درخواست مخاطبان برای غیر دولتی شدن صندوق پالایش و دارایکم
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، برخی مخاطبان سامانه فارس من با ثبت پویشی با عنوان «صندوق پالایش و دارایکم را غیردولتی کنید» خواستار پیگیری آن از مسئولان شدند.
مخاطبان در این پویش نوشتند: «پس از گذشت بیش از 2.5 سال از تاسیس و عرضه این دو صندوق دیگر وقت آن رسیده دست نااهلان را از صندوق کوتاه کنیم.
دولتی که با عدم ایفای تعهدات و سوء مدیریت خود باعث ضرر و زیان به سهامداران این صندوق شده و هیچ سهمی در این دو صندوق ندارد، لذا حق مدیریت آنها را نیز ندارد.
افرادی در مسئولیتهای دولتی با دروغ هایی که در مورد این دو صندوق عنوان کردند که به نظر میرسد با نیت نوسان گیری شخصی یا گروهی خاص این مطالب مطرح شده باعث ضربه و ضرر و زیان فراوان به این دو صندوق شده است. اساسنامه ای جدیدی که در جهت منافع گروه هایی خاص اجرا میشود، اصلا به سود و مورد رضایت سهامداران نیست. ما سهامداران این دو صندوق خواهان اخراج دولت از صندوق و اجرا اساسنامه در جهت رسیدن قیمت صندوق به ارزش حال روز (NAV) به نحوی که حداقل خرید روزانه بازارگردان 50میلیون و عدم فروش بازارگردان زمانی که قیمت کمتر از ناو هست. لذا از مقامات قضایی کشور خواهشمندیم با خاطیان این موضوع برخورد قانونی صورت گیرد و همچنین پیگیریهای لازم در جهت حذف دولت از این دو صندوق را از نمایندگان محترم مجلس تقاضامندیم.»
از زمانی که اساسنامه صندوق دارایکم و پالایش یکم در سال 1399 در دولت تصویب شد، فرهاد دژپسند وزیر وقت اقتصاد اعلام کرد: کسانی که بتوانند حد اقل یک دهم درصد از کل واحدهای این صندوق را داشته باشند، حق رای پیدا خواهند کرد و دولت در نظر دارد، به تدریج تا انتهای سال 1400 از مدیریت این صندوقها خارج شود و سهامداران عمده مدیریت آن را بر عهده گیرند. مدیر صندوق دارایکم با بانک مسکن و مدیریت پالایش یکم با وزارت نفت و شرکت پالایش و پخش است.
به گفته رئیس سازمان بورس، چون اساسنامه دو صندوق دارایکم و پالایش یکم به جای سازمان بورس،در دولت تدوین شده، موارد حرفهای اداره یک صندوق در آن لحاظ نشده و این دو صندوق آبروی بازار سرمایه را بردهاند.
ارزش واحدهای صندوق دارایکم که به نرخ 10 هزار تومان در سال 99 فروخته شد تا مبلغ 24 هزار تومان هم رسید، ولی پس از رسزش بازار بورس، کسی حاضر به خرید واحدهای سرمایهگذاری این صندوقها نشد، مشکل زمانی روی داد که بعد از ریزش بازار، به ناچار مدیریت دولتی در این دو صندوق سرمایهگذاری تداوم دارد.
پایان پیام /