داور مسابقه تلویزیونی «امریکن آیدل» مورد آزار جنسی قرار گرفت
خواننده و داور مسابقه تلویزیونی امریکن آیدل، از تهیهکننده این برنامه به اتهام تجاوز، آزار و خشونت جنسی شکایت کرد.
به نقل از گاردین، پائولا عبدل به تازگی در لس آنجلس شکایت علیه نایجل لیتگو، مدیر اجرایی تلویزیون بریتانی مطرح کرده و مدعی موارد متعدد آزار و اذیت در حین ساخت برنامههای استعدادیابی «آمریکن آیدل» و «فکر میکنی میتونی برقصی» شده است.
عبدل ادعا میکند که لیتگو در آسانسور هتلشان به او حمله کرده است. اما وقتی درها باز شده، توانسته فرار کند. او میگوید که بلافاصله نمایندگان خود را مطلع کرده است. اما پس از آن در مورد این حادثه سکوت کرده است؛ زیرا ترسیده که اخراج شود.
امریکن آیدل (American Idol) برنامهای تلویزیونی، محصول شبکه تلویزیونی فاکس آمریکا و به سازندگی سایمون فولر است. این برنامه در یازده ژوئن 2002 به منظور جستجوی ستاره جدید موسیقی آغاز شد و تاکنون به عنوان یکی از برنامههای پرمخاطب ادامه دارد.
عبدل از نایجل لیتگو و شرکتهای سازنده این برنامههای تلویزیونی به دلیل تجاوز جنسی، آزار جنسی، خشونت جنسی و سهلانگاری شکایت کرده است.
لیتگو در سال 2013 پس از 12 سال به عنوان تهیهکننده مسابقه «امریکن آیدل» از این برنامه تلویزیونی اخراج شد.
نه عبدل و نه لیتگو علناً در مورد این پرونده اظهار نظر نکرده و به درخواستهای رسانهای مختلف برای اظهارنظر پاسخی ندادهاند.
عبدل مدعی است اولین مورد آزار و اذیت در یکی از اولین فصلهای برنامه «امریکن آیدل» در اوایل دهه 2000 اتفاق افتاده است و حدود یک دهه بعد نیز این اتفاق در یک جلسه کاری در خانه لیتگو در لس آنجلس روی داده است.
در پرونده دادگاه آمده است که عبدل سالها به دلیل ترس از صحبت کردن علیه یکی از معروفترین تهیهکنندگان برنامههای تلویزیونی رقابتی که به راحتی میتواند حرفه او را از بین ببرد و همچنین به دلیل قراردادهای حرفهای ممنوعیت افشای «هر چیزی که ممکن است اطلاعات تجاری محرمانه یا توهین آمیز» تلقی شود، سکوت کرده بود.
این شکایت بر اساس قانون مسئولیتپذیری و آزار جنسی کالیفرنیا تنظیم شده است، که از یک سال پیش اجرایی شده و به افراد این امکان را میدهد تا در موارد تجاوز جنسی، حتی پس از انقضای مدت محدودیتها، اقدام قانونی کنند.
به گزارش ایرنا، امریکن آیدل را باید یکی از پر بینندهترین مسابقات تلویزیونی یک دهه اخیر دانست. برنامهای که امروزه به مدد فناوری اطلاعات و شبکههای اجتماعی، نه تنها به صورت مستقیم توسط شبکهها تلویزیونی کشورهای مختلف جهان مانند کشورهای اسکاندیناوی پخش میشود، بلکه در شبکههای ویدیو محور اینترنت نیز با بازتابهای بسیاری همراه شده است.
باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری رادیو تلویزیون