درمان تصلب شرائین با گیاهان دارویی
به گفتهی کارشناس گروه پژوهشی فارماکولوژی و طب کاربردی پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی، گیاه دم اسبی، لیمو، رزماری، زردچوبه و سیر در درمان تصلب شرائین یا آترواسکلروز مورد استفاده قرار میگیرند.
به گزارش ایسنا، هنگامی که رسوبات چربی و سایر مواد در سرخرگهای بدن تجمع یابد، موجب تنگی آنها میشود و عبور جریان خون دشوار میشود که به این حالت «تصلب شریان» یا همان «آترواسکلروز» میگویند. این وضعیت به انسداد عروق خونی قلب (سرخرگها) و در نتیجه بروز حمله قلبی یا درد قفسه سینه منجر میشود.
به گفته مهندس اقبال جاسمی، کارشناس گروه پژوهشی فارماکولوژی و طب کاربردی پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی، تصلب شریان یک بیماری خاموش است که در طول زمان وخیمتر میشود، بنابراین مهم است که برای درمان آن اقدام شود.
جاسمی علل تصلب شریان را دیابت، بیش از حد غذا خوردن (به ویژه تخم مرغ، کره و سایر چربی های حیوانی)، بیماری های عفونی، تنش های عصبی بیش از حد، کلسترول و تری گلیسیرید بالا، فشار خون بالا و علائم آن را پارگی های شریانی و خونریزی مغزی، فلج، زوال عقل، درد عضلانی هنگام ورزش عنوان کرد.
بنا بر اعلام روابط عمومی پژوهشکده گیاهان دارویی، وی در ادامه تعدادی از داروهای گیاهی مورد استفاده در درمان تصلب شریان را برشمرد:
- گیاه دم اسبی: علاوه بر خواص ضد التهابی، آنتی اکسیدان و ضد عفونی کننده این گیاه، مزایای زیادی در درمان مشکلات مرتبط با تصلب شریان دارد.
- لیمو: لیمو به دلیل خواص آنتی اکسیدانی یکی از مفیدترین داروهای طبیعی است. لیمو باعث جلوگیری از اکسیداسیون کلسترول خوب (HDL)، کاهش کلسترول بد (LDL) و بهبود گردش خون می شود.
- رزماری: رزماری یک داروی طبیعی دارای خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی است. این گیاه از آنجایی که مسوول بهبود گردش خون است، مزایای زیادی برای افراد مبتلا به آرتروسکلروز دارد.
- زردچوبه: به علت خواص ضد التهابی آن، به کاهش کلسترول کمک می کند و سلامت قلبی عروقی را بهبود می بخشد. بنابراین، از قلب محافظت و مفاصل را پاک می کند.
- سیر: به علت خواص ضد انعقادی آن، برای بهبود گردش خون عالی است. با توجه به محتوای آلیسین آن، به کاهش فشار خون بالا کمک می کند و عملکرد عروق خونی را بهبود میبخشد.
انتهای پیام