خیز اقتصادی کرمان ورای تحریم و تنگناها
کرمان - ایرنا - برغم وجود تحریم های ظالمانه و وجود تنگناهای پولی و اعتباری تیم اقتصادی دولت با مشارکت بخش خصوصی موفق شد که در این هفته دولت با رشد سه برابری به لحاظ ارزش ریالی پروژه های قابل افتتاح و یا کلنگ زنی را تقدیم اهالی دیار کریمان کند که در نوع خود یک رکورد محسوب شده و نشان از خیز اقتصادی استان دارد.
برآیند گفته ها و روند افتتاح ها و کلنگ زنی ها که با برگزاری کنفراس های مطبوعاتی و رسانه ای مدیران دستگاههای اجرایی در ایام هفته دولت در استان گرم و کویری کرمان همراه شده نشان از صلابت و استواری متولیان امور دارد که ورای تحریم ها و تنگناها و محدودیت مالی و اعتباری و مهم تر از آن بیماری عالم گیر کرونا جشنواره خدمتی صادقه به اهالی دیار کریمان را برپا کرده اند.
عملکرد موفق متولیان امور در استان کرمان ازآغاز بکار دولت یازدهم زبانزد عام و خاص شده طوری که کسب رتبه نخست در حوزه اقتصاد مقاومتی و ابتکار بهره گیری از معین های (یاوران) اقتصادی طی هفت سال گذشته از عمر دولت تدبیر و امید که زمینه ساز مشارکت 24شرکت و موسسه مقتدر در حوزه اقتصادی استان شد و در حقیقت می توان گفت خیز اقتصادی این استان آغاز شد.
آنچه این روزها از قبل این خیز اقتصادی می توان دریافت، انجام جدی تر مسئولیت های اجتماعی این شرکت های قدر معدنی و غیر معدنی است که در جای جای این استان پهناور و غنی از هر گونه منابع زیر زمینی را درقالب اجرای پروژه های مختلف بمنظور ایجاد رفاه و شغل پایدار برای مردم را می توان به عینه شاهد بود.
درارتباط با اقدامات و فعالیت های انجام شده که موید خیز اقتصادی استان کرمان در شرایط خاص کنونی است به گوشه ای از این اقدامات از زبان مدیران دولتی اشاره می شود.
1594میلیارد تومان ارزش پروژه های افتتاحی هفته دولت امسال در کرمان
به گفته استاندار کرمان ارزش پروژه های دولتی قابل افتتاح در هفته دولت امسال نسبت به سال قبل تقریبا سه برابر شده است طوری که در سال 98، تعداد 481 پروژه با 501 میلیارد تومان به سرانجام رسید و این حجم پروژه امسال به یکهزار و 594 میلیارد تومان افزایش یافته است.
محمدجواد فدایی افزود: طی سال جاری و در هفته دولت 377 پروژه توسط دستگاه های دولتی استان با اعتباری بالغ بر یکهزار و 594 میلیارد تومان به بهره برداری خواهد رسید که در شرایط کنونی در نوع خود یک رکورد محسوب می شود.
فدائی ضمن تشریح اقدامات برجسته دولت با مشارکت بخش خصوصی در این استان و عمده طرحهای افتتاحی هفته دولت اظهار داشت: به ارزش 369 میلیارد تومان پروژه توسط شرکت برق منطقه ای (خطوط انتقال و پست های توزیع)، 58 پروژه توسط بنیاد مسکن (عمده طرح های هادی روستایی و واحدهای مسکونی)، 14 طرح با اعتبار 236 میلیارد تومان توسط شرکت گاز و 148 میلیارد تومان پروژه توسط شرکت آب منطقه ای افتتاح خواهد شد که نشان از پای کار بودن دستگاههای اجرایی دارد.
وی به یکی از پروژه ها قابل بهره برداری استان کرمان در هفته دولت اشاره کرد و گفت: یکی از پروژه های بسیار مهمی که در هفته دولت امسال به بهره برداری خواهد رسید وی از پست توزیع132/400 جیرفت با سرمایه گذاری 177 میلیارد تومان اعتبار به عنوان یکی از این پروژه های مهم و تاثیرگذار نام برد و افزود: با راه اندازی این پست، نوسانات برق در جنوب استان کرمان که باعث شکایت و نارضایتی هایی توسط مردم شده بود، رفع خواهد شد و همچنین با افتتاح چند پست دیگر برق در این منطقه در هفته دولت، بحث کمبود برق و افت ولتاژ در جنوب استان برطرف گشته و زمینه ساز توسعه منطقه می شود.
