شنبه 10 آذر 1403

خواب آشفته نفت / بازار انرژی ثبات ندارد

وب‌گاه گسترش مشاهده در مرجع
خواب آشفته نفت / بازار انرژی ثبات ندارد

قیمت نفت در معاملات امروز، با افزایش قیمت همراه بود و وارد کانال 90 دلار شد.

بازار انرژی، همواره در حال تغییر است و قیمت نفت هر روز یک قیمت متفاوت دارد. البته نمی توان از نقش تحولات منطقه ای و تاثیر آن بر روی این بازار غافل شد.

قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شما امروز با 30 سنت معادل 0.33 درصد افزایش به 90 دلار و 68 سنت رسید.

قیمت نفت در اولین ساعات تجارت در آسیا در روز سه‌شنبه به دنبال ناامیدی نسبت به موفقیت مذاکرات بین رژیم صهیونیستی و حماس برای رسیدن به آتش‌بس در غزه و کاهش تنش‌ها در خاورمیانه، افزایش یافت.

قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شما امروز با 30 سنت معادل 0.33 درصد افزایش به 90 دلار و 68 سنت رسید. نفت وست تگزاس اینترنتی آمریکا هم با 26 سنت معادل 0.30 درصد افزایش 86 دلار و 69 سنت معامله می‌شود.

دور جدید مذاکرات آتش‌بس بین رژیم صهیونیستی و حماس در قاهره به روند افزایش قیمت نفت در روز دوشنبه پایان داده بود و باعث شد نفت برنت اولین کاهش قیمت خود را پس از 5 روز و نفت آمریکا اولین کاهش قیمت خود را پس از 7 روز با امید به آرام شدن تنش‌ها، تجربه کنند.

اما اظهارات بنجامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی در روز دوشنبه مبنی بر قرار دادن یک تاریخ نامشخص برای حمله به رفح به تمام این امیدها پایان داد.

طبق گفته یکی از مقامات ارشد حماس، جدیدترین پیشنهاد آتش بس رژیم صهیونیستی در مذاکرات قاهره رد شده است.

بازار هنوز هم تحت تاثیر احتمال مختل شدن عرضه نفت قرار دارد. تحلیلگران عقیده دارند پاسخ ایران به رژیم صهیونیستی بخاطر حمله به سفارت این کشور در سوریه می‌تواند بازار نفت را که آسیب چندانی از جنگ غزه ندیده، وارد بحران کند.

تهران هفته گذشته اعلام کرد انتقام از رژیم صهیونیستی یک امر قطعی است.

در این بین سایر زیرساخت‌ها از قیمت نفت حمایت کرده است. تقاضا برای سوخت در هند به خاطر مصرف بالای بنزین و سوخت هواپیما به یک رکورد جدید در سال مالی 2024 رسیده است. بهبود تولید کارخانه‌ای در چین هم احتمالاً تقاضا برای سوخت را افزایش می‌دهد.

بازارها در حال حاضر منتظر اطلاعات اقتصادی آمریکا و چین به عنوان بزرگترین مصرف‌کنندگان نفت دنیا هستند.

در قاره آمریکا، شرکت نفت دولتی پمکس مکزیک اعلام کرد صادرات نفت خام خود را 330 هزار بشکه در روز کاهش می‌دهد تا بتواند پالایشگاه‌های داخلی را تامین کنند. بدین ترتیب عرضه به خریداران آمریکایی، اروپایی و آسیایی این شرکت یک سوم کاهش پیدا می‌کند.

واردات چین در ژانویه و فوریه امسال نسبت به دو ماه مشابه سال‌گذشته افزایش داشته‌است. نکته قابل توجه آنکه واردات 10‌میلیون و 740‌هزار بشکه ای این کشور در روز در ژانویه و فوریه به‌طور قابل‌توجهی کمتر از واردات 11‌میلیون و 390‌هزار بشکه ای در روز در دسامبر2023 بود.

چین به‌تازگی خریدهای خارجی نفت خام خود را به دلیل کاهش تقاضا از سوی پالایشگاه‌ها، شاخص‌های اقتصادی ضعیف و موجودی بالاتر ذخایر، کاهش داده‌است. به گزارش اویل پرایس، به‌رغم افزایش واردات نفت خام چین در دو ماه اول سال‌2024، هنوز خیلی زود است که بگوییم خریدهای بزرگ‌ترین واردکننده نفت خام جهان چه تاثیری بر تقاضا و قیمت جهانی نفت در سال‌جاری خواهد داشت.