دسترسی برخط ایرانیان خارج از کشور به خدمات الکترونیک قضایی چگونه ممکن شد؟
دسترسی به خدمات الکترونیک قضایی برای ایرانیان خارج از کشور که تا پیش از این به طرق پیچیده ممکن بود که اکنون تسهیل شده است.
اگرچه ارائه خدمات قضایی یکی از موضوعات مهم و مورد توجه در لایحه حمایت از ایرانیان خارج از کشور است و در حال بررسی در مجلس است اکنون به همت مرکز آمار و فناوری قوه قضاییه تمهیداتی ایجاد شد که ایرانیان خارج از کشور نیز بتوانند از خدمات الکترونیک قضایی بهرهمند شوند.
ایرانیان خارج از کشور از چه خدمات الکترونیک قضایی میتوانند بهرهمند شوند؟
ایرانیان خارج از کشور نیز همانند هموطنان در داخل کشور با ثبت ثنا میتواند از کلیه خدمات قضایی شامل سامانه ابلاغ الکترونیک قضایی، سامانه نوبت دهی قضایی، سامانه اطلاع رسانی پرونده، سامانه گواهی عدم سوء پیشینه و سایر سامانهها مانند سامانه سامع بهرهمند شوند.
به گفته کاظمی فرد رئیس مرکز آمار و فناوری قوه قضاییه ایرانیان خارج از کشور میتواند در خواستهای خود را در سامانه ارتباط مردمی سامع قوه قضاییه ثبت و آن را پیگیری کنند که با این روش مشکلات دسترسی بسیاری از ایرانیان خارج از کشور به خدمات قضایی مرتفع خواهد شد.
عضویت در کدام پیام رسانها ملاک دریافت خدمات الکترونیک قضایی است؟
با توجه به اینکه ثبت ثنا نیازمند شماره همراه داخل کشور است هموطنان خارج از کشور سابق بر این برای بهرهمندی از خدمات الکترونیک قضایی باید روال پیچیدهای را طی میکردند تا بتوانند خدمات قضایی دریافت کنند. اما اکنون دسترسی به خدمات قضایی الکترونیک برای آنها از طریق عضویت در پیام رسانهای داخلی از جمله گپ و آی گپ و در آینده سایر پیام رسانهای داخلی تسهیل شده است.
نقطه ارتباط ایرانیان خارج از کشور با قوه قضاییه چیست؟
از این رو ملاک دریافت خدمات الکترونیک قضایی ایرانیان خارج از کشور داشتن حساب کاربری پیام رسان گپ و آی گپ است. ایرانیان خارج از کشور میتوانند بعد از ورود به سامانه ثنا و پس از از اینکه مراحل کار برای ثبت نام انجام شد در قسمت آخر پیام رسان را انتخاب تا از این پس حساب کاربری آنها در این پیام رسان نقطه ارتباطی آنها با قوه قضاییه برای دریافت خدمات الترونیک قضایی خواهد بود.
باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی حقوقی قضایی