دوشنبه 5 آذر 1403

خیلی از افراد میخواهند کتاب بخوانند اما نمیدانند از کجا شروع کنند

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
خیلی از افراد میخواهند کتاب بخوانند اما نمیدانند از کجا شروع کنند

یک فعال حوزه کتاب می‌گوید خیلی از اوقات افراد دوست دارند کتاب بخوانند اما نمی‌دانند از کجا باید شروع بکنند.

یک فعال حوزه کتاب می‌گوید خیلی از اوقات افراد دوست دارند کتاب بخوانند اما نمی‌دانند از کجا باید شروع بکنند.

سمانه حسنی فعال حوزه کتاب در گفت و گو با خبرنگار مهر گفت: فعالیت در حوزه کتاب در فضای مجازی خیلی سخت است و ما فعالین حوزه کتاب باید محتواهای بسیار جذاب و متنوع تولید کنیم. پیشنهاد می‌دهم فعالین حوزه کتاب در کنار هم حضور پیدا کنند و در جهت هم افزایی بیشتر تلاش کنند. هم در فضای مجازی هم در فضای حقیقی حضور پررنگ‌تری داشته باشند. در جمع‌های مرتبط با کتاب حضور پیدا کنند و در واقع یک شبکه ای از فعالین حوزه کتاب تشکیل بشود که در کنار هم تلاش کنند. اگر ما کار تیمی و گروهی انجام بدهیم و شبکه سازی کنیم مطمئناً خروجی کار خیلی بهتر است چون می‌توانیم از نظرات و تجربیات یکدیگر استفاده کنیم. برخلاف بلاگرهایی که ترویج مصرف گرایی می‌کنند و منابع مالی زیادی در اختیارشان است فعالین حوزه کتاب این حجم از منابع مالی را در اختیار ندارند پس ما می‌توانیم با شبکه سازی و استفاده از قدرت جمعی در جهت اعتلای فرهنگ کتابخوانی تلاش کنیم و قدم برداریم.

وی افزود: اگر کتاب بودم رازهای سربسته ام را با خواننده ام در میان می‌گذاشتم، اگر کتاب بودم دوست داشتم در خیال هر کودکی یک جای جادویی برای خودم داشته باشم، اگر کتاب بودم بهترین دوستت می‌شدم، اگر کتاب بودم تو را در دام قصه‌های دلربایم گرفتار می‌کردم، اگر کتاب بودم نمی‌خواستم که آدم‌ها فقط وانمود کنند که مرا خوانده اند، اگر کتاب بودم کمکت می‌کردم تا در پاکیزه‌ترین بخش وجودت لنگر بیندازی، اگر کتاب بودم بیش از هر چیز دلم می‌خواست این جمله را از زبان کسی بشنوم اینکه کتاب زندگی ام را تغییر داد.

حسنی در ادامه گفت: برای خرید کتاب از دوستان کتابخوانم مشورت می‌گیرم. در یک مدرسه نویسندگی حلقه‌های کتابخوانی داریم و با جمعی حدوداً 400 نفره به مطالعه و نقد کتاب‌ها می‌پردازیم. برای محتوا کانال از دوستان کتابخوان و کانال کتاب رسان و سایر کانال‌ها کمک می‌گیرم. کتاب‌هایی را معرفی می‌کنم که خودم خوانده باشم. نسخه فیزیکی کتاب‌ها را به نسخه الکتریکی آن‌ها ترجیح می‌دهم. با توجه به گرانی کتاب سعی می‌کنم از خریدهای غیرضروری بکاهم و کتاب را بخرم. حجم کتاب در مدت زمان مطالعه ام تأثیر دارد. داستان و رمان را در زمان کوتاه‌تری مطالعه می‌کنم. بعضی کتاب‌ها سخت خوان هستند و برای درک محتوا آنها باید جرعه جرعه جوشید.

