شنبه 26 آبان 1403

دستیابی به امر حیاتی امنیت غذایی نیازمند فرهنگ جهادی است

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
دستیابی به امر حیاتی امنیت غذایی نیازمند فرهنگ جهادی است

گرگان - ایرنا - نماینده ولی فقیه در وزارت جهاد کشاورزی گفت: امنیت غذایی امری حیاتی بوده و به یقین اقتدار ملی در گرو اقتدار اجتماعی، نظامی و غذایی است که ضروری است با سرعت بیشتر بتوانیم این مهم را با فرهنگ جهادی دست یابیم.

حجت الاسلام سیدحسن ربانی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در گرگان اظهار داشت: امنیت غذایی ارتباط مستقیمی با رفاه و آسایش مردم داشته و هرچه بتواند نیازمندی های جامعه را بهتر برطرف کند آسایش، اعتماد و آرامش مردم بیشتر خواهد شد و یکی از مولفه های امنیت اجتماعی آسایش و رفاه مردم بوده که باید در این جهت حرکت مضاعفی صورت بگیرد. وی تاکید کرد: در تحریم ظالمانه آمریکا و غربی ها باید جهادی برای تامین امنیت غذایی با مولفه های دانش، فرهنگسازی، استفاده از روش ها و ابزارهای روزآمد و دانش بنیان صورت بگیرد و بیشتر به این موضوع توجه شود البته امروز تلاش های خوبی صورت گرفته ولی هنوز تا تامین امنیت غذایی کامل فاصله است.

نماینده ولی فقیه در وزارت جهاد کشاورزی به نقش بانوان در تامین امنیت غذایی در کشور اشاره و اضافه کرد: بانوان در جمهوری اسلامی نقش کلیدی و ارزشمندی در توسعه امنیت ملی و غذایی و نشر آن در جامعه دارند.

ربانی تصریح کرد: بخش عظیمی از جامعه را بانوان تشکیل داده که نقش موثری در همه عرصه های ملی از جمله تامین امنیت غذایی دارند و باید زنانی که به امر تولید اقدام کرده به عنوان هنرمندان موفق جامعه تلقی کرد و به یقین در هنرمندی نیازمند تعریف جدیدی هستیم.

وی خاطرنشان کرد: بانوان روستایی فعال و توانمند در حوزه تولید جزو هنرمندان و قهرمانان ملی محسوب می شوند که با حفظ ارزش های دینی به تولید، خانه داری و تربیت فرزند می پردازند که باید تقدیر ویژه و مضاعفی برای سهم ارزشمند آنها در امنیت غذایی و ملی انجام شود.

ربانی به منظور شرکت در اختتامیه همایش ملی فرهنگ و مدیریت جهادی - امنیت غذایی به استان گلستان سفر کرد که روز گذشته برگزار شد.

توسعه روستایی و کشاورزی پایدار با فرهنگ و مدیریت جهادی، آسیب شناسی و راهکارهای تحقق انسجام مدیریتی در امنیت غذایی، نقش فرهنگ و مدیریت جهادی در اصلاح الگوی مصرف و سلامت غذا، توزیع شایسته و دسترسی عادلانه محصولات کشاورزی با فرهنگ و مدیریت جهادی، نقش فرهنگ و مدیریت جهادی در حفاظت از منابع پایه مرتبط با امنیت غذایی و نقش فرهنگ و مدیریت جهادی در رفع موانع تولید کشاورزی از محورهای این همایش بود.

استان گلستان در سال زراعی گذشته پنج میلیون و 403 هزار تن انواع محصول به ارزش 250 هزار میلیارد ریال تولید کرد که از این مقدار تولید چهار میلیون و 100 هزار تن تولیدات زراعی، حدود 700 هزار تن تولیدات دامی، 340 هزارتن تولیدات باغی، 240 هزار تن تولیدات جنگل و مرتع و بقیه در حوزه صید و ماهیان پرورشی بود.

بهره برداران کشاورزی گلستان در تولید 15 محصول راهبردی شامل تولید دانه های روغنی کلزا، سویا و آفتابگردان، هلو، توتون و گوشت مرغ رتبه اول، گندم، چغندرقند و خرمالو مقام دوم، شلتوک (برنج) پیله تر ابریشم، میگو و پنبه رتبه سوم، ماهیان پرورشی و خاویاری رتبه چهارم و جو و زیتون رتبه پنجم کشوری را در اختیار دارند.

استان گلستان افزون بر 220 هزار بهره بردار کشاورزی دارد که حدود 150 هزار آنها در حوزه زراعی و باغی فعالیت داشته و بیش از 90 درصد آنها خرده مالک با مدیریت حداکثر چهار هکتار زمین هستند.

اقتصاد اصلی ساکنان گلستان با جمعیت یک میلیون و 869 هزار نفر برپایه کشاورزی استوار است.

برچسب‌ها