سه‌شنبه 10 تیر 1404

دانشکده‌های سرآمد دانشگاه تربیت مدرس معرفی شدند

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
دانشکده‌های سرآمد دانشگاه تربیت مدرس معرفی شدند

در گزارش ارزیابی عملکرد دانشکده های تربیت مدرس، دانشکده‌های مدیریت و اقتصاد، کشاورزی، علوم پزشکی، منابع طبیعی و علوم دریایی به‌عنوان واحدهای سطح یک و سرآمد این دانشگاه معرفی شدند.

در گزارش ارزیابی عملکرد دانشکده های تربیت مدرس، دانشکده‌های مدیریت و اقتصاد، کشاورزی، علوم پزشکی، منابع طبیعی و علوم دریایی به‌عنوان واحدهای سطح یک و سرآمد این دانشگاه معرفی شدند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه تربیت مدرس، گزارش ارزیابی عملکرد دانشکده‌ها مربوط به سال‌های تحصیلی 1402-1401 و 1403-1402 در نشست شورای دانشگاه 9 تیر ماه ارائه شد.

در این نشست دکتر قراخانلو معاون برنامه ریزی، نظارت و فناوری اطلاعات در خصوص گزارش ارزیابی عملکرد دانشکده‌ها و لزوم ارائه نظرات و انتقادات در خصوص این ارزیابی و اضافه شدن برخی از معیارها و سنجه ها به آن مطالبی را عنوان کرد.

در ادامه الهام آخوند زاده مدیر نظارت و ارزیابی راهبردی دانشگاه به ابعاد و نشانگرهای استفاده شده در ارزیابی و امتیازدهی دانشکده ها اشاره کرد و گفت: در این ارزیابی 17 نشانگر در 5 بعد مختلف آموزشی، پژوهشی، درآمد، فعالیت بین المللی و «شهرت و اعتبار» مورد استفاده قرار گرفت.

وی سرانه مقاله منتشر شده اعضای هیات علمی در مجلات علمی و پژوهشی داخلی، مجلات ISI، مجلات خارجی غیر ISI و مقالات چاپ شده در کنفرانس های علمی داخلی و خارجی معتبر و نیز سرانه کتب تألیفی اعضای هیات علمی را به عنوان سنجه های مربوط به بعد پژوهش عنوان کرد. وی افزود: نسبت دانشجو به استاد، متوسط زمان فارغ التحصیلی در دوره کارشناسی ارشد و دکتری و درصد دانشجویان رسوبی کارشناسی ارشد و دکتری در هر دانشکده سنجه هایی هستند که در بعد آموزش مورد ارزیابی قرار گرفته اند. در بعد درآمد دو سنجه اصلی وجود دارد که شامل سرانه درآمدهای آموزشی (شهریه) اعضای هیات علمی دانشکده و سرانه درآمدهای پژوهشی اعضای هیات علمی دانشکده می باشد.

مدیر نظارت و ارزیابی راهبردی دانشگاه تصریح کرد: از سنجه های مربوط به فعالیت های بین المللی نیز می توان به درصد دانشجویان بین المللی ورودی جدید دانشکده و سرانه مقالات مشترک با اعضای هیات علمی خارج از کشور اشاره نمود. سنجه های مرتبط با بعد شهرت و اعتبار نیز شامل دو سنجه‌ی رتبه دانشکده در رتبه بندی‌های موضوعی نظام بین المللی شانگهای و تعداد پژوهشگران پراستناد (1 درصد برتر WOS) می باشد.

وی پس از اشاره به شاخص ها و سنجه های استفاده شده و نحوه امتیازدهی به معرفی دانشکده های سرآمد پرداخت و گفت: دانشکده های مدیریت و اقتصاد، کشاورزی، علوم پزشکی و منابع طبیعی و علوم دریایی در سال تحصیلی 1401-1402 در زمره دانشکده های سطح یک و سرآمد قرار گرفتند. در این بازه زمانی، دانشکده های علوم پزشکی و مدیریت و اقتصاد در بعد پژوهش، دانشکده های منابع طبیعی و علوم دریایی، علوم انسانی، مهندسی معدن و مواد و علوم پایه در بعد آموزش، دانشکده های هنر و معماری و مهندسی عمران و محیط زیست در بعد درآمد، دانشکده های حقوق و مدیریت و اقتصاد در بعد بین المللی و دانشکده کشاورزی نیز در بعد شهرت و اعتبار، دانشکده های سرآمد می باشند.

آخوند زاده یادآور شد: در سال تحصیلی 1403-1402 نیز بر اساس امتیاز نهایی به دست آمده، دانشکده های مدیریت و اقتصاد و کشاورزی به عنوان دانشکده های سرآمد و سطح یک انتخاب شده و دانشکده های علوم زیستی و مدیریت و اقتصاد در بعد پژوهش، دانشکده منابع طبیعی و علوم دریایی در بعد آموزش، دانشکده های مدیریت و اقتصاد، مهندسی عمران و محیط زیست، مهندسی شیمی و مهندسی برق و کامپیوتر در بعد درآمد، دانشکده های مدیریت و اقتصاد و علوم انسانی در بعد بین الملل و دانشکده کشاورزی نیز در بعد شهرت بیشترین امتیاز را کسب کردند و دانشکده های سرآمد در این ابعاد محسوب می شوند.