چهارشنبه 3 بهمن 1403

خوی لرزید، اما دل‌مان نلرزید / مسجدی که تبدیل به پایگاه خدمت‌رسانی شد

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
خوی لرزید، اما دل‌مان نلرزید / مسجدی که تبدیل به پایگاه خدمت‌رسانی شد

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، خوی که لرزید، خانه‌ها آوار شد روی سر ساکنانش، حتی مردم این شهر مقاوم و امیدوار هم ته دل‌شان خالی شد، بی‌خانمانی، کمبود امکانات و غذا، نبود وسایل گرمایشی در سرمای طاقت‌فرسای زمستان، مسئولیت زن و فرزند کوچک و بزرگ... دل هر آدمی را می‌لرزاند. اما در چنین شرایط دشواری بود که امامان محله و روحانیون همگام با نیروهای امدادگر وارد عمل شدند و شروع کردند...

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، خوی که لرزید، خانه‌ها آوار شد روی سر ساکنانش، حتی مردم این شهر مقاوم و امیدوار هم ته دل‌شان خالی شد، بی‌خانمانی، کمبود امکانات و غذا، نبود وسایل گرمایشی در سرمای طاقت‌فرسای زمستان، مسئولیت زن و فرزند کوچک و بزرگ... دل هر آدمی را می‌لرزاند. اما در چنین شرایط دشواری بود که امامان محله و روحانیون همگام با نیروهای امدادگر وارد عمل شدند و شروع کردند به خدمت‌رسانی و کمک به زلزله‌زدگان. آنها با توجه به شناخت دقیقی که از محله‌ها و اهالی آنها داشتند با تمام وجود سعی کردند تا نقش مؤثری در امداد و یاری‌رسانی به مردم زلزله‌زده ایفا کنند.

یکی از این روحانیون، حجت‌الاسلام علیرضا سرخوش، امام مستقر مسجد صاحب‌الزمان (عج) است. او که بیش از 15سال در شهرها و مناطق مختلف استان آذربایجان‌شرقی به‌عنوان امام محله مستقر بوده، حالا نزدیک به چهار ماهی می‌شود که پیش‌نماز مسجد صاحب‌الزمان (عج) فیرورق است؛ همان جایی که 15سال پیش امامت محله را از آنجا شروع کرده بود، خودش می‌گوید: تا سال85 در منطقه فیرورق بودم اما بعد از پنج سال فعالیت از آنجا رفتیم و در مناطق دیگر مستقر شدیم تا اینکه چند ماه پیش به دعوت اهالی و اصرارشان به اینجا بازگشتیم.

و زمین لرزید...

حجت‌الاسلام سرخوش به همراهی خانواده‌اش در خدمت‌رسانی به مردم زلزله‌زده خوی اشاره کرد و گفت: هنوز مدت زیادی از استقرارم در خوی نگذشته بود که زلزله ویرانگر 8بهمن رخ داد. درست از همان زمان بود که با همراهی همسر و پسر ارشدم که او هم طلبه است، برای کمک و یاری‌رسانی به زلزله‌زدگان به میدان آمدیم. آن‌ها در این مدت همه کاری کردند از پخش ارزاق گرفته تا کمک به پخت غذای گرم برای زلزله‌زدگان، تاجایی‌که خانواده‌ام از زمان وقوع زلزله، حتی 30دقیقه هم نتوانستیم در یک جمع خانوادگی صمیمانه در کنار هم باشیم.

حی علی الصلوه

او با بیان اینکه بعد از وقوع زلزله، بسیاری از مساجد شهر تخریب شد یا درصورت سالم‌بودن به محلی برای جمع‌آوری کمک‌ها و سازماندهی نیروهای امدادی تبدیل شدند اما مسجد صاحب‌الزمان (عج) علاوه‌بر اینکه به محلی برای ساماندهی کمک‌ها و پخت غذای گرم برای زلزله‌زدگان تبدیل شده، همچنان محلی برای برگزاری نماز جماعت بود، اظهار کرد: مسجد محل ما دو طبقه بود، یک زیرزمین و یک طبقه ساختمان مسجد که در زلزله آسیب جزئی دید اما به لطف خدا زیرزمین کاملاً سالم مانده است و ما نمازهای جماعت را به همراه نیروهای امدادی و مردم در آنجا برگزار می‌کنیم. مسجد صاحب‌الزمان (عج) تنها مسجدی در شهر خوی است که هنوز نماز جماعت در آن برگزار می‌شود و الحمدالله استقبال خوبی هم از نماز جماعت می‌شود.