استاندار کرمان از بهره برداری 6500 واحد مسکونی روستایی و شهری با اعتباری بالغ بر 318 میلیارد تومان توسط بنیاد مسکن انقلاب اسلامی به عنوان دیگر پروزه اثر گذار در هفته دولت امسال نام برد.
استاندار کرمان به یکی از دل نگرانی های مردم استان کرمان در حوزه خطوط ریلی تهران به کرمان اشاره کرد و اظهار داشت: بازسازی و تعویض خطوط راه اهن کرمان در منطقه سیریز در دست انجام است که در این راستا بخشی از این پروژه بین ایستگاه «مورد» و «سیریز» به طول 25 کیلومتر بوده که در هفته دولت هشت کیلومتر بازسازی این خط با اعتبار 30 میلیارد تومان افتتاح خواهد و مابقی اصلاح این خط نیز تا پایان سال جاری مورد بهره بداری قرار خواهد گرفت.
کلنگ زنی 90پروژه در هفته دولت امسال
استاندار کرمان همچنین به پروژه هایی که در هفته دولت امسال کلنگ زنی و عملیات اجرایی آنها آغازمی شود، اشاره داشت و افزود: در این هفته همزمان با طرحهای افتتاحی تعداد 90 پروژه با اعتباری بالغ بر 941 میلیارد تومان توسط دستگاه های اجرایی استان عملیات اجرایی آنها آغاز خواهد شد که در تقویت زیرساخت های این استان و در راستای شعار سال به رونق و جهش تولید کمک شایانی خواهد کرد.
فدائی نیز به سهم بخش خصوصی در طرحهای قابل افتتاح این هفته اشاره کرد و یاد آور شد: حجم پروژه های قابل افتتاح با سرمایه گذاری بخش خصوصی در سال جاری 202 پروژه با اعتباری حدود هشت هزار میلیارد تومان رسیده است که رقم قابل توجهی است.
استاندار با اشاره به اینکه تا پایان امسال در مجموع به ارزش 30 هزار میلیارد تومان پروژه توسط بخش خصوصی در استان کرمان اجرایی خواهد شد تصریح کرد: از این 30 هزار میلیارد تومان پروژه، چهار هزار میلیارد تومان با حضور رییس جمهوریدر اوایل سالجاری افتتاح شد وهشت هزار میلیارد تومان در هفته دولت به بهره برداری می رسد و مابقی نیز تا پایان امسال به سرانجام خواهد رسید.
فدائی همچنین به ظرفیت بالای بخش گردشگری به عنوان یکی از محورهای توسعه استان یاد کرد و اظهار داشت: در بخش گردشگری استان کرمان ظرفیت ها و پتانسیل های فراوانی وجود دارد ضمن آنکه دولت نیز بسته های حمایتی ویژه ای در این بخش تعریف کرده است.
وی به مشارکت جدی بخش خصوصی در توسعه استان اشاره کرد و گفت: افتتاح کارخانه هماتیت جدید سیرجان، کارخانه مس کاتد 80 هزارتنی کرمان و 2 کارخانه معدنی در شهرهای شهربابک و رفسنجان نمونه هایی از این پروژه های قابل افتتاح در حوزه صنعت و معدن طی هفته دولت در استان کرمان می باشد که ضمن تقویت اقتصاد منطقه به اشتغالزایی کمک موثری خواهد کرد.
استاندار نیز از رویکرد دولت در پرداخت تسهیلات اشتغال در مناطق روستایی اشاره کرد و گفت: هدف از پرداخت تسهیلات این بوده که روستاییان در روستاها برای خود شغل ایجاد کنند و از مهاجرت آنها به شهرها جلوگیری شود که در این راستا طی چهار سری قبلی، 490 میلیارد تومان تسهیلات ارزان قیمت با سود 6 درصد در استان کرمان پرداختی داشتیم که این تسهیلات برای هشتهزار و 534 نفر در روستاها به صورت مستقیم ایجاد اشتغال کرد.
