شنبه 3 آذر 1403

داروهای ممنوعه در پیاده روی اربعین

وب‌گاه دنیای اقتصاد مشاهده در مرجع
داروهای ممنوعه در پیاده روی اربعین

در صورت کشف مواد مخدر و روان‌گردان از هر زائر، به موجب ماده 17 قانون مبارزه با مواد مخدر، فرد متخلف در مرحله اول یک تا 5 سال و در مرحله دوم 5 تا 15 سال ممنوع‌الخروج خواهد شد.

عسکر جلالیان، معاون حقوق بشر و امور بین‌الملل وزیر دادگستری در این باره توصیه‌هایی را خطاب به زائران اربعین حسینی مطرح و لیست داروهای ممنوعه را اعلام کرد.

به تاکید جلالیان شایسته است زائرین محترم قبل از تشرف نسبت به دستورالعمل‌ها و قوانین کشور عراق دقت کافی به عمل آورند و از به همراه داشتن قرص‌هایی از جمله استامینوفن کدئین‌دار، دیازپام، فلورازپام، ترامادول، متادون، بوپرنورفین (b2) همچنین داروهای مربوط به بیماری صرع و سرطان که به نوعی دارای ترکیبات مخدر است یا هرگونه داروی گیاهی شبهه‌ناک خودداری کنند.

جلالیان با بیان اینکه در صورت کشف این داروها، ضمن ممانعت از ادامه سفر، برای زائر پرونده قضایی تشکیل می‌شود، اظهار کرد: این مسئله جدا از مشکلات شخصی برای فرد و خانواده او، هزینه‌های سیاسی نیز به کشور تحمیل خواهد کرد. زائرانی که به هر دلیل نیاز به استفاده از دارو دارند برای جلوگیری از بروز هرگونه مشکل، نسخه انگلیسی یا عربی داروهای خود را به همراه داشته باشند.

وی ادامه داد: با توجه به تجارب دستگیری ایرانیان در خارج از کشور به دلیل همراه داشتن داروهای ممنوعه که گاه منجر به محکومیت‌های ناعادلانه برای آنها شده است، تأکید می‌شود از قبول امانات اشخاص ناشناس خودداری کنند و در تمامی مراحل سفر از گذرنامه و مدارک شناسایی خود مراقبت کنند.

معاون حقوق بشر و امور بین‌الملل وزیر دادگستری افزود: در صورت کشف مواد مخدر و روان‌گردان از هر زائر، به موجب ماده 17 قانون مبارزه با مواد مخدر، فرد متخلف در مرحله اول یک تا 5 سال و در مرحله دوم 5 تا 15 سال ممنوع‌الخروج خواهد شد. از زائران اربعین تقاضا می‌شود به قوانین کشور عراق احترام بگذارند و به تذکرات مأموران ایرانی توجه جدی داشته باشند.

--> اخبار مرتبط

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.