دوشنبه 22 بهمن 1403

داداش پور: برگزاری بازیهای همبستگی دانشجویان کشورهای اسلامی در نظر داریم / در المپیاد، شرکت‌های دانش‌بنیان ورزشی را خواهیم داشت

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
داداش پور: برگزاری بازیهای همبستگی دانشجویان کشورهای اسلامی در نظر داریم / در المپیاد، شرکت‌های دانش‌بنیان ورزشی را خواهیم داشت

معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و رئیس سازمان دانشجویان گفت: برگزاری بازیهای همبستگی دانشجویان کشورهای اسلامی در نظر داریم.

به گزارش خبرنگار ورزشی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ نشست خبری پانزدهمین دوره المپیاد فرهنگی - ورزشی دانشجویان کشور با حضور معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و رئیس سازمان دانشجویان، امروز در محل این سازمان صورت گرفت.

هاشم داداش‌پور، معاون وزیر و رئیس سازمان دانشجویان اظهار داشت: تقریبا از بهمن‌ماه 1398 بود که با شیوع کرونا مواجه شدیم و پس از آن دانشگاه‌های سطح کشور به‌سمت نیمه‌تعطیلی پیش رفتند. الان نزدیک به 2.5 سال از آن زمان گذشته و کار خاصی در این مدت صورت نگرفته؛ در حالی که باید 16اُمین دوره المپیاد را برگزار می‌کردیم اما الان 15اُمین دوره را خواهیم داشت.

وی در ادامه بیان داشت: امسال با وجود رفع کرونا در ایران، فکر می‌کردیم یونیورسیاد جهانی را در پیش داریم که برای آن تلاش‌های بسیاری در فدراسیون مربوطه شد اما کشور چین قادر به برگزار بازی‌ها نشد. حداقل تا الان کشورمان بیماری را مدیریت کرده و وارد عصر پساکرونایی شده‌ایم؛ بنابراین دانشجویان را بایستی درگیر فضای بعد از رخوت و احیای فضای پیش از کرونا می‌کردیم. تلاش می‌کنیم از این ظرفیت ورزشی برای ایجاد فضایی پویا و پرتحرک استفاده کنیم.

داداش‌پور درباره نقش ورزش خاطرنشان ساخت: فرصت‌های بی‌نظیری از ورزش در رشته‌های مختلف برای‌مان پیش آمده‌. نیاز داشتیم المپیادها را فقط در حوزه قهرمانی دنبال نکنیم؛ ورزش‌های همگانی با همین رویکرد عمومیت بیش‌تری می‌گیرد. فرصت زیادی نداشتیم ولی رشته‌های خاص با جامعه هدف خاصی داریم؛ وزن دانشجویان بین‌المللی ما افزایش زیادی داشته و ارتباطات ما هم باید افزایش پیدا کند.

معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری عنوان داشت: یک اولین المپیاد بین‌المللی هم داریم که در مازندران برگزار می‌شود. اولین دوره المپیاد دانشجویان فرزند شاهد و ایثارگر طبق وظیفه حاکمیت نیز برپا می‌شود که در دانشگاه صنعتی اصفهان در 2 بخش خواهیم داشت. برای سال آتی سعی می‌کنیم تنوع را بیش‌تر کنیم، سازمان بیش‌ترین نهاد اثرگذار را دارد و در 3 حوزه دیگر علاقه‌مند هستیم. معلولان، جانبازان، نابینایان و ناشنوایان دانشجو از حوزه‌های ماست که می‌خواهیم فرصتی ایجاد بکنیم. اگر بشود برگزاری المپیادهای ساحلی و زمستانی را هم در نظر داریم.

او همچنین تصریح داشت: ورزش هم‌بستگی دانشجویان کشورهای اسلامی را به شرط تامین اعتبار در حوزه سازمان را به میزبانی ایران هم در نظر داریم. شعارهایی که درنظر گرفته‌ایم؛ رقابت، رفاقت و سلامت است. دانشجوی فعال، دانشگاه پویا و جامعه سالم در حوزه قهرمانی، ورزش، همدلی و ایثار در حوزه ایثارگری و برای حوزه بین‌الملل هم ورزش، زبان بین‌الملل شعار ماست. این اولین و بزرگ‌ترین رویداد ملی ورزشی پس از کروناست. بیش از 150هزار دانشجو در مسابقات منطقه‌ای در 21 رشته شرکت کرده‌اند که حدود 2800 نفر رقابت ملی را در دانشگاه تبریز در پیش خواهند داشت.