وی با اشاره به تسهیلات پرداختی به واحدهای تولیدی استان به منظور فعال شدن اشاره کرد و گفت: در این راستا نیز در سال گذشته، یکهزار و 937 میلیارد تومان تسهیلات به 539 طرح ارائه شد که این موضوع توانست ضمن بر تثبیت اشتغال موجود، 2هزار فرصت جدید شغلی خلق کند.
به دنبال رفع مشکل کشاورزی جنوب استان کرمان هستیم
استاندار به بخش کشاورزی و مشکلات این حوزه به ویژه در جنوب استان کرمان اشاره کرد و اظهار داشت: متاسفانه بخش کشاورزی جنوب کرمان مشکلات زیادی داشته و دارد زیرا هنوز بین تولید، بازار و مصرف یک تعادل منطقی ایجاد نشده است که باید با راهکارهای لازم در جهت برقراری این تعادل قدم برداشت.
فدائی با اشاره به اینکه اگر تولید منطقی ایجاد نشود یا کشاورز متضرر خواهد شد یا مصرف کننده تصریح کرد: برای حل این مشکل، بحث کشاورزی قرارداری را باید دنبال کنیم که در این راستا قبل از شروع کشت باید متقاضیان مصرف با کشاورزان قرارداد بسته و پیش خرید محصولات کشاورزان صورت گیرد که در این حصوص کارهایی انجام گرفته است.
افتتاح طرحهای جهاد کشاورزی 1927 فرصت شغلی در کرمان ایجاد میکند
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان گفت: 120 طرح حوزه جهاد کشاورزی این استان طی هفته دولت امسال با اعتبار 175 میلیارد تومان سرمایه گذاری شده افتتاح می شود و این سرمایهگذاریها برای یکهزار و 927 نفر فرصت جدید شغلی ایجاد میکند.
عباس سعیدی عصر دوشنبه با بیان اینکه حوزه جهاد کشاورزی استان کرمان نزدیک به 34 درصد اشتغال استان کرمان را پوشش داده در حالی که متوسط کشور 18 درصد است افزود: طرحهای آماده افتتاح طی هفته دولت سال 99 در حوزه پروژه آب و خاک، دامپروری، تولیدات گیاهی و صنایع تبدیلی هستند.
وی با اشاره به اهمیت بخش کشاورزی اظهار داشت: رسالت کلی ما تامین غذای مردم در همه مکان ها و زمان ها برای آحاد جامعه قابل دسترس باشد و وظیفه دیگر این سازمان تامین سلامت غذاهای تولیدی است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان گفت: بهره وری در حوزه های مختلف بخش کشاورزی در دستور کار ما قرار دارد و از امکانات و از نهادههای آب و خاک نهایت بهرهوری را داشته باشیم و با سیاستگذاری دولت کشاورزی از حالت معیشتی خارج و به سوی محصولی اقتصادی، صادراتی و پایدار پیش می رود زیرا تولید ناپدار می تواند شکننده باشد.
وی بیان داشت: هم اکنون در مجموع 2.5 میلیون تن محصولات کشاورزی در شمال استان کرمان تولید می شود و ارزش محصولات 25 هزار میلیارد تومان ارزیابی میشود.
سعیدی افزود: هویت گذاری دام پیش از دولت یازدهم انجام نشده بود و طی هفت سال گذشته اجرایی شده و فقدان آن لطمههای اقتصادی و بهداشتی به سلامت و اقتصاد جامعه وارد میکند.
وی ادامه داد: 100 هزار راس از مجموع سه میلیون و 800 هزار دام سبک، 103 هزار از مجموعه 330 راس دام سنگین استان کرمان و 6 هزار نفر شتر طی دولت های یازدهم و دوازدهم هویت گذاری شدند که این اقدام تاثیرات بسیاری روی سلامت و دامپروری دارد.
وی با اشاره به توسعه دامها با نژاد های پربازده در استان گفت: طی هفت سال 6 هزار راس گاو با تولید شیر، گوشت بیشتر و تولید گوسفند آمیخته پربازده به 10 هزار راس رسیده که این طرح مورد استقبال جامعه جوان قرار گرفته است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان گفت: تولید بز کرکی اکنون یکهزار تن کرک در استان تولید می شود و تولید شیر از 200 هزار تن به 220 هزار تن، تولید تخم مرغ از 14 هزار تن به 17 هزار تن و مرغ از 40 هزار تن به 47 هزار تن افزایش یافته است.
