دردسرهای یک ترم اولی؛ از خرید کتاب دانشگاهی تا جزوهی شب امتحان
یکی از کارهایی که به یک دانشجوی ترم اول کمک میکند تا بتواند هرچه بیشتر خود را با شرایط جدید وفق دهد، پذیرش تغییرات بهوجود آمده است؛ باید این را بپذیرید که گذر از هر مرحلهی زندگی و ورود به مرحلهی جدید، تغییراتی را بههمراه دارد که ورود به دانشگاه نیز از این قاعده مستثنی نیست.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ همهی ما روزهای اولی که وارد دانشگاه شدیم را بهخاطر میآوریم. پر از شور و هیجان و البته سردرگم از تغییراتی که برایمان رخ داده است.
مستقل شدن از خانواده، ورود به فضای ناآشنا، ارتباط با آدمهای جدید و انجام دادن کارهایی که شاید تا قبل از آن، خودمان بهتنهایی قادر به انجام دادنشان نبودیم، هرکدام استرسی بزرگ برایمان بههمراه داشت و نیاز به زمان داشتیم تا بتوانیم راه و چاه را یاد بگیریم.
در این میان نحوهی ثبت نام، شرکت در کلاسها، خرید کتاب دانشگاهی و حتی جزوههای شب امتحان هم برای خودشان حکایتی جداگانه داشتند. حکایتی که همهوهمهی دردسرهای یک دانشجوی ترم اولی را تشکیل میدهند.
آلیس در سرزمین عجایب!
تعجب نکنید! برای خیلیها، ورود به دانشگاه مثل سفر آلیس به سرزمین عجایب است. همانقدر جذاب، همانقدر عجیب و همانقدر آموزنده.
تغییر محیط زندگی، زندگی کردن با افراد جدید که هرکدام متعلق به فرهنگی خاص هستند، امور دانشگاهی که تفاوت زیادی با مدرسه دارد، نحوهی تدریس در دانشگاه، تهیهی منابع مطالعاتی و حتی چگونگی گردآوری جزوه برای شب امتحان، همگی چالشهایی هستند که بر سر راه هر دانشجوی ترم اولی قرار میگیرد و لازم است تا برای گذر از این مرحله، اقداماتی انجام دهد.
تغییرات را در آغوش بکشید
یکی از کارهایی که به یک دانشجوی ترم اول کمک میکند تا بتواند هرچه بیشتر خود را با شرایط جدید وفق دهد، پذیرش تغییرات بهوجود آمده است.
باید این را بپذیرید که گذر از هر مرحلهی زندگی و ورود به مرحلهی جدید، تغییراتی را بههمراه دارد که ورود به دانشگاه نیز از این قاعده مستثنی نیست.
اگر شهر محل تحصیلتان با شهر محل سکونتتان فاصله داشته باشد، بهطور طبیعی این تغییرات بیشتر بوده و تطبیق دادن خود با آنها نیز سختتر خواهد بود اما، تلاش کنید تا همهی این تغییرات را ببینید، آنها را لیست کنید و راههایی برای مطابقت دادن خود با این شرایط بیابید.
بهره گرفتن از راهنماییهای یک مشاور خوب نیز میتواند کمک کند تا هرچه زودتر خود را با شرایط جدید وفق دهید.
تنهاییتان را به اشتراک بگذارید
یکی از چالشهایی که بسیاری از دانشجویان ترم اول با آن روبرو بوده و از آن شکایت دارند، کوچک شدن حلقهی دوستان و تجربه کردن احساس تنهایی است.
این فرآیندی طبیعی است که وقتی از جمعی آشنا جدا شده و وارد فضا و جمعی غریبه میشوید، احساس تنهایی و غربت شما را احاطه کند ولی، دقت داشته باشید که اگر اقدام موثری برای رفع این حس طبیعی نکنید، افسردگی، دلزدگی از فضای دانشگاه و حتی انصراف در انتظار شما خواهد بود.
بنابراین سعی کنید در بدو ورود به دانشگاه، شبکهی دوستی خود را ایجاد کرده و آن را گسترش دهید. داشتن دوستان خوب و همراه و به اشتراک گذاشتن تجربههای مشابهی که در این روزها دارید، به شما کمک میکند تا هرچه سریعتر، خود را با تغییرات پیش آمده همسو کنید.
مدرسه را فراموش کنید
خیلی از سال اولیها، بارها این جمله را از دانشجویان سالهای بالاتر شنیدهاند که: «دانشجوی ترم اول، هنوز دانشآموز است».
