دست و پنجه نرم کردن کشاورزان خلیل آباد با بحران آب و گرانی کود و سم / کشاورزی تجاری؛ راهکار افزایش درآمد کشاورزان است
گرانی کود و سم کشاورزی در کنار بحران کمآبی سهم کاهش سهم تولیدات محصولات کشاورزی خلیل آباد در سال های اخیر شده و بنا به نظر کارشناسان راهی جز حرکت به سمت کشاورزی تجاری نداریم.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از صبح توس؛ کشاورزی در خلیل آباد نبض جریان اقتصاد است و با توجه اقلیم موجود در خلیل آباد، در این شهرستان محصولاتی از قبیل انگور، انار، پسته، گندم و جو و... کشت میشود.
برای کشت مناسب در شهرستانی که بخش زیادی از اشتغال خود را با کشاورزی سپری میکند شرایط مناسب و ملزومات کار امری مهم و اساسی است و یکی از آن موارد لازم میتواند تأمین کودهای شیمیایی باشد.
بحران آب در کنار گرانی کود و سم و خسارت های خشکسالی از مشکلاتی است که در ماه های اخیر بر کاهش میزان تولید محصولات کشاورزی شهرستان خلیل آباد تاثیر گذاشته است.
مدیریت منابع آبی در این روزگار خشکسالی از جمله مهمترین راهبردهای توسعه صنعت کشاورزی محسوب میشود؛ که تنها راهکار آن بهرهبرداری از روش های علمی است.
کمبود آب و افزایش قیمت نهاده ها، باعث گران شدن صنعت کشاورزی شده است
احمد مبارکی، کشاورز خلیل آبادی، در گفتگو با خبرنگار صبح توس؛ اظهار داشت: کاهش بارندگی طی سال های اخیر یکی از مشکلات و دغدغه های ما کشاورزان است و در کنار آن گران شدن کود و سموم کشاورزی بر این دغدغه ها اضافه کرده است.
وی با بیان اینکه کمبود آب و گران شدن کود و سم و همچنین هزینه کار باعث شده که کشاورزی یک صنعت گران برای ما باشد، خاطرنشان کرد: هزینه های تولید بسیار زیاد شده و ما باید کشمش را با قیمت ارزان به فروش برسانیم و این باعث وارد شدن ضرر و زیان می شود.
این کشاورز خلیل آبادی با تاکید بر اینکه برخی از تاجران نیز محصول کشاورزی را با قیمت اندک خریداری می کنند و بهای آن را چند ماه بعد پرداخت می کنند، تصریح کرد: زمانی که برای خرید مایحتاج کشاورزی نظیر کود و سم مراجعه می کنیم باید نقداً پرداخت کنیم.
وی همچنین در ادامه اذعان کرد: امیدواریم در دولت جدید کود و سم با قیمت مناسب در اختیار کشاورزان قرار گیرد و همچنین همکاری لازم در هنگام فروش محصولات کشاورزی داشته باشند تا کشاورزی صرفه اقتصادی داشته باشد.
هزینه تولید 7 یا 8 برابر شده و قیمت کشمش تنها 2 برابر شده است
عباسعلی کاشانی، یکی دیگر از کشاورزان خلیل آبادی، در گفتگو با خبرنگار صبح توس؛ عنوان کرد: امروزه به اوقات آبیاری باغات انگور در شهرستان خلیل آباد نزدیک می شویم و حدود 70 درصد استخرهای ذخیره آب خالی مانده است و از طرفی هم خاموشی چاه موتورهای کشاورزی باعث بروز خسارت به کشاورزی می شود.
وی با بیان اینکه خاموشی چاه موتورها باعث خشکی درصد بسیاری از باغات منطقه خواهد شد و درآمد چندانی برای