وی تصریح کرد: همچنین متقاضی برای پرورش مرغ در استان کرمان وجود دارد که با توجه به سیاست های کشور از آن جلوگیری می شود و تولید گوشت قرمز استان به علت برخی مشکلات ازجمله خشکسالی توسعه چندانی نداشته و از 21 هزار به 22 هزار تن طی هفت سال گذشته رسیده است.
سعیدی عنوان کرد: 970 تن تولید شیلات استان کرمان طی 6 سال گذشته به سه هزار تن افزایش پیدا کرده که استقبال خوبی از این فعالیت ها می شود و مزرعه پرورش ماهیان خاویاری قبل از دولت یازدهم در استان نداشتیم که اکنون 10 تن تولید داریم و سه مزرعه در حال تولید است که می تواند درآمد اقتصادی خوبی داشته باشد.
وی افزود: بزرگترین مرکز پرورش آرتمیای کشور در نوق رفسنجان احداث شده که تولید آن در حال افزایش به 200 تن است که این میزان تا پایان امسال به بهره برداری می رسد و همچنین بچه ماهی قزل آلا با راه اندازی مرکز تکثیر ماهیان سردابی تولید میشود و نیازی به خارج از استان نداریم.
وی اضافه کرد: اعتقاد داریم که بخش آموزش بهره برداران می تواند نقشی موثر در بهره وری و تولید محصولات کشاورزی استان کرمان داشته باشد و مراکز جهاد کشاورزی تجهیز و ساماندهی، 55 واحد راه اندازی و تکمیل شده و 410 نفر نیرو در این مناطق اشتغال به کار شده اند.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان با بیان اینکه 339 پهنه بخش کشاورزی پهنه بندی شده در اختیار کشاورزان قرار گرفته است گفت: 80 نفر محقق معین برای مرکز خدماتی تعیین کردیم و در مجموع 385 هزار نفر - روز در هشت سال گذشته آموزش های ترویجی و مهارتی آموزش دیدند و هشت هزار و 100 نفر مددکاران ترویجی کار آموزش را برعهده داشتند.
وی افزود: هم اکنون 661 فقره پروانه بهره برداری در صنایع کشاورزی داریم که این میزان 323 فقره تا پیش از سال 92 بوده و نزدیک به 100 درصد افزایش یافته است.
سعیدی یادآور شد: تعدادهای جوازهای تاسیس از یکهزار و 115 به 2 هزار و 156 فقره طی دولت تدبیر و امید رسیده و 12 هزار میلیارد تومان در بخش صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی استان سرمایه گذاری شده است.
وی عنوان کرد: 249 واحد سردخانه در استان کرمان عمدتا در شهرستانهای شرقی قرار دارند که با 331 هزار تن ظرفیت فعالیت می کنند و 104 درصد طی 6 سال گذشته احداث شده است.
سعیدی افزود: 300 میلیارد تومان سرمایه طی هفت سال گذشته در قالب تسهیلات توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی در حوزه جهاد کشاورزی استان کرمان پرداخت شده است.
وی تاکید کرد: ظرفیت واگذاری مجوز در لبنیات، ترمینال، ضبط پسته و گلاب استان تکمیل شده و در بخش آب و خاک و اجرای آبیاری تحت فشار استان کرمان طی 6 سال گذشته بین سه استان کشور قرار گرفته و سال گذشته مقام دوم آبیاری تحت فشار کشور به کرمان اختصاص یافت.
وی اضافه کرد: 6 هزار و 600 هکتار آبیاری تحت فشار طی سال گذشته انجام شده و 6 هزار هکتار در دست اجرا داریم که از ابتدای انقلاب تا 92 47 هزار هکتار داشتیم و اکنون این آمار به 92 هزار هکتار رسیده است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان گفت: 23 میلیارد و 500 میلیون تومان اعتبار برای قنوات از منابع ملی، استانی و ستاد بحران برای 210 رشته قنات استان هزینه شد.
