شنبه 29 دی 1403

در هفته زن اتفاق می‌افتد؛ از برگزاری دومین کنگره زنان تأثیرگذار تا تقدیر از بانوان موفق و کمتر شناخته‌شده

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
در هفته زن اتفاق می‌افتد؛ از برگزاری دومین کنگره زنان تأثیرگذار تا تقدیر از بانوان موفق و کمتر شناخته‌شده

انسیه خزعلی از برگزاری دومین کنگره زنان تأثیرگذار همزمان با روز و هفته زن خبر داد و گفت: با توجه به شرایط غزه و مقارن شدن روز زن با سالروز شهادت سردار سلیمانی برنامه‌های روز زن و کنگره زنان تأثیرگذار با الهام از مقاومت برگزار می‌شود.

- اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، انسیه خزعلی، معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری، ظهر امروز سه‌شنبه 28 آذرماه، در نشست خبری تشریح برنامه‌های روز زن و مقام مادر ضمن گرامی‌داشت یاد و خاطره شهدای غزه تصریح کرد: بیشترین فشار و صدمه بر زنان و کودکان غزه وارد شده است و این زنان و کودکان بیشترین تحمل، صبر و شکیبایی قرآنی را از خود نشان داده‌ند.

خزعلی با اشاره به اینکه زنان غزه شایسته تقدیر و ستایش هستند، خاطرنشان کرد: عنوان «الگوی تأثیرگذاری در جامعه جهانی» را باید به زنان غزه عطا کرد که با استقامت و پایداری خود در دل و جان مردم جهان تأثیر گذاشتند و حاضر نشدند وطن خود را با همه مصیبت‌ها و مشکلات رها کنند.

او تصریح کرد: امسال با توجه به جدی بودن مسئله مقاومت، رویدادهای غزه و همچنین مقارن شدن روز زن با سالروز شهادت سردار قاسم سلیمانی، شعار روز زن «این سرزمین شیرزنان است؛ قهرمان» انتخاب شده است.

کنگره زنان تأثیرگذار با الهام از مقاومت برگزار می‌شود

او با اشاره به اینکه مراسم روز زن در سال جاری در شرایط ویژه‌ای برگزار می‌شود، گفت: سال گذشته اولین کنگره زنان تأثیرگذار در دو بعد ملی و بین‌المللی برگزار شد، آن هم پس از اغتشاشات و شرایطی که سعی کردند مشکلاتی را در سطح ملی و جهانی به ایران تحمیل کنند.

او ادامه داد: امسال نیز کنگره زنان تأثیرگذار ادامه خواه داشت، ضمن اینکه در تمام نهادها و دستگاه‌های اجرایی برنامه روز زن و تقدیر از زنان به شکل متداول برگزار می‌شود. اما به طور خاص موضوع زنان تأثیرگذار را با الهام از مقاومت برگزار می‌کنیم، چراکه روز زن مقارن با شهادت حاج قاسم سلیمانی است و لذا پایداری زن و خانواده و محور مقاومت مورد توجه قرار خواهد گرفت.

معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهوری از برگزاری کنگره زنان تأثیرگذار در قالب هشت کارگروه خبر داد و گفت: طبق برنامه‌ریزی انجام شده، کمیته تخصصی در این زمینه تشکیل شده است. هشت کارگروه کنگره شامل کارگروه علم و پژوهش، اقتصاد و کارآفرینی، سیاست‌گذاری و حکمرانی، رسانه و گفتمان‌سازی، تعلیم و تربیت، فعالیت‌های اجتماعی، فرهنگ، هنر، سلامت و ورزش خواهد بود.

خزعلی مطرح کرد: 80 درصد مجوزهای کسب و کار برای مشاغل خانگی بانوان بوده است

حضور بانوان کمتر شناخته‌شده در کنگره زنان تأثیرگذار

خزعلی با اشاره به اینکه کنگره ملی زنان تأثیرگذار از نظر جغرافیایی وسیع‌تر از سال گذشته خواهد بود، تصریح کرد: امسال کنگره ملی زنان تأثیرگذار در عرصه‌های مختلف برگزار می‌شود و از نظر جغرافیایی بسیار وسیع‌تر از سال قبل است. چنانکه به صورت ویژه روستاها در این امر مشارکت خواهد داشت و بانوانی که کمتر مطرح هستند این فرصت را دارند که در سامانه مربوطه برای کنگره ملی زنان تأثیرگذار ثبت‌نام کنند.

