چهارشنبه 7 آذر 1403

در ستایش پسر محجوب فوتبال ایران / احسان حاج‌صفی؛ مردی برای تمام فصول

وب‌گاه ورزش سه مشاهده در مرجع
در ستایش پسر محجوب فوتبال ایران / احسان حاج‌صفی؛ مردی برای تمام فصول

کاپیتان اول تیم ملی فوتبال ایران در حالی فصل جدید را در باشگاهی اروپایی آغاز کرده که با ثبات کیفی‌اش هر هواداری را وادار به تحسین می‌کند.

به گزارش "ورزش سه" یکی از سخت‌ترین کارها در فوتبال ایران، حضور و تداوم درخشش در تیم ملی بدون سابقه بازی در یکی از دو باشگاه بزرگ پایتخت است. موضوعی که بزرگ‌ترین سمبل آن جواد نکونام است که بدون پوشیدن پیراهن سرخابی‌های پایتخت برای سالیان سال پیراهن تیم ملی را بر تن کرد و چشمان تماشاگران تیم ملی را به دیدن بازوبند کاپیتانی روی دستانش عادت داده بود.

بستن بازوبند کاپیتانی تیم ملی ایران در جام جهانی آن هم در برابر یکی از برترین و پرافتخارترین مدافعان تاریخ فوتبال، سرخیو راموس، یکی از بهترین خاطرات دوران ورزشی حاج‌صفی است.

عکس: امیرحسین خیرخواه

احسان حاج‌صفی بدون تردید یکی از نوابغ کمترپرداخته‌شده فوتبال ایران در دو دهه گذشته است. ستاره‌ای که از لیگ ششم حرفه‌ای پایش به فوتبال ایران باز شد و به عنوان استعدادی تنها 16 ساله، چشم علاقه‌مندان به فوتبال را به ساق‌هایش خیره کرد. احسان برای حضور در ترکیب تیم ملی تنها به یک سال درخشش در لباس سپاهان احتیاج داشت تا علی دایی، سرمربی وقت تیم ملی او را به تیم ملی دعوت کند و تجربه حضور در کنار بازیکنانی چون علی کریمی، کریم باقری، مهدی مهدوی‌کیا و جواد نکونام را نصیب او کند.

پایه‌گذاری گل پیروزی‌بخش ایران برابر مراکش و تبدیل 25 خرداد سال 1397 به یکی از بیادماندنی‌ترین شب‌های تاریخ فوتبال ایران یکی دیگر از خاطرات فراموش‌نشدنی کاپیتان کاشانی تیم ملی است.

با وجود درجیب داشتن هرساله پیشنهادات سرخابی‌های پایتخت، حاج‌صفی هربار در اصفهان ماندنی می‌شد تا روز به روز بر محبوبیتش در نصف‌جهان افزوده شود و این دوران سربازی بود که توانست او را از سپاهان جدا کند تا دو سالی هم در تبریز بازی کند. در این بین، افشین قطبی هم روی حاج‌صفی حساب باز کرده بود و سمت چپ خط دفاعی تیم ملی در جام ملت‌های آسیا 2011 را به او سپرد. با حضور کارلوس کی‌روش در فوتبال ایران، احسان حاج‌صفی به یکی از ستون‌های ثابت تیم ملی تبدیل شد.

دو دوره حضور حاج‌صفی در جام جهانی و بازی برابر قدرت‌های فوتبال دنیا، صحنه‌های زیادی از تنه به تنه شدن او با نوابغی چون مسی را در بر داشته است.

