خشکسالی و سوء مدیریت آب، روزگار آبزیان رودخانه های لرستان را سیاه کرد
مدیر کل محیط زیست استان لرستان گفت: تغییرات اقلیمی، خشکسالی و گاها سوء مدیریت در حکمرانی آب سبب تلفات شدن آبزیان رودخانههای لرستان و به ویژه کشکان شده است.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از سفیرافلاک، خشکسالی، سوء مدیریت آب و برداشت های بیرویه از رودخانه ها دست به دست هم داده تا سالانه تعداد زیادی از آبزیان رودخانه های لرستان تلف شوند.
امسال نیز رودخانه های لرستان یکی پس از دیگری خشک شد و در پی این خشکسالی، روزگار آبزیان در رودخانه ها تیره و تار شده است.
علی سالاروند در گفتگو با خبرنگار سفیرافلاک، در رابطه با تلف شدن آبزیان رودخانه کشکان، اظهارداشت: با توجه به خشکسالی و تغییرات اقلیمی که طی سنوات گذشته رخ داده است و همچنین حکمرانی خوبی در بحث مدیریت آب چه در سطح کشور و استان نداشتهایم، مشکلاتی در حوزه زیست محیطی به وجود آمده است.
وی با اشاره به خشکی رودخانه کشکان و تلف شدن آبزیان این رودخانه، افزود: سد ایوشان در استان لرستان احداث شده اما هنوز به دلایل مختلفی کاملا آبگیری نشده است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان لرستان عنوان کرد: مصوب شده تا 5 یا 10 روز یکبار عمدتا برای آبیاری باغات رهاسازی آب انجام شود اما متاسفانه چون الگوی کشت رعایت نشده است این آب صرف محصولات آبدوستی همچون برنج و چغندر میشود.
وی با بیان اینکه طی سالهای گذشته ایستگاههای پمپاژ مجاز و غیر مجاز زیادی در استان لرستان راهاندازی شده است، گفت: ایستگاههای پمپاژ غیرمجاز جمعآوری میشوند اما متاسفانه در جای دیگری نصب میشوند و همین مشکلات سبب شده که اکنون شاهد خشکی رودخانهها و مرگ ماهیها شویم.
سالاروند بیان کرد: رودخانه کشکان دو منبع تامین آب دارد، یکی سد ایوشان است که هم اکنون 10 روز یکبار آب آن رها سازی میشود و دیگری رودخانه دوآب است که کشت محصولات آببر و ایستگاه پمپاژ مجاز و غیر مجاز محدوده آن نمیگذارند آب به پایین دست برسد.
وی تصریح کرد: مسائل مربوطه به شهرستان چگنی و شهرستانهای دیگری که مشکل داشتهایم طرح موضوع شده است، در این رابطه حتی رئیس منابع آب یکی از شهرستانها را به ناچار و به اساس قانون به مراجع قضایی معرفی کردهایم.
مدیرکل محیط زیست استان لرستان اظهارداشت: برای اینکه آب به پایین دست رودخانه کشکان برسد در آخرین جلسه شورای حفاظت کیفی آب نیز مصوب شد که ایستگاههای پمپاژ مجاز هر 48 ساعت یکبار خاموش شوند اما متاسفانه کشاورزان توجه نمیکنند و انتظار دارند هر روز کشت خود را آبیاری کنند.
وی با بیان اینکه سوء مدیریت در حکمرانی آب سبب تلفات شدید آبزیان رودخانههای لرستان شده است، گفت: برای رفع مشکلات مذکور امسال تصمیمات خوبی گرفته شده است و با توجه به دستورات خوب استاندار لرستان، سال آینده حتی اگر خشکسالی داشته باشیم وضعیت بهتری خواهیم داشت.
انتهای پیام /