دستاورد تحریمهای آمریکاساخت ماهواره بومی ایرانی است / مشارکت 700 دانشمند ایرانی
مرتضی براری دبیر شورای عالی فضایی و رئیس سازمان فضایی ایران در گفتوگو با خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس، با بیان اینکه 700 دانشمند ایرانی در طراحی و مراحل ساخت ماهواره ظفر مشارکت داشتند، گفت: طراحی و ساخت ماهواره ظفر طی مدت سه سال با مشارکت 5 تیم فعال از دانشمندان و نخبگان دانشگاهی ایرانی ساخته شد و طی 4 ماه گذشته این ماهواره تستهای نهایی را برای قرار گرفتن در مدار در ارتفاع 530 کیلومتری انجام داده است.
* ماهواره توسط دانشمندان ایرانی بدون هیچگونه وابستگی ساخته میشود
وی افزود: در حال حاضر کشور ایران جزء 9 کشور دارای ماهواره است به این معنی که از این پس طراحی و ساخت انواع ماهواره توسط دانشمندان ایرانی بدون هیچگونه وابستگی ساخته میشود؛ چراکه این دستاورد نتیجه حرکت در مسیر منویات مقام معظم رهبری مبنی بر پرچمداری علمی ایران در دنیا است.
* مهمترین برنامههای این سازمان کاربردی کردن صنعت فضایی است
دبیر شورای عالی فضایی تصریح کرد: یکی از مهمترین برنامههای این سازمان کاربردی کردن صنعت فضایی است که با اتکا به این موضوع ما میتوانیم تحلیلهای متفاوتی از حوادث طبیعی مانند سیلهای اخیری که در کشور رخ داد داشته باشیم. این در حالی است که کشور ایران در وقوع بلایای طبیعی رتبه یازدهم دنیا را دارد.
* انعطافپذیری ماهواره ظفر در انواع تشعشعات در مدار بالای 500 کیلومتری
براری افزود: یکی از ویژگیهای ماهواره ظفر که توسط نخبگان و دانشمندان دانشگاه علم و صنعت ایران ساخته شده است، قدرت انعطافپذیری در برابر انواع تشعشعات در مدار بالای 500 کیلومتری است که این به تنهایی یک دستاورد بزرگ برای کشور محسوب میشود. از آنجا که دانش طراحی و ساخت انواع ماهواره در ایران بومی شده است از این پس ما میتوانیم خدمات مختلفی را از طریق ماهواره برای مردم به وجود بیاوریم.
* سرعت ماهوارههای ایرانی بالای 6 کیلومتر بر ثانیه است
وی اضافه کرد: یکی از نکات مهم در طراحی و ساخت ماهواره این است که تا قبل از این سرعت ماهواره پس از پرتاب به فضا در مدار به 2500 متر بر ثانیه بود. اما اکنون سرعت ماهوارههای ایرانی بالای 6 کیلومتر بر ثانیه رسیده است که این نتیجه استمرار و خستگیناپذیری دانشمندان در ابعاد مختلف طراحی و ساخت ماهواره است.
* پیشرفت در ساخت ماهواره با تحریم های آمریکا
دبیر شورای عالی فضایی در پایان گفت: یکی از عوامل پیشرفت در حوزه علم و فناوری به خصوص در حوزه فضا و طراحی و ساخت ماهواره تحریمهای آمریکا بود که باعث شد دانشمندان و نخبگان ایرانی با اتکا بر دانش داخلی ماهوارههای متنوع و مختلفی را بسازند که مشابه خارجی آنها وجود ندارد. این درحالی است که اکنون تیمهای رصدی سازمان فضایی در شهرهای بوشهر و ماهشهر و همچنین سه استان دیگر از طریق تلسکوپ به محاسبه تغییرات فضایی میپردازد. وضعیت پیشرفت علم و فناوری در حوزه فضا و ماهواره رشد قابل توجهی داشته است که این دستاوردها نشان از اعتماد جوانان و نخبگان دانشگاهی است.
انتهای پیام /
فناوری دانش مشارکت ماهواره دبیر شورای عالی فضایی مرتضی براری مشارکت 700 دانشمند درساخت ماهواره ظفر