وینگر چپ، هافبک چپ، مدافع چپ و هافبک دفاعی پست‌هایی بود که آچار فرانسه اصفهانی تیم ملی در هشت سال حضور کی‌روش روی نیمکت این تیم در آنها به کار گرفته شد و یکی از یکی بهتر، وظایف محوله را در آن جایگاه‌ها انجام می‌داد. هرچند احسان نخستین بار بازوبند کاپیتانی تیم ملی را در سال 2012 و در بازی با موریتانی به دست بست و در این بین گاها در نبود سایر بازیکنان این اتفاق تکرار می‌شد، اما بعد از خداحافظی مسعود شجاعی و اشکان دژاگه از تیم ملی، حاج‌صفی به کاپیتان اول تیم ملی تبدیل شد تا امروز که با 14 سال حضور بی‌وقفه در تیم ملی و پس از پشت سر گذاشتن دو جام جهانی و سه جام ملت‌های آسیا خودش را برای حضور در سومین جام جهانی پیاپی آماده می‌کند تا با رکورد مسعود شجاعی از این نظر برابری کند.

نگاهی به هم‌تیمی‌های حاج‌صفی در تصویر ثبت‌شده توسط امیرحسین خیرخواه از بازی ایران برابر ترکمنستان در سال 94 به خوبی اهمیت تداوم حضور احسان در تیم ملی را نشان می‌دهد. عکس: امیرحسین خیرخواه

حاج‌صفی 17 ساله در تیم رویایی لوکا بوناچیچ به نایب‌قهرمانی لیگ قهرمانان آسیا رسید.

15 سال بعد از کسب نایب‌قهرمانی در لیگ قهرمانان آسیا، حاج‌صفیِ 32 ساله هم‌چنان لباس زرد به تن دارد اما این بار 3700 کیلومتر آن طرف‌تر در یونان.

حاج‌صفی که در رده باشگاهی ایران هم با چهار قهرمانی در جام حذفی و سه قهرمانی در لیگ برتر و یک نایب‌قهرمانی در جام باشگاه‌های آسیا از پرافتخارترین بازیکنان فوتبال ایران به شمار می‌رود، درحالی در 32 سالگی در آ. ا. اک. آتن توپ می‌زند که با این سن و سال و در مقایسه با بعضی از بازیکنان تیم ملی در جام‌های جهانی 2006، 2014 و 2018 حتی این شانس را دارد تا با حفظ روند یکنواختِ این درخشش همیشگی از بدو حضورش در سطح اول فوتبال ایران، در صورت حضور تیم ملی در جام جهانی 2026 که با فرمت برگزاری جدید کاملا در دسترس است، رکوردی جاودانه را با شرکت کردن در چهار جام جهانی ثبت کند. هرچند پشت سر گذاشتن 127 بازی ملی علی کریمی و تبدیل شدن به سومین بازیکن با سابقه تاریخ تیم ملی رکوردی نزدیک‌تر برای حاج‌صفی به شمار می‌رود، اما طبیعی است که در صورت حضور احسان در جام جهانی 2026 در 36 سالگی، او این بخت را دارد تا از رکورد 151 بازی ملی جواد نکونام هم عبور کند.

احسان هم به مانند دیگر اسطوره سپاهان در لیگ برتر، محرم نویدکیا، مدتی در آلمان بازی کرد و لباس اف‌اس‌وی فرانکفورت را به تن کرد.

در ستایش پسر محجوب فوتبال ایران / احسان حاج‌صفی؛ مردی برای تمام فصول 2
در ستایش پسر محجوب فوتبال ایران / احسان حاج‌صفی؛ مردی برای تمام فصول 3
در ستایش پسر محجوب فوتبال ایران / احسان حاج‌صفی؛ مردی برای تمام فصول 4
در ستایش پسر محجوب فوتبال ایران / احسان حاج‌صفی؛ مردی برای تمام فصول 5
در ستایش پسر محجوب فوتبال ایران / احسان حاج‌صفی؛ مردی برای تمام فصول 6
در ستایش پسر محجوب فوتبال ایران / احسان حاج‌صفی؛ مردی برای تمام فصول 7
در ستایش پسر محجوب فوتبال ایران / احسان حاج‌صفی؛ مردی برای تمام فصول 8