکور بود برطرف شد و اعتراضات نمایندگان در جلسات مختلف بررسی و اختلافات برطرف شد.
وی در ادامه افزود: درباره این بحث که اسناد شورای عالی هیچ کارآمد نبوده است، بنده وقتی به دبیرخانه امدم دو کار را دستور دادم پیگیری شودیک بروز رسانی نقشه جامع علمی کشور و دوم بروز رسانی سند تحول آموزش و پروش که رهبر انقلاب هم دستور دادند در این کار تعجیل شودما همان زمان بررسی کردیم که این سند چقدر محقق شده که به این نتیجه رسیدیم میانگین سند نقشه جامع علمی کشور 60 درصد محقق شده است. خسرو پناه گفت: 14 یا 15 سال پیش جایگاه علمی ما چه بود؟ و الان چیست؟ این یعنی این سند نقش نداشته؟ در نانو تکنولوژی، گیاهان دارویی و... ما چندم هستیم. سند هوا و فضای وزارت دفاع رو رهبر انقلاب دستور دادند که شورای عالی بنویسند و وزارت دفاع و دانشگاههای ما بر اساس این سند عمل کردند که وضعیت هوا و فضای ما الان این است. شورای عالی انقلاب فرهنگی در حوزه علم و فناوری کارنامه خوبی داشته است. ما نقشه جامع علمی کشور را بند به بند کنترل کردیم. وی اضافه کرد: کار مهم دیگر بحث نظارت است، ما نخبگان کشور را جمع کردیم و این مسئله و ضعف در نظارت را مطرح کردیم. شما میدانید هیچ دستگاهی در کشور برنامه آن و بودجه آن در شورای عالی مصوب نمیشود. شورای عالی باید هم سیاست گذاری کند و هم نظارت، اینجا کار شورا سخت میشود، چون برنامه و بودجه به هیچ وجه دست او نیست. حالا چه مدل مدیریتی میخواهد که شورا سیاستی که مصوب میکند مجلس در قانون گذاری تابع سیاستها باشد؟ وی افزود: نزدیک به صد و پنجاه مقوله فرهنگی و علم و فناوری داریم که ما داریم رصد و بررسی این 150 مقوله را انجام میدهیم. یکی از الگوها و روشهای مدیریتی که به کار گرفتیم ارتباط و همفکری با دستگاهها است. مثلا شورا هیچ مشکلی با مجلس ندارد، برخی مسائل اختلافی هم که مطرح میشود بگذارید به حساب تبلیغات نزدیک به انتخابات. همین بحث کنکور با مجلس به جمع بندی رسیدیم بعد برخی نمایندهها اعتراضاتی داشتند باز هم جلسات گذاشتیم و به جمع بندی رسیدیم، باز برخی نمایندهها انتقادهایی را بیان کردند.
خسروپناه تاکید کرد: باز هم جلسه گذاشتیم با حضور رئیس مجلس و اعضای کمیسیون آموزش که به جمع بندی رسیدیم و کنکور برگزار شد. مجددا در این یکی دو ماهه اخیر برخی نمایندهها اعتراضاتی داشتند که باز هم جلسه میگذاریم و به توافق میرسیم. امروز ساعت 3 و نیم با رئیس مجلس و نمایندههای معترض و اعضای شورا جلسه داریم و مشکلات حل خواهد شد. وی ادامه داد: اشکالی ندارد نماینده مجلس اعتراض داشته باشد، حق اوست. زمانی اشکال وارد بود که هیچ تعاملی بین شورا و مجلس وجود نداشت. در مواردی چالشهایی به وجود میآید که حاکمیت به شورا ارجاع میدهد که ورود کنید، مثلا بحث کنکور در همین رابطه بود که حاکمان به شورای عالی ارجاع دادند و شورا وارد شد، البته کاملا با تعامل و جمع بندی با مجلس بود. شورای عالی به جد دنبال اجرایی سازی سند فرهنگی است. بقیه سندها میز همینطور. اصلا اینطور نیست که یک سندی نوشته شد و تمام. خسروپناه گفت: در رابطه با اسلامی سازی علوم انسانی بررسیها نشان میدهد کمتر از 10 درصد محقق شده است. بنای من بر این است در شورای مسئولیتها رو به افرادی بدهیم که تمام وقت در آن موضوع کار کنند، دررابطه با تحول علوم انسانی هم همینطور هست و تغییرهایی خواهیم داشت.
دبیر شوریا عالی انقلاب فرهنگی عنوان کرد: تحول علوم انسانی پیچیده است، به همین سرعت محقق نمیشود. کار قرنی و تمدنی دارد، اما در همین مدت هم کارهای بزرگی بوده که انجام شده، دانشگاه امام صادق و دانشگاه علامه کارهای بزرگی کردند. با این گزاره که در حوزه علوم انسانی هیج اتفاقی نیفتاده بنده مخالفم.
پایان پیام /