وی با اشاره به تولیدات گیاهی و توسعه کشت گلخانه ها به عنوان یکی از سیاست های وزارت جهاد کشاورزی گفت: گلخانه های استان کرمان از 70 هکتار به 250 هکتار طی دلت یازدهم و دوازدهم رسیده و در این زمینه 400 میلیارد تومان در مجموع تسهیلات بانکی پرداخت شده است.
وی ادامه داد: به ازای هر هکتار گلخانه در استان کرمان بین 10 تا 12 نفر اشتغال ایجاد می شود و تسهیلات بانکی برای گلخانه بدون محدودیت پرداخت می شود.
سعیدی افزود: توسعه کشت گیاهان دارویی در اولویت کار ما به علت اقتصادی و کم حجم بودن آن و در دستور کار قرار گرفته و در این راستا جایگزین اراضی کم بازده را داشتیم که سه هزار و 500 هکتار افزایش سطح زیر کشت گیاهان دارویی اجرا شد.
وی ادامه داد: در این راستا 50 میلیارد تومان تسهیلات پرداخت شده و سطح زیر کشت از 680 هکتار به یکهزار و 131 هکتار رسیده است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان گفت: یکی از موضوعات مهم بخش کشاورزی مکانیزاسیون محسوب می شود که هفت دهم اسب بخار ضریب مکانیزاسیون استان کرمان به 1.66 افزایش یافته و درجه مکانیزاسیون طی هفت سال گذشته 30 درصد افزایش داشته و اکنون به 67 درصد رسید.
وی خاطرنشان کرد: استان کرمان 50 هزار تن بذر طی هفت سال گذشته تولید کرد و نیازی به تامین بذر محصولات استراتژیک ازجمله گندم، جو و ذرت از خارج از استان نداریم و به خودکفایی رسیدیم و حتی 2 هزار تن به سایر استان ها ارسال می شود و کشت دانه های روغنی سالانه پنج هزار هکتار طی مدت یاد شده افزایش می یابد.
سعیدی افزود: در مبارزه با آفات پسته، خرما، گردو و علف های هرز 350 هزار هکتار نظارت مستقیم داشتیم و 10 هزار هکتار در طول هفت سال گذشته اصلاح باغات اجرا شد و در این زمینه پرداخت 150 میلیارد تومان تسهیلات بانکی داشتیم.
وی عنوان کرد: فروشندگان سم در استان طی یک اقدام ساماندهی شدند و اکنون 348 فروشنده پروانه صلاحیت فنی دارند و شمار فروشگاه فاقد پروانه به صفر رسید.
سعیدی بیان داشت: گندم برای نخستین بار در ردیف محصولات کشاورزی قراردادی قرار گرفت و کارخانه های ماکارونی 10 هزار تن گندم مورد نیاز خود را با نظارت دولت از کشاورزان و بیش از قیمت دولت خریداری کردند و 10 میلیارد تومان بیشتر پول در جیب کشاورزان رفت و مبالغ طی 24 ساعت پرداخت شد و امسال 65 هزار تن برنامه ریزی شده و از اکنون قرارداد میبندند.
وی افزود: نزدیک به 10 هزار هکتار باغات و مزارع به صورت تجمیع شدند و تجمیع خرده مالکان سیستم آبیاری تحت فشار را اجرا کردند و در مجموع تسهیلات پرداختی بخش کشاورزی در شمال استان کرمان یکهزار و 500 میلیارد تومان به کشاورزان پرداخت شده است.
5208 میلیارد ریال اعتبار صرف توسعه ریلی کرمان شد
مدیر کل راه آهن استان کرمان گفت: از سال گذشته تاکنون میزان پنج هزار و 208 میلیارد ریال اعتبار صرف توسعه ریلی و تقویت زیرساخت خط آهن این استان شده است.
مجید ارجونی با بیان اینکه در سال 87 اداره کل راه آهن استان کرمان مستقل شده است افزود، در آن زمان 67 هزار تن بار از در این مجموعه بارگیری می شد اما با 2هزار و 800 درصد افزایش میزان بارگیری راه آهن استان کرمان به بیش یک میلیون و 468 هزار و 983 تن رسیده است.