روزانه 3000پرس غذای گرم

امام‌جماعت مسجد صاحب‌الزمان (عج) در ادامه صحبت‌هایش به پخت روزانه 3000 پرس غذای گرم اشاره کرد و گفت: بعد از اینکه قرار شد پخت غذای گرم را موکب‌ها برعهده بگیرند، این موکب‌ها که از شهرهای مختلف آمده و در مسجد مستقر شده‌اند درمجموع نزدیک به سه‌هزار وعده غذای گرم در وعده‌های صبحانه، ناهار و شام آماده و توزیع می‌کنند.

خاطراتی تلخ و شیرین

حجت‌الاسلام سرخوش به روزهای تلخ و شیرینی زلزله خوی و همراهیش با امدادگران و مردم اشاره کرد و افزود: یکی از این خاطرات که بسیار متأثرم کرده است به ماجرای خانواده‌ای برمی‌گردد که با گریه و زاری از کمبود امکانات بهداشتی برای فرزندان‌شان گله می‌کردند. آنها می‌گفتند که دو دختر جوان‌شان محروم از امکانات بهداشتی هستند و در این مدت نتوانسته‌اند استحمام کنند، درحالی که شرایط به گونه‌ای نبود که بتوان امکاناتی را که درخواست دارند برای‌شان فراهم آورد، به همین دلیل تصمیم گرفتیم با اجازه یکی از اقوام، که خانه آنها خالی بود را در اختیار این خانواده بگذارد تا از حمام و امکانات بهداشتی آن استفاده کنند.

امام جماعت مسجد صاحب‌الزمان (عج) ادامه داد: کلید این خانه و اختیار کاملش را داشتم و بنابراین پس از مشورت با صاحبخانه، از این خانواده زلزله‌زده خواستم که به آنجا بیایند تا از حمام و امکانات بهداشتی آنجا استفاده کنند، این حداقل کاری بود که از دست من برمی‌آمد.

حجت‌الاسلام سرخوش در ادامه بیان کرد: یکی از اهالی، پیرمردی بود که از سال‌ها قبل، او و خانواده‌اش را می‌شناختم، در زمان حضورم در خوی سال‌ها قبل، آنها فرزندشان را از دست داده بوده‌اند و من در آن مدت کنارشان بودم و سعی می‌کردم داغ‌شان را تسلی دهم. بعد از زلزله به خانه آنها سر زدم تا جویای احوال‌شان باشم؛ پدر خانواده مرا در آغوش گرفت و گفت با دیدن شما تمام غصه‌هایم از بین رفت. انگار که مرده بودم و حالا زنده شدم. به‌رغم سختی‌های زیادی که اینجا وجود دارد اما دیدن چنین صحنه‌هایی قوت قلب بزرگی برای من است.

این ناهماهنگی دردناک

حجت‌الاسلام سرخوش به تلاش‌های بی‌دریغ امدادگران و مردم خیر و نیکوکار اشاره کرد و یادآور شد: یکی از نکاتی که باعث ناراحتی است، ناهماهنگی بین ارگان‌ها و سازمان‌های مختلف در زمینه امدادرسانی است، بعد از وقوع زلزله، ارگان‌های مختلفی برای خدمت‌رسانی در منطقه حضور داشتند که جای تقدیر و تشکر دارد، اما متأسفانه هماهنگی لازم بین آنها وجود نداشت و اینگونه بود که بعضی از خانواده‌ها دو چادر داشتند اما خانواده‌ای دیگر سرپناهی نداشتند یا اینکه برخی مازاد بر نیازشان ارزاق داشتند و برخی دیگر حتی غذای مناسبی برای خوردن نداشتند. حجت‌الاسلام علیرضا سرخوش، امام مستقر مسجد صاحب‌الزمان (عج)