خودروهای خودران "ولوو" به فناوری لیدار مجهز خواهند شد
شرکت خودروسازی "ولوو" (Volvo) اعلام کرده است قصد دارد در نسل جدید خودروهای خودرانش از فناوری لیدار استفاده کند.
به گزارش ایسنا و به نقل از گیزمگ، وسایل نقیله خودران امروزه بسیار پیشرفته هستند و از دوربین و رادار و جی. پی. اس گرفته تا حسگرهای فراصوت درون آنها تعبیه شده است. با این حال، به طور کلی فناوری لیدار به دلیل گران بودن در بین آنها نبوده است. حال شرکت ولوو اعلام کرده قصد دارد از سال 2022 در نسل جدید خودروها خودرانش فناوری لیدار نرم افزار "لومینار" (Luminar) را تعبیه کند.
لایدار (Lidar) یا لیدار، یکی از فناوریهای سنجش از راه دور است که با تاباندن لیزر به هدف و تجزیه و تحلیل نور بازتابشده، فاصله را اندازه میگیرد. لایدار مشابه رادار است که بعضی اوقات نیز رادار لیزری نامیده میشود. اختلاف اصلی لایدار و رادار، طول موجهای تابشی مورد استفاده است. رادار از طول موجهایی در ناحیه رادیویی استفاده میکند در حالی که لایدار طول موجهای لیزری بکار میبرد.
لیدار با انتشار پالسهایی از نور لیزر که میلیونها بار در ثانیه منتشر میشوند، کار می کند و فاصله اشیای اطراف با خودرو را با ایجاد نقشه زنده سه بعدی از محیط بر اساس نور منعکس شده تعیین میکند. این نوع فناوری وسایل نقلیه خودران فورد را قادر ساخته است تا در برف و تاریکی حرکت کنند، در حالی که تویوتا نیز قصد دارد از فناوری لیدار در نسل بعدی وسایل نقلیه خودران خود استفاده کند. البته "ایلان ماسک" مدیرعامل شرکت تسلا با استفاده ازچنین فناوری گرانی مخالف است و استفاده از آن را غیرضروری میداند.
انتهای پیام