اگر منصفانه نگاه کنیم، این جمله توصیف خوبی از یک دانشجوی ترم اول ارائه میدهد. تفاوت فاحش فضای آموزشی دانشگاه با مدرسه، بسیاری از دانشجویان ترم اول را سردرگم میکند و حتی ممکن است اعتمادبهنفس آنها را نیز پایین بیاورد.
امورات پر پیچ و خم دانشگاهی و نحوهی متفاوت تدریس در دانشگاه، بسیاری از دانشجویان ترم اول را مأیوس میکند ولی، باید بدانید که برای حل این چالش راههای زیادی وجود دارد.
یکی از این راهها، مراجعه به قسمتهای مختلف اداری دانشگاه از جمله امور دانشجویی، امور ثبتنام، امور مالی و... است. با مراجعه به این بخشها و طرح پرسشهای خود میتوانید اطلاعاتی دربارهی تقویم آموزشی، اصطلاحات رایج در امور دانشگاهی مانند حذف و اضافه، امتحان میان ترم، پیش ثبتنام و... کسب کنید.
همچنین دانشجویان سالهای بالاتر نیز منابع اطلاعاتی خوبی در این زمینه هستند که میتوانید از آنها راهنمایی بگیرید.
به سبک جدید آموزش عادت کنید
تمام روشهای آموزشی در محیط مدرسه فراموش و به سبک جدید آموزش، عادت کنید.
برای دانشجویان ترم اول که تا قبل از این در مدرسه و با روشی متفاوت آموزش دیدهاند، عادت کردن به نحوهی جدید آموزش بسیار پر استرس و دلهره آور خواهد بود.
به این نکته مهم توجه کنید که اگر از همان بدو ورود به دانشگاه نتوانید خود را با شرایط جدید آموزشی منطبق کنید، در ادامهی راه به مشکلات زیادی بر میخورید.
بههمین منظور لازم است تا از همان ابتدای کار نکتهبرداری از صحبتهای استاد در کلاس و تهیهی جزوهی کامل برای هر درس را جدی بگیرید چرا که در زمان امتحان، جزوهها و نکات که یادداشت کردهاید حکم گنج را خواهند داشت.
خرید کتاب دانشگاهی و تهیهی منابع مطالعاتی
بسیاری از دانشجویان ترم اول، به دلیل ناآگاهی و بیتجربگی، متحمل هزینههای گزافی برای خرید کتاب دانشگاهی میشوند در حالیکه میتوان منابع مطالعاتی برای امتحان را با هزینههای کمتری نیز تهیه کرد.
یکی از راههای صرف هزینهی کمتر، خرید کتاب دانشگاهی دست دوم است. هرچند ممکن است از این طریق دسترسی کمتری به نسخههای جدید چاپ و ویرایش شده داشته باشید اما، بهطور حتم هزینهی کمتری را برای خرید کتاب دانشگاهی پرداخت خواهید کرد.
همچنین میتوانید از دانشجویان سالهای بالاتر منابع مطالعاتی خود را بهامانت بگیرید اما خاطرتان باشد که دسترسیتان به این منابع، همیشگی نیست و باید کتاب امانت گرفته شده را پس دهید.
خرید آنلاین کتاب دانشگاهی
یکی از بهترین و بهصرفه ترین راههای خرید کتاب دانشگاهی، خرید از فروشگاههای آنلاین کتاب است. جدای از صرفهجویی در زمان، بهرهمندی از تخفیفهای مناسب و مستمر در فروشگاههای اینترنتی کتاب این امکان را برای شما فراهم میکند تا خرید اینترنتی کتاب دانشگاهی را با صرف کمترین زمان و هزینه انجام دهید.
»»» خرید از فروشگاه اینترنتی کتاب ویستور
شب امتحانی نباشید!
این توصیه را تا پایان تحصیلات خود آویزهی گوشتان کنید که مطالعهی درسهایتان را به شب امتحان موکول نکنید.
بهتعویق انداختن مطالعهی دروس و انبار کردن آنها برای شب امتحان، بزرگترین اشتباهی است که هر دانشجویی میتواند مرتکب شود.
بهاندازه مطالعه کنید، دوستیهای خود را گسترش دهید، به سلامت جسم و روانتان توجه داشته باشید و تفریح را جزو برنامههای خود قرار دهید تا بتوانید از تک تک روزهای دانشجویی خود لذت ببرید.