دانش آموز باید در فضای مجازی کنشگری مثبت داشته باشد
معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش گفت: ما میخواهیم دانش آموزان در فضای مجازی کنشگری مثبت داشته و افراد منفعل نباشند.
معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش گفت: ما میخواهیم دانش آموزان در فضای مجازی کنشگری مثبت داشته و افراد منفعل نباشند.
به گزارش خبرنگار مهر، نشست خبری اختتامیه جشنواره فرهنگی هنری فردا با عنوان جشنواره امید فردا، ظهر امروز با حضور اصغر باقرزاده معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش برگزار شد.
باقرزاده با بیان اینکه در این جشنواره همواره به پرورش استعداد دانشآموزان توجه شده است؛ گفت: در کنار پرورش استعدادها هدف دیگر ما تنوع طرحها و فرصتهای یادگیری بوده است. ما صرفاً نمیخواهیم کودکان نقاشی کنند یا سرود بخوانند بلکه یادگیریهایی که در زندگی لازم است در قالبهای هنر و فرهنگ میخواهیم به کودکان آموزش دهیم. یکی از مهمترین اهداف جشنوارههای فرهنگی و هنری تنوع موقعیتهای یادگیری است. این تنوع موقعیتهای یادگیری از وظایف و تکالیف وزارت آموزش و پرورش است بر اساس سند تحول بنیادین حداقل 20 درصد آموزشها باید خارج از کلاس درس انجام شود.
وی هدف سوم برگزاری این جشنواره را ایجاد نشاط، امید و خودباوری دانست و گفت: یکی از عرصههای تقویت این سه عنصر مهم ایجاد موقعیتی است که کودک در آن به خلق اثر بپردازد. هدف چهارم که در این جشنواره مهم است این است که کودکان با انتخاب موضوعات مختلف در محورهای این جشنواره هویت خود را تقویت کنند هویت ملی هویت اجتماعی و هویت اسلامی و ایرانی از محورهای این جشنواره است.
باقرزاده با بیان اینکه رشد ابزارهای دیجیتال مشارکت و خلاقیتهای گروهی را تضعیف کرده است گفت؛ یکی از مهمترین محورها در این جشنواره افزایش مشارکت و کار گروهی در رسیدن به یک هدف مشترک است. بسیاری از رشتهها و سرفصلهای این جشنواره مانند سرود و کارهای نمایشی کاملاً به صورت گروهی و مشارکتی تعریف شده است.
معاون وزیر آموزش و پرورش با اشاره به شرکت گسترده دانش آموزان در این جشنواره گفت: بیش از 4 میلیون نفر رشته در این مسابقات شرکت کردند. رشتهها به صورت جزئی 80 رشته است و در هشت سرفصلِ هنرهای آوایی، هنرهای نمایشی و فیلم کوتاه، رسانه و فضای مجازی، هنرهای دستی و تجسمی، آفرینشهای ادبی، نقد ادبی و هنری، سرود همگانی و نقاشی همگانی دستهبندی میشود.
باقرزاده با بیان اینکه داوری این مسابقات به صورت دقیق و با حوصله و در چند سرفصل انجام شد گفت: داوریها به ترتیب در مراحل مدرسه، منطقه، استانی انجام شده و در حال حاضر مرحله نهایی کشوری در حال انجام است.
وی با تاکید بر اینکه دانش آموزان منتخب این مسابقات فرهنگی و هنری را رها نخواهیم کرد خاطرنشان کرد: افراد و دانش آموزان برگزیده به مراکز فرهنگی و هنری کشور معرفی خواهیم کرد؛ آثار آنان را در مجموعههای تلویزیونی و شبکههای اجتماعی به اشتراک خواهیم گذاشت. در برنامههای وزارت آموزش و پرورش میخواهیم از آثار این افراد استفاده خواهیم کرد. این وظیفه ماست و ما هم از رسانهها میخواهیم که این موضوع را همیشه از ما مطالبه کنند.
معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش خاطر نشان کرد: ما میخواهیم دانش آموزان در فضای مجازی کنشگری مثبت داشته باشند و افراد منفعل نباشند. به همین دلیل در موضوع رسانه و فضای مجازی چند محور مسابقه جداگانه طراحی شد که با استقبال دانش آموزان هم مواجه شد. بازیهای رایانهای، پادکست، نرمافزار موبایل، نشریه الکترونیکی و وب سایت از رشتههای رقابتی در این جشنواره بوده است.