خطر هولناک در کمین زمین | سیارک غولپیکر «162173» به کدام نقطه زمین برخورد میکند؟ + عکس
پیشبینی نتیجه برخورد سیارک غولپیکر ریوگو «Ryugu 162173» با زمین، توسط فضاپیمای هایابوسا2 آژانس اکتشافات هوافضای ژاپن (JAXA) امکانپذیر شد.
دانشمندان با استفاده از نمونههای جمعآوریشده توسط ماموریت «هایابوسا2«(Hayabusa2) محاسبه کردهاند که اگر سیارک ریوگو به سیاره ما برخورد کند، چه اتفاقی رخ خواهد داد.
به نقل از اسپیس، پیشبینی نتیجهی چنین برخوردی به لطف تجزیه و تحلیل نمونههای بازگردانده شده به زمین توسط فضاپیمای «هایابوسا2» آژانس اکتشافات هوافضای ژاپن (JAXA) امکانپذیر شد.
ساتوشی تاناکا (Satoshi Tanaka)، استاد گروه علوم منظومه شمسی آژانس فضایی چین، با ارائه نتایج محاسبات در هشتمین کنفرانس دفاع سیارهای در وین، اتریش، بر اهمیت انجام چنین تخمینهایی برای تلاشهای دفاعی سیارهای حتی در مورد سیارکهایی مانند ریوگو که در حال حاضر بیخطر هستند، تاکید کرد.
هایابوسا2 که در ماه دسامبر سال 2014 پرتاب شده بود، پس از سفری 42 ماهه در ماه ژوئن سال 2018 به ریوگو رسید. این سیارک با عرض تقریبی 0.6 مایل (900 متر) که در فاصله 186 میلیون مایلی (300 میلیون کیلومتری) از زمین قرار دارد برای زمین بیخطر است. هایابوسا2 علاوه بر جمعآوری نمونههایی که در سال 2020 به زمین بازگردانده شدند، چندین سطحنورد را نیز بر روی سیارک فرود آورد و دو پرتابه را به این صخره فضایی کوباند.
هایابوسا2 در آزمایشی موفق شد دو پرتابه یک کیلوگرمی را با سرعت دو کیلومتر در ثانیه به سمت این صخره فضایی پرتاب کند که این منجر به تشکیل دهانهای به قطر تقریبی 20 متر روی آن شد.
بر اساس این دادهها، ریوگو، که در حال حاضر تخمین زده میشود که از 100 هزار کیلومتر به زمین نزدیکتر نمیشود، یک سیارک سنگی با استحکام مکانیکی پایین در مقایسه با سنگهای معمولی است. این بدان معناست که اگر این سیارک به سمت زمین حرکت کند، دانشمندان باید مراقبت زیادی برای جلوگیری از شکستن آن انجام دهند و حتی تلاش کنند آن را با استفاده از چیزی مانند کاوشگر دارت (DART) که در ماه سپتامبر سال 2022 به قمر دیمورفوس سیارک دیدیموس برخورد کرد، منحرف کنند.
تاناکا توضیح داد که بدون مداخله انحرافی، اگر سیارک ریوگو به سمت زمین بیاید و با زاویه 45 درجه و با سرعتی در حدود 17 کیلومتر در ثانیه وارد جو زمین شود در ارتفاع حدود 40 تا 35 کیلومتری درهم میشکند.
این پدیده منجر به یک «انفجار هوایی» مشابه آنچه در ماه فوریه سال 2013 بر فراز روسیه رخ داد، میشود. در آن زمان شهابسنگ چلیابینسک (Chelyabinsk) در ارتفاع حدودی 30 کیلومتری بر فراز زمین منفجر شد. در نتیجهی این انفجار یک تابش نور درخشان و یک انفجار جوی معادل انفجار 400 تا 500 کیلوتن TNT پدیدار شد. این مقدار از انرژی 33 برابر انرژی آزاد شده توسط بمب اتمی است که هیروشیما را در پایان جنگ جهانی دوم ویران کرد.
انفجار این شهابسنگ تقریبا 1500 نفر را مجروح کرد که عمدتا به دلیل ریزش آوار و شیشههای خرد شده بود. شهاب سنگ چلیابینسک با قطر تنها 66 فوت 20 متر، بزرگترین جرمی بود که از سال 1908 از فضا وارد جو زمین شد و اندازهی آن تنها کسری از اندازه ریوگو است.
تاناکا خاطرنشان کرد: ما در حال حاضر به اندازه کافی از قدرت کششی سیارک برای اطلاعات کافی نداریم که پیشبینی کنیم اگر سیارک به زمین برخورد کند اندازهی قطعاتی که روی سیاره ما سقوط میکنند چقدر خواهد بود.
منبع: ایسنا هم اکنون دیگران می خوانند-
ماجرای جنجالی مسمومیت 95 دانشآموز در مدارس عجبشیر و مراغه | رئیس اورژانس آذربایجان شرقی: تلقین دانشآموزان بود!
-
طرح شناسایی و برخورد با بیحجابها کلید خورد + جزئیات مهم
-
روایت تکاندهنده و دردناک از آخرین مکالمه تلفنی کیومرث پوراحمد | پایان زیستن!
-
مردانی که کارشان لمس بدن زنان در خیابان است | روایتی از آزار خیابانی
-
آمادهباش در پایتخت | هشدار طوفان و وزش باد شدید هواشناسی در تهران صادر شد
-
مرگ مشکوک بازیگر ایرانی در رستوران | قتل یا مصرف مشروبات الکلی؟
-
هشدار مهم پیشگوی مشهور درباره زلزله در ایران