خطر در کمین جنگلهای بلوط کهگیلویه و بویراحمد / بالگرد به آسمان استان میرسد؟
بهار و تابستان، فصل آتش سوزی جنگل ها و مراتع کهگیلویه وبویراحمد است که نیازمند توجه جدی مسئولان در پیشگیری و کنترل این آتش سوزی های خسارت بار دارد.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از صبح زاگرس کهگیلویه وبویراحمد سرزمین چهارفصلی که در جنوب غربی ایران قرار گرفته و در فصل بهار و تابستان خطر آتش سوزی جنگل ها و مراتعش را تهدید می کند، جنگلهایی که باید آسیبهایی چون طمع سودجویان برای زغال، هجوم آفت پروانه برگ خوار، خشکسالی و کم بارشی را در کنار احتمال آتش سوزی جنگل ها و مراتع خود را هر ساله بچشد.
با توجه به اینکه یک ماه و نیم از فصل بهار گذشته و متاسفانه جنگل های کهگیلویه وبویراحمد بارش های زیادی را به خود ندیده اند، مراتع رنگ زرد به خود گرفتهاند و آماده هستند تا با کوچک ترین جرقه، آتش بگیرند.
با توجه به آتش سوزی های سال گذشته آیا مسئولان اقدامات پیشگیرانه ای داشتهاند؟ آیا آنها برای هرگونه آتش سوزی در آمادگی کامل به سر میبرند؟ و یا باز هم قرار است که با دستان خالی و شاخه و برگ درختان به مهار آتش بروند؟ آیا تجهیزات استان کهگیلویه و بویراحمد با توجه به صعب العبور بودن مناطق آن برای مهار آتش سوزی های احتمالی کافی است؟
با روی کار آمدن دولت سیزدهم ستاد مدیریت بحران استان کهگیلویه و بویراحمد را فردی تازه نفس بر عهده گرفته است؛ آیا او برنامه خاصی در خصوص جلوگیری یا مهار آتش سوزی های شش ماهه اول سال در جنگل های استان دارد؟ امسال نیز در جنگلهای بلوط کهگیلویه و بویراحمد وقوع آتش سوزیهای پی در پی دور از انتظار نیست که متولیان امر باید از همین امروز تا دیر نشده برای مقابله با آتش سوزهای احتمالی در هفتهها و ماههای آینده به فکر چاره باشند. مسئله آتش سوزیهای در جنگل های سرزمین چهارفصل کهگیلویه وبویراحمد امری است که هر ساله تکرار میشود و در ظاهر هم کاری از دست کسی بر نمیآید ولی اگر مسئولین مدیریت بحران در آمادگی کامل به سر ببرند قطعاً شاهد آسیبهای جدی در اتفاقات پیش رو نخواهیم بود. متاسفانه با توجه به تجربیات گذشته در آتش سوزی های در استان چهارفصل کهگلویه وبویراحمد عامل بیشتر این آتش سوزیها عوامل انسانی بوده که باید مردم هنگام ورود به طبیعت تا حد امکان از روشن کردن آتش خودداری کنند. متاسفانه برخی افراد نا آگاه با رها سازی حتی یک بطری شکسته شیشهای و یا یک بطری آب معدنی با چندین قطره آب موجود در آن میتواند نور خورشید را متمرکز کرده و باعث بروز آتش سوزی در علف زار ها شوند. با توجه به این که کم کم باید شاهد گرم شدن هوا به خصوص در مناطق گرمسیری استان باشیم همچنین تجربه آتشسوزیهای متعدد و خسارت بار سالهای گذشته، انتظار می رود دولت جدید توجه ویژه ای را به تامین امکانات اولیه مهار آتش در جنگل ها داشته باشد همچنین تدابیری برای پیشگیری از آتشسوزیهای جنگلهای کهگیلویه و بویراحمد اندیشیده شود. امید است مسئولین جدید مدیریت بحران در استان تجهیزات ضروری از جمله هلی کوپتر، دمنده، بیسیم و وسایل و تجهیزات گروهی شامل فلشبک، لباس نسوز، کفش عملیاتی، دستکش، کلاه، عینک، ماسک، جعبه کمکهای اولیه از نیازهای ضروری برای مهار آتش سوزی احتمالی جنگلها و مراتع این سرزمین چهارفصل است، تامین کنند. یکی از مهمترین دغدغه ها در بحث تجهیزات می توان به استقرار هلیکوپتر برای اطفاء حریق در استان اشاره کرد که با توجه به پیگیری هایی که در دولت گذشته شد این موضوع به سرانجام نرسید و امید است در دولت جدید با جدیت بیشتری توسط مسئولین استانی پیگری شود. گفتنی است استان کهگیلویه و بویراحمد با 312 هزار و 500 هکتار منطقه حفاظت شده، دارای پوشش گیاهی، جانوری و منابع حیاتی متنوعی است به گونهای که افزون بر 20 درصد پوشش جنگلی زاگرس و حدود 40 درصد گونههای دارویی کشور را در خود جای داده است. انتهای پیام /