این‌فعال حوزه کتاب درباره چگونگی شروع فعالیتش درباره کتاب گفت: فعالیتم در حوزه کتاب در فضای مجازی را پاییز 1401 همزمان با آشنایی با مجموعه فرهنگی کتاب رسان و دریافت نمایندگی فروش از این مجموعه شروع کردم. کانال بانوی کتاب در پیام رسان ایتا را راه‌اندازی کردم. در فضای حقیقی هم در سال تحصیلی گذشته در هفته کتاب در دو مدرسه نمایشگاه کتاب برگزار کردم که با استقبال خیلی خوبی از سمت دانش‌آموزان و اولیای مدرسه رو به رو شد. در جمع‌های دوستانه و خانوادگی هم سعی می‌کنم کتاب همراه خودم داشته باشم و به اطرافیان معرفی کنم و معمولاً خیلی استقبال می‌کنند چون خیلی از اوقات افراد دوست دارند کتاب بخوانند اما نمی‌دانند از کجا باید شروع بکنند.

حسنی گفت: اصلی ترین هدفم از فعالیت در حوزه کتاب ترویج فرهنگ کتابخوانی است. کتاب باید در سبد خرید خانواده‌های ما از اولویت بالایی برخوردار باشد که متأسفانه هنوز اینطور نیست. واقعاً دوست دارم بتوانم اثر ارزشمند مطالعه کتاب را به افراد نشان بدهم و آن‌ها را با جهان زیبای کتاب آشنا کنم. اگر کودکان و نوجوانان ما با کتاب مأنوس بشوند از خیلی از آسیب‌ها مصون خواهند ماند. حتی من خیلی اوقات به مادرها توصیه می‌کنم و می‌گویم که از قصه برای حل مسئله هایتان با بچه‌ها بهره ببرید چون کلمات می‌توانند معجزه کنند. برای من همیشه مهم بوده که اثرگذاری را از نزدیک‌ترین حلقه ارتباطی با خودم که خانواده‌ام می‌باشند شروع کنم؛ به همین دلیل به واسطه علاقه‌ای که خودم به کتاب و کتابخوانی داشتم از همان کودکی برای فرزندانم کتاب می‌خواندم و الآن با کتاب خیلی مأنوس هستند و به آن علاقه‌مند می‌باشند. کتاب خواندن برای ما تبدیل به یک روتین روزانه شده است. همسرم هم به‌واسطه علاقه من به کتاب و معرفی کتاب‌های خوب کتابخوان شده‌اند. سعی می‌کنم وقتی از خانه بیرون می‌روم حتماً قبل از خروج از منزل داخل کیفم کتاب بگذارم و در زمان‌های انتظار در مکان‌های مختلف کتاب می‌خوانم و این باعث شده که باب گفتگو با آدم‌ها باز شود و واقعاً به اثر فرهنگی این کار امیدوار هستم.

وی گفت: در کانال «بانوی کتاب» در پیام رسان ایتا کتاب‌های روانشناسی، انگیزشی، رمان کودک و نوجوان، تاریخ، سفرنامه و کتاب‌های مذهبی معرفی می‌کنم. نیمه دیگرم، عملیات احیا، قصه‌های خوب برای بچه‌های خوب، خال سیاه عربی و قرآن ترجمه آقای ملکی کتاب‌هایی هستند که اخیراً معرفی کرده ام. متناسب با ایام محرم کتاب‌های قهرمانان کربلا نوشته خانم مصطفی زاده، نذر مخصوص و چرا چرا چرا نوشته کلرژوبرت، اولین گفتنی‌های عاشورا برای من نوشته غلامرضا حیدری ابهری و پرنده در گودال مسلم ناصری را برای کودکان و از کوفه تا کربلا نوشته حامد محقق، فرمانده گندمخوار نوشته سید سعید هاشمی و ظهر روز دهم نوشته یامین‌پور را برای رده سنی جوان و سقای آب و ادب نوشته سید مهدی شجاعی، ماه به روایت آه نوشته ابوالفضل زرویی‌نصرآباد، آه نوشته یاسین حجازی و ادب عاشقی نوشته محمدرضا عابدینی را برای بزرگسال معرفی کردم.