وی بیان کرد: همچنین در بخش تخلیه بارنسبت به سال 87، 214 درصد رشد داشتیم و در بحث تناژ بارگیری، راه آهن کرمان رتبه هشتم کشوری را داشته و سه درصد جابجایی بار ریلی کشور بر عهده این منطقه است.
مدیرکل راه آهن استان کرمان اظهار داشت: افزود: در سال 87 تعداد مسافری که توسط خطوط ریلی استان کرمان جابجا می شد حدود 428 هزار نفر بود که در سال 97 این آمار به یک میلیون 13 هزار و 848 رسیده است.
وی با اشاره به سهم 3.6 درصد جابجایی مسافر توسط خطوط ریلی استان کرمان در کشور تصریح کرد: در سال 97 نسبت به سال 87 حدود 139 درصد رشد مسافر را شاهد بودیم، اما با شیوع کرونا در اواخر سال قبل 50 درصد از ظرفیت قطارهای مسافربری کاهش یافت.
ارجونی با اشاره به بازسازی خطوط ریلی استان کرمان تاکید کرد: حدود 46 کیلومتر از خط راه آهن سمت بافق به زرند منطقه بحرانی ریلی استان کرمان محسوب می شود که در حال اصلاح این خطوط هستیم و با این اصلاح سرعت قطارها در این منطقه از 80 به 120 کیلومتر خواهد رسید.
وی افزود: در سال گذشته با اعتباری بالغ بر 700 میلیون تومان سیستمهای ارتباطی خطوط ریلی استان کرمان اصلاح و بروزرسانی شده و همچنین 14 میلیارد ریال به منظور بهسازی نمازخانههای بین راهی اختصاص داده شده است.
مدیرکل راه آهن استان کرمان ادامه داد: برای ایستگاه فهرج نیز حدود یک میلیارد تومان هزینه شده و ایستگاه منطقه بم نیز که با مشکل آب روبرو بود در حال رفع آن هستیم و تا هفته آینده مشکل حل خواهد شد.
وی تصریح کرد: برای ایجاد خطوط قطار سریع السیر در استان نیازمند زیر ساختهای ویژه این خطوط هستیم که در این راستا هم اکنون مسیر زرند به بافق به طول 46 کیلومتر را در اولویت کاری قرار داده ایم و در ادامه نیز مسیر باقیمانده زرند به کرمان به طول 80 کیلومتر را تکمیل خواهیم کرد.
ارجونی با اشاره به احداث خط راه آهن کرمان به سیرجان گفت: این پروژه به صورت مشارکتی با شرکت صنعتی معدنی گلگهر و شرکت راهآهن جمهوری اسلامی اجرا میشود بهطوری که 65 درصد هزینههای این پروژه را شرکت صنعتی معدنی گلگهر و 35 درصد دیگر آن را شرکت راه آهن جمهوری اسلامی پرداخت خواهد کرد.
وی افزود: قطعه اول این خط از سمت سیرجان حدود 14 درصد پیشرفت فیزیکی دارد و قطعه چهارم از سمت کرمان نیز حدود 12 درصد پیشرفت داشته که تکمیل آن تاثیر موثری در جمع بار و کاهش ترافیک جاده ای دارد.
مدیرعامل راه آهن استان کرمان تصریح کرد: بخش خصوصی برای سرمایه گذاری در خطوط ریلی استان ورود پیدا کرده که اقدام بسیار مثبتی برای کرمان محسوب می شود.
یکهزار و 920فرصت شغلی با اجرای 19طرح صنعتی و خدماتی تنها در یک شهرستان
به گفته فرماندار شهرستان انار از سال 93 تاکنون به همت دولت و با مشارکت بخش خصوصی 19 طرح صنعتی و خدماتی در این شهرستان راه اندازی شده که موجب خلق یک هزارو 920 فرصت جدید شغلی شده است.
علی زهرودی افزود: اجرای این طرحها با اشتغال زایی بالا که طی مدت یاد شده 380میلیاردتومان هزینه در بر داشته نشان از رویکرد دولت تدبیر و امید نسبت به تحول در وضعیت اقتصادی و معیشتی مردم دارد.
فرماندار شهرستان انار گفت: 21 طرح به مبلغ 24 میلیاردتومان نیز در هفته دولت در این شهرستان آماده افتتاح و کلنگ زنی است که در طول این هفته با حضور مردمی انجام خواهد شد.
