شنبه 29 شهریور 1404

داستان پدری که به نیرنگ پسرش کشته شد!

وب‌گاه خبر آنلاین مشاهده در مرجع
داستان پدری که به نیرنگ پسرش کشته شد!

هفتمین جلسه از درس گفتارهای شاهنامه یوسفعلی میرشکاک، شاعر و پژوهشگر ادبی، به همت دفتر پاسداشت زبان فارسی حوزه هنری، ساعت 18 تا 20 سه‌شنبه 11 مرداد 1401 در سالن سلمان هراتی حوزه هنری برگزار خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، یوسفعلی میرشکاک، شاعر، نویسنده، پژوهشگر و طنزپرداز، در جلسه هفتم درس گفتارهای شاهنامه به تشریح و تحلیل «گفتار اندر داستان مرداس»، که پیش درآمدی بر داستان ضحاک است، خواهد پرداخت.

«مرداس» پدر «ضحاک» است که با نیرنگ او کشته می‌شود. مرداس بنا بر روایت فردوسی، مردی نیک و گرانمایه بود که دادگری می‌کرد و از خدای جهان‌دار می‌ترسید. مِرداس بنا بر توسیفی که فردوسی از او در این گفتار دارد، شاه دشت نیزه وران و از نژاد تازی بوده و قلمروش در منطقه امروزی کشور سوریه قرار داشته است. تاریخ پادشاهی مرداس همزمان با پادشاهی «جمشید» در ایران بود. ریشه اسمی مرداس و ضحاک نیز به زبان آرامی نزدیک‌تر است. ضحاک به کمک ابلیس پدر خود مرداس را از پای درآورد.

این برنامه در خیابان سمیه، نرسیده به حافظ، حوزه هنری، سالن سلمان هراتی برگزار می شود و حضور در آن برای همه علاقه‌مندان و پژوهشگران آزاد است.

کد خبر 1657798