سه‌شنبه 6 آذر 1403

دارو‌هایی که ممکن است نارسایی قلبی را بدتر کند

وب‌گاه فرارو مشاهده در مرجع
دارو‌هایی که ممکن است نارسایی قلبی را بدتر کند

نارسایی قلبی (HF) گاهی اوقات نارسایی احتقانی قلب نامیده می‌شود. نارسایی قلبی زمانی اتفاق می‌افتد که قلب به اندازه کافی خوب کار نمی‌کند تا نیاز‌های بدن را تامین کند و وقتی این اتفاق می‌افتد، ممکن است بدن اکسیژن کافی دریافت نکند.

نارسایی قلبی (HF) گاهی اوقات نارسایی احتقانی قلب نامیده می‌شود. نارسایی قلبی زمانی اتفاق می‌افتد که قلب به اندازه کافی خوب کار نمی‌کند تا نیاز‌های بدن را تامین کند و وقتی این اتفاق می‌افتد، ممکن است بدن اکسیژن کافی دریافت نکند.

نارسایی قلبی یک بیماری جدی پزشکی است که بیشترین تعداد مرگ و میر را در سراسر جهان به خود اختصاص می‌دهد. نارسایی قلبی در درجه اول ناشی از شرایطی مانند حملات قلبی، فشار خون بالا، ضربان قلب نامنظم و دیابت است.

علائم و نشانه‌های شایع HF عبارتند از:

در هنگام فعالیت یا استراحت، تنفس دشوار می‌شود هنگام دراز کشیدن نیاز به بالش بیشتری احساس می‌شود افزایش خستگی، سرگیجه سرفه کردن، به خصوص هنگام دراز کشیدن افزایش فشار خون تپش قلب احتباس مایعات یا تورم افزایش وزن ناگهانی

بیماران مبتلا به نارسایی قلبی اغلب از دارو‌های متعددی استفاده می‌کنند که برای درمان قلب و سایر بیماری هایشان استفاده می‌شود. مصرف داروها، طبق روشی که پزشک شما تجویز می‌کند، راه خوبی برای حفظ سلامت قلب است.

دارو‌هایی که ممکن است نارسایی قلبی را بدتر کنند

همه دارو‌ها عوارض جانبی دارند و برخی از عوارض جانبی قابل کنترل هستند، اما برخی ممکن است باعث آسیب و حتی بدتر شدن علائم نارسایی قلبی شوند. گروهی از دارو‌های ذکر شده در زیر اغلب برای درمان بیماری‌های مختلف (کوتاه‌مدت یا بلندمدت) ضروری هستند، حتی اگر دارای عوارض جانبی ناخواسته باشند.

دارو‌های ضد انعقادی غیراستروئیدی

دارو‌های ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAIDs) گروهی از دارو‌ها هستند که هم برای شرایط کوتاه مدت و هم در دراز مدت استفاده می‌شوند. NSAID‌ها با کاهش التهاب عمل می‌کنند و اغلب برای درمان آسیب‌های مفصلی و عضلانی استفاده می‌شوند.

نمونه‌هایی از برخی شرایطی که NSAID‌ها برای آن‌ها استفاده می‌شوند عبارتند از:

درد تب آرتریت درد‌های قاعدگی

NSAID‌ها همراه با نسخه پزشک و بدون نسخه نیز در دسترس هستند. NSAID‌ها به صورت قرص یا کپسول خوراکی یا به صورت موضعی به عنوان پماد یا کرم در دسترس هستند. NSAID‌ها وقتی از راه خوراکی مصرف شوند، می‌توانند با تورم مچ پا، پا‌ها و شکم باعث افزایش وزن شوند. افزایش تورم ممکن است با افزایش تنگی نفس و فشار خون علائم HF را بدتر کند.

نمونه‌هایی از NSAID ها:

سلکوکسیب دیکلوفناک ایبوپروفن ایندومتاسین ملوکسیکام ناپروکسن پیروکسیکام

در سال 2015، ارتباطات ایمنی سازمان غذا و دارو (FDA) بر هشدار خود نسبت به NSAID‌ها تاکید بیشتری کرد. NSAID‌ها می‌توانند باعث حمله قلبی و سکته مغزی شوند که هر یک می‌تواند منجر به مرگ شود. FDA بیماران را تشویق می‌کند در صورت بروز علائم تنگی نفس، درد قفسه سینه، ضعف در یک طرف بدن یا تکلم، فوراً به پزشک مراجعه کنند.

کورتیکواستروئید‌ها

کورتیکواستروئید‌ها گروهی از دارو‌ها هستند که برای درمان انواع مختلفی از بیماری‌ها استفاده می‌شوند. کورتیکواستروئید‌ها با سرکوب سیستم ایمنی عمل می‌کنند. نمونه‌هایی از برخی شرایطی که از کورتیکواستروئید‌ها برای درمان استفاده می‌شود عبارتند از:

آسم و سایر بیماری‌های ریوی آرتریت بثورات پوستی بیماری التهابی روده و بسیاری از شرایط دیگر.

