دستکند 150هکتاری تفرش، بزرگترین شهر زیرزمینی خاورمیانه
چند صباحی است که اثر جدید تاریخی در دل تفرش خودنمایی می کند که به تنهایی می تواند گردشگران بسیاری را به سمت خود جذب کند.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از دیار آفتاب؛ تفرش شهر بزرگانی چون پروفسور «محمود حسابی» پدر فیزیک نوین ایران، استاد «عباس سحاب» (پدر کارتوگرافی ایران)، استاد ابوالقاسم سحاب (مورخ و نویسنده)، پروفسور «احمد پارسا» (پدر گیاه شناسی ایران)، دکتر ابوالقاسم بهرامی (پدر میکروب شناسی ایران) و دکتر اردشیر قوام زاده (فوق تخصص خون و یکی از برترین محققان جهان) است که به دلیل وجود همین مفاخر به شهر پدران نامدار ایرانی لقب دارد.
در این شهر تاکنون بیش از 50 اثر تاریخی در این شهرستان به ثبت ملی رسیده است. اما چند صباحی است که اثر جدید تاریخی در دل این شهر خودنمایی می کند که به تنهایی می تواند گردشگران بسیاری را به سمت خود جذب کند.
شهر زیرزمینی تفرش که در محله ترخوران تفرش چند سالی است کشف شده، به تازگی توسط استاندار مرکزی در هفته دولت مورد بهره برداری قرار گرفته و انتظار می رود پس از پایان شیوع کرونا، مورد استقبال گردشگران بسیاری از جای جای ایران و حتی جهان قرار بگیرد.
آنطور که محققین گفته اند تا به حال چندین دالان و اتاق و سه طبقه از این شهر زیرزمینی 150 هکتاری کشف شده ولی قطعا تا کشف کامل این شهر شگفت انگیز فاصله بسیار زیادی داریم. باستان شناسان قدمت این شهر اعجاب آور را متعلق به دوران سلجوقیان می دانند و تا کنون آثاری همچون هاون سنگی، سفال شکسته، پیه سوز و تکه هایی از استخوان در این مکان کشف شده است.
جالب آنکه بزرگترین شهر زیرزمینی کشف شده تا قبل از این در نوش آباد کاشان کشف شده بود و اگر گفته کاوشگران تحقق یابد، تفرش میزبان بزرگترین شهر زیرزمینی ایران و حتی خاورمیانه با وسعت 150هکتار خواهد بود.
به گفته کسانی که تا کنون موفق شده اند از این شهر زیر زمینی بازدید کنند، هوای داخل این شهر کاملا خنک، مطبوع و دارای اکسیژن کافی است که می توان آن را با هوای داخل غارهای نخجیر دلیجان و علیصدر همدان مشابه دانست.
به گفته محققین این شهر زیر زمینی، به دلایلی که هنوز مشخص نیست، فضای بین طبقات این شهر در آخرین فاز استفاده از آن کاملا پر شده است و همین امر باعث شده تا برای کشف دوباره آن نیاز به خالی کردن این فضا ها (آن هم با ابزارهای دستی و نه مکانیکی) باشد که باعث طولانی شدن روند پروژه شده است.
امیدواریم در آینده ای نزدیک بازدید این اثر اعجاب انگیز برای عموم مردم میسر شود تا از نزدیک با یکی از دیدنی های استان مرکزی آشنا شوند.
انتهای پیام /