او تصریح کرد: ثبت نام در کنگره ملی زنان تأثیرگذار تا پنجم دی ماه ادامه خواهد داشت. همچنین هم خود افراد می‌توانند در سامانه مربوطه ثبت‌نام کنند و هم دیگران می‌توانند بانوان موفق را معرفی و آنها را در سامانه مربوطه ثبت نام کنند. پس از ثبت نام نیز رأی‌گیری عمومی انجام می‌شود و افرادی که آرای بالایی کسب کرده‌اند توسط هیأت داوران مورد ارزیابی قرار گرفته و به عنوان منتخب معرفی می‌شوند.

معاون رئیس جمهور درباره نحوه شناسایی و شاخص‌های تعیین زنان تأثیرگذار توضیح داد: تأثیرگذاری در حیطه‌های مختلف در محله و شهر و... در نظر گرفته شده است. سال گذشته تلاش کردیم کسانی که از نظر ملی قابلیت‌هایی دارند معرفی شوند، از این رو سال قبل زنان تأثیرگذار با معرفی استان‌ها انتخاب شدند، به طوری که از هر استانی یک نفر انتخاب و نهایتاً از 31 نفر تقدیر شد.

او ادامه داد: برخی از منتخبین سال گذشته تا امروز در سطح بین‌المللی جایزه علمی دریافت کردند کما اینکه یک نفر جایزه بین‌المللی محیط زیست دریافت کرد. امسال نیز همه جوانب مانند جایگاه خانواده، تعهد به ارزش‌ها و... را برای انتخاب زنان تأثیرگذار در نظر داریم.

معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهوری تصریح کرد: از سال گذشته تا به حال 12 مستند کوتاه از زنان تأثیرگذار تهیه شده است و این معاونت درصدد است جلسه‌ای برای تقدیر از نخبگان و مادران آنها داشته باشد.

خزعلی در پایان سخنان خود از سازمان تبلیغات اسلامی خواست تا در صورت امکان در هفته زن، سخنران پیش از خطبه در هر شهرستانی یک زن تأثیرگذار باشد.

هیچ‌کس با اشتغال زنان مشکل ندارد / حجاب دیگر یک قصه فرعی نیست

پاسخ به سؤالات؛ از اختصاص یک درصد بودجه به امر زنان و خانواده تا توجه ویژه به زنان زندانی

در ادامه این نشست انسیه خزعلی، معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده، به سؤالات خبرنگاران پاسخ داد. از جمله در پاسخ به سؤالی درباره اقدامات معاونت امور زنان و خانواده رئیس جمهوری برای زنان ورزشکار گفت: موافقت‌ها در این مورد دریافت شده و قرار است موضوع استخدام زنان قهرمان ورزشی به زودی حل شود.

معاون رئیس جمهور درباره اختصاص یک درصد بودجه دستگاه‌ها به امر زنان و خانواده در بودجه 1403 نیز توضیح داد: با وجود اینکه اختصاص یک درصد بودجه دستگاه‌ها به مسئله زنان و خانواده در سال آینده با دو بحث امور فرهنگی و امور ایثارگران ادغام شده است، اما میزان آن بیشتر شده است و امیدواریم خود زنان برای فعال کردن این امر تلاش کنند.

خزعلی در پاسخ به درخواست یکی از حضار درباره تقدیر از زنان پلیس و مدافع امنیت که طی این مدت در بحث مقابله با اغتشاشات فعالیت داشتند، اظهار داشت: قدردان این زنان هستیم اما در خصوص معرفی این زنان معذوریت‌هایی است که نمی‌توان آنها را معرفی کرد.

معاون رئیس جمهور در بخش دیگر این مراسم خطاب به نماینده سازمان بهزیستی که در جمع حاضر بود، درخواستی مطرح کرد و گفت: گاهی مادران دارای فرزند معلول و اوتیسم از ما می‌خواهند تدابیری دیده شود تا روزی را در هفته بتوانند استراحت کنند. شما می‌توانید این امر را رواج دهید تا زنانی که امکان دارند به این مادران کمک کنند، فقط برای یک روز از فرزندان مراقبت کنند.

او در پاسخ به سؤال دیگری درباره اقدامات معاونت امور زنان و خانواده درخصوص زنان زندانی توضیح داد: در سفرهای استانی از زندان‌ها نیز بازدید داریم و پیگیر کار زنان زندانی هستیم. برای آزادی برخی اقدام می‌شود ولی آزادی برخی از زنان زندانی نیاز به تأمین بودجه دارد.

او ادامه داد: در مواردی باید گلریزان شود و یا ستاد دیه این بودجه را تأمین کند. از سوی دیگر برای فرزندان زنان زندانی بحث «زنان برای زنان» را داریم تا گروه‌های تربیتی و فرهنگی به مسائل فرزندان آنها بپردازند.