کورتیکواستروئید‌ها بخش مهمی از برنامه درمانی بیماران مبتلا به پیوند عضو و بیماری مربوط به غدد فوق کلیوی به نام بیماری آدیسون هستند. کورتیکواستروئید‌ها برای تجویز به شکل قرص، از راه دهان و بینی (استنشاقی)، قطره‌های چشمی، موضعی (کرم‌ها و پمادها) و از طریق تزریق در دسترس هستند. کورتیکواستروئید‌ها زمانی که از راه خوراکی مصرف می‌شوند می‌توانند کل بدن را تحت تاثیر قرار دهند.

یکی از راه‌هایی که کورتیکواستروئید‌ها می‌توانند نارسایی قلبی را بدتر کنند، تجمع مایعات است که باعث تورم می‌شود. تورم معمولا در اطراف ساق پا یا ناحیه شکم رخ می‌دهد. افزایش تورم در صورت عدم درمان می‌تواند باعث افزایش تنگی نفس و فشار خون شود.

نمونه‌هایی از کورتیکواستروئیدها:

دگزامتازون هیدروکورتیزون متیل پردنیزولون پردنیزون

دارو‌های ضد آریتمی

دارو‌های ضد آریتمی گروهی از دارو‌ها هستند که برای پیشگیری یا درمان ضربان قلب سریع یا ضربان قلب نامنظم که به عنوان آریتمی نیز شناخته می‌شود، استفاده می‌شود. دارو‌های ضد آریتمی روی کانال‌های الکتریکی قلب شما کار می‌کنند. بسته به آنتی آریتمی، این دارو می‌تواند یک تکانه الکتریکی نامنظم را متوقف کند یا از تکانه‌های الکتریکی سریع در امتداد بافت‌های قلب جلوگیری کند.

دارو‌های ضد آریتمی را می‌توان به صورت داخل وریدی در صورت بستری شدن در بیمارستان یا از طریق دهان در طی یک دوره زمانی تجویز کرد. دارو‌های ضد آریتمی اغلب موثر هستند و به بیماران کمک می‌کنند احساس بهتری داشته باشند. برخی از دارو‌های ضد آریتمی برای استفاده در بیماران مبتلا به نارسایی قلبی بی خطر هستند؛ اگرچه برخی از دارو‌های ضد آریتمی ممکن است قلب را ضعیف یا شرایط آن را بدتر کرده یا باعث نارسایی قلبی شوند.

نمونه‌هایی از عوامل ضد آریتمی که می‌توانند HF را بدتر کنند:

فلکاینید دیسوپیرامید سوتالول دیلتیازم وراپامیل Dronedarone

دارو‌های شیمی درمانی

شیمی درمانی یک روش درمانی مهم برای بیماران مبتلا به سرطان است. با این حال، بسیاری از عوامل شیمی درمانی می‌توانند باعث سمیت قلبی شوند، به این معنی که دارو‌ها می‌توانند به قلب آسیب برسانند. سمیت قلبی می‌تواند به شکل یکی از موارد زیر باشد:

برگشت پذیر غیر قابل برگشت حاد مزمن یا دیر شروع شونده

سمیت قلبی می‌تواند به شکل آسیب به دریچه ها، عضله قلب، شریان‌ها یا دیواره‌های قلب باشد که می‌تواند منجر به نارسایی قلبی یا فشار خون بالا شود. سمیت قلبی ناشی از عوامل شیمی درمانی می‌تواند توسط پزشک و داروساز شما مدیریت شود تا اطمینان حاصل شود که داروی مناسب را با دوز مناسب برای شرایط خود دریافت می‌کنید. در صورت مشاهده هر گونه علائم و نشانه‌های HF، باید به پزشک خود اطلاع دهید تا بتوانید آزمایش و درمان مناسب را برای کاهش سمیت قلبی انجام دهید.

نمونه‌هایی از عوامل شیمی درمانی که با سمیت قلبی مرتبط هستند:

آنتراسایکلین ها: دانوروبیسین، دوکسوروبیسین، ایداروبیسین، والروبیسین، اپی روبیسین عوامل آلکیله کننده: سیس پلاتین، کربوپلاتین، سیکلوفسفامید، بوسولفان (5-Fluorouracil) 5-FU تاکسان ها: پاکلیتاکسل، دوستاکسل، کابازیتاکسل مهارکننده‌های تیروزین کیناز: Sunitinib، Sorafenanib، Dasatinib، imatinib

اگر نارسایی قلبی دارید و از هر یک از دارو‌های ذکر شده در بالا استفاده می‌کنید، با پزشک یا داروساز خود صحبت کنید تا به شما در مدیریت عوارض جانبی مرتبط با این دارو‌ها کمک کند تا مطمئن شوید که سلامت قلب خود را تضمین می‌کنید.

منبع: سلامت نیوز

از دست ندهید

تفال به حافظ 20 خرداد 1402

تفال به حافظ 19 خرداد ماه 1402

راه‌هایی ساده و عملی برای افزایش قد

عوارض استفاده از روغن کرچک