داداش‌پور پیرامون میزبان مسابقات تاکید داشت: دانشگاه تبریز از اسفندماه 1400 اعلام آمادگی کرده و مشعل را در المپیاد 14اُم به گیلان سپرده بودیم اما با عدم آمادگی گیلانی‌ها، تبریز با کار جهادی به این میزبانی رسید که از 19 تیرماه تا 6 مرداد به مدت 18، 19 روز برگزار می‌شود. این المپیاد در 2 دوره و 2 بازه زمانی برای پسران و دختران برگزار می‌شود. 10 رشته دختران و 11 رشته پسران داریم؛ والیبال، فوتسال، تنیس روی میز، تکواندو، شنا، دوومیدانی و امثالهم مشترک هستند اما برای پسران کشتی فرنگی و آزاد را هم داریم.

در ادامه این نشست خبری نیز سایر مسئولان سازمان دانشجویان، مسئول برگزاری المپیاد دانشجویی، رئیس دانشگاه میزبان و مدعوین به اظهارنظر درباره برگزاری این رقابت‌ها پرداختند.

رئیس سازمان دانشجویان در ادامه اذعان داشت: اغلب رشته‌های درخشان در سطح آسیایی و جهانی را در این رویداد بزرگ ملی و دانشگاهی با چهره‌های شاخص همین رشته‌ها داریم. برای اولین بار در کنار المپیاد ورز‌ش قهرمانی، شرکت‌های دانش‌بنیان ورزشی را هم خواهیم داشت. تجهیزات ورزشی هم در کنار رشته‌های مهم ما هستند و طبیعی هست که در این عرصه هم فعالیت کنیم.

وی گفت: برگزاری شبه‌نمایشگاهی از مجموع شرکت‌های که در این حوزه فعالیت دارند، اتفاق بزرگی است. 8 دانشگاه درخواست میزبانی کرده‌اند تا طی 2 سال آتی المپیاد ورزش قهرمانی را برگزار کنند. در آینده‌ای نزدیک باید این را روشن کنیم تا این المپیاد مشعل‌اش در اختیار دانشگاه میزبان دوره بعدی قرار بگیرد.

سپس داداش‌پور در پاسخ به پرسش‌های خبرنگاران عنوان داشت: به‌جز قهرمانی آسیا و جهانی که مصوبه خاص تشویقی برایش داریم، امتیاز دیگری برای قهرمانان المپیاد به این شکل نداریم اما تخفیف‌هایی در بحث شهریه‌ای هست و البته استعدادیابی هم می‌شود. افراد قهرمان می‌توانند در انتخابی یونیورسیاد شرکت کنند اما این که قهرمان بتواند بدون کنکور به مقطع دیگری برود، نداریم.

او همچنین تاکید داشت: 1.5 ماه پیش 50 شرکت دانش‌بنیان ورزشی برای حضور در این رویداد درخواست کرده‌اند و در صورت تداوم، فرصت‌های بیش‌تری هم خواهد بود. مقدمات کار ابتکاری هم‌بستگی دانشجویی اسلامی را صورت داده‌ایم؛ این در حوزه دیپلماسی علمی و ورزشی بوده و اگر بشود با کشورهای اسلامی فعالیت مشترک داشته باشیم، اتفاق بزرگی هست و تلاش‌های زیادی در این رابطه خواهیم داشت که با وزارت ورزش‌وجوانان و کمیته ملی المپیک و سطح ملی صحبت رسمی می‌کنیم.

معاون وزیر درباره تعامل با فدراسیون‌ها بیان داشت: به‌اندازه ورزش کشور، انجمن‌هایی داریم. فدراسیون دانشگاهی تمام روسای فدراسیون‌ها را به عضویت دارد که همکاری هماهنگ و نزدیکی با آن‌ها داریم و از ظرفیت‌شان استفاده کرده‌ایم و می‌کنیم. به دلیل خاصی از جمله احتمال کرونا در ورزش فیزیکی، یکی از فدراسیون‌ها با مذاکراتی فشرده علاقه به حضور در المپیاد داشت که موفق هم شده‌اند و حضور خواهند داشت.

وی تاکید داشت: وزیر ورزش‌وجوانان با معاونانش قول داده تا در مراسم افتتاحیه حضور یابد و از نمایشگاه شرکت‌های دانش‌بنیان شعار سال هم دیدن کند. حمایت دولت به شرکت‌های ما کمکی‌ست که خودشان را در عرصه صادرات هم نشان بدهند.

انتهای پیام /