زهرودی ضمن گرامی داشت یاد و خاطره شهیدان دولت رجایی و باهنر و تسلیت ایام شهادت اباعبدالله الحسین (ع) افزود: پیگیری جهت تسریع بیمارستان 32 تنختخوابی انار در حال انجام است تا بتوانیم تا دهه فجر آنرا به بهره برداری برسانیم.
فرماندار انار در ادامه بیان داشت: در ایام هفته دولت شهرستان شاهد افتتاح زمین های چمن مصنوعی گلشن و امین شهر، پرورش بوقلمون 6300 قطعه ای با پنج نفر اشتغالزایی، رستوران سنتی بیاض با چهار نفر اشتغال، طرح تولید پوشک با 15 نفر اشتغالزایی خواهد بود.
بهره برداری از 464 پروژه در حوزه برق جنوب کرمان
به گفته مدیرعامل شرکت توزیع جنوب برق کرمان در طول هفته دولت تعداد 464 پروژه در حوزه شرکت توزیع برق جنوب این استان با اعتبار 671 میلیاردریال افتتاح و به بهره برداری می رسد.
عبدالوحید مهدوی نیا افزود: در این طرحها 28 روستا با جمعیت 388 خانوار و با اعتبار 114 میلیارد ریال برقدار می شوند و 272 میلیارد ریال پروژه اصلاح و بهسازی شبکه برق جنوب کرمان نیز افتتاح خواهد شد.
وی اضافه کرد: همچنین به مناسبت هفته دولت 16 نیروگاه خورشیدی توسط بخش خصوصی با ظرفیت 529 کیلو وات و اعتبار 70 میلیارد ریال به بهره برداری می رسد.
مهدوی نیا بیان کرد: 215 میلیارد تومان نیز طرح برای تامین برق مشترکان در حوزه برق جنوب کرمان امروز افتتاح می شود که کیفیت برق رسانی در این منطقه را افزایش می دهد.
وی با اشاره به خدمات دولت تدبیر و امید در حوزه برق جنوب کرمان اظهار داشت: در دولت های یازدهم و دوازدهم، 160 هزار مشترک جدید به مشترکان برق کرمان در هشت سال گذشته اضافه شده و به 478 روستای فاقد برق برق رسانی شده است.
مهدوی نیا با بیان اینکه 33 روستا جنوب کرمان در دولت تدبیر و امید از طریق برق خورشیدی برق دار شده اند ادامه داد: در حال حاضر یک هزار 177 نیروگاه فوتوولتاتیک به ظرفیت 10 مگاوات در حوزه شرکت توزیع برق کرمان در دست استفاده است.
وی تاکید کرد: تمامی روستاهای بالای 10 خانوار در جنوب کرمان تا پایان امسال برق دار می شوند، اگر چه نهضت برق رسانی به روستاها همواره ادامه دارد.
یکهزار و700 مددجوی کمیته امداد کرمان فروشنده برق به دولت شدند
- مدیرکل کمیته امداد استان کرمان با بیان اینکه نیروگاههای خورشیدی یکی از طرح های موفق دولت است که به اقتصاد کلان کشور و درآمد خانوارها کمک میکند، گفت: یکهزار و700 مددجوی کمیته امداد این استان با برخورداری از این طرح ها اینک به عنوان فروشنده برق به دولت شناخته میشوند.
یحیی صادقی با اشاره به بحث نیروگاههای خورشید افزود: از سال 95 که این پروژه در استان شروع شده میانگین فروش برق این خانوادهها به دولت از 900تا یک میلیون تومان است.
وی با بیان اینکه نیروگاههای خورشیدی یکی از طرح های موفق است که به اقتصاد کلان کشور و درآمد خانوارها کمک می کند، تصریح کرد: استان کرمان بیشترین آمار نیروگاههای خورشیدی کوچک مقیاس را در کشور دارد و در سالجاری برنامه ریزی شده که یکهزار مگاوات نیز اضافه کنیم.
مدیرکل کمیته امداد استان کرمان افزود: میانگین خانوادههای تحت پوشش کمیته امداد در کشور هشت و در استان کرمان 13 درصد است و این نشان میدهد که 10 درصد از خانوارهای استان تحت پوشش کمیته امداد هستند که زیبنده استان کرمان با این همه ظرفیت و استعداد نیست.
وی با بیان اینکه 120هزاز خانوار در کرمان تحت پوشش کمیته امداد است، گفت: ایجاد اشتغال پایدار توسط مددجویان مهمترین رکن در کمیته امداد می باشد و طی اعلام در کارگروه اشتغال استان بیش از 40 درصد مددجویان ایجاد اشتغال کردند.
مدیرکل کمیته امداد استان کرمان با بیان اینکه استان کرمان در بحث ایجاد مشاغل خرد عملکرد بسیار موفقی داشته ادامه داد: یکی از مزیتهای مشاغل خرد این است که در شرایط بد اقتصاد نسبت به سایر مشاغل آسیب کمتری میبینند.
پنج شهر کرمان در هفته دولت به شبکه گاز سراسری وصل میشوند
مدیرعامل شرکت گاز استان کرمان گفت: با افتتاح پروژههای گازرسانی به پنج شهر استان در طول هفته دولت، مردم این شهرها به شبکه گاز سراسری وصل میشوند.
منوچهر فلاح افزود: با افتتاح پروژه های گازرسانی به شهرهای هنزاء، شهداد، نظام شهر، بلوک و اندوهجرد، مردم این شهرهای استان کرمان از نعمت گاز طبیعی بهره مند خواهند شد.
وی با بیان اینکه برای گازرسانی به این پنج شهر مجموعا مبلغ یک هزار و 750 میلیارد ریال هزینه شده است تصریح کرد: در سال جاری گازرسانی به مناطق محروم و کمتر توسعه یافته استان یعنی شهرها و روستاهای جنوب و شرق استان شتاب بیشتری گرفته است.
مدیرعامل شرکت گاز استان کرمان اظهار داشت: در هفته دولت امسال تعداد 113 روستای استان با هزینه 447 میلیارد ریال در شهرستان های سیرجان، انار، بافت، کرمان، نرماشیر، جیرفت، رودبار جنوب و بم از نعمت گاز برخوردار می شوند.
وی با اشاره به افتتاح طرح های گاز رسانی به بخش صنعتی استان گفت: همچنین با افتتاح پروژه های گازرسانی به صنایع در محورهای بیبی حیات و سرآسیاب کرمان، مجموعه صنعتی ارگ جدید بم، محور صنعتی ماهان - بم، محور صنعتی مسجد ابوالفضل رفسنجان، محور صنعتی گود غلامعلی شهربابک و کارخانه مس درخشان تخت گنبد سیرجان مجموعا تعداد 150 صنعت با صرفه جویی 32 میلیون لیتر سوخت مایع از نعمت گاز طبیعی بهره مند خواهند شد و برای گازرسانی به این واحدهای صنعتی و یک جایگاه CNG در شهر کهنوج نیز 748 میلیارد ریال هزینه شده است.
فلاح ادامه داد: همچنین همزمان با فرارسیدن هفته دولت در سال جاری آغاز عملیات گازرسانی به شهر نودژ و 161 روستا در شهرستان های زرند (منطقه حتکن)، بم (روستاهای حومه و دریجان، دهبکری و ابارق)، کرمان (منطقه گروه راین)، جیرفت (منطقه دولت آباد)، ریگان (بخش مرکزی)، منوجان (بخش آسمینون) و همچنین 3 محور صنعتی مشتمل بر 182 صنعت و با قریب به 10 میلیون لیتر صرفه جویی، کلید خواهد خورد.
وی تاکید کرد: در مجموع در هفته دولت امسال برای تکمیل و افتتاح پروژه ها مبلغ 2 هزار و 945 میلیارد ریال هزینه شده و برای شروع عملیات گازرسانی به روستاها و صنایع نیز مبلغ سه هزار و 715 میلیارد ریال اعتبار در نظر گرفته شده است.
آنچه در این گزارش در برخی حوزه ها به آن اشاره شد در حقیقت گوشه ای از اقدامات و فعالیت های برجسته دستگاههای اجرایی در دولت یازدهم و دوازدهم هست که با همه گیر و گرفتارهای اقتصادی و بیماری منحوس کرونا در گوشه ای از سرزمین ایران اسلامی از جمله استان کرمان رخ داده است.
.
*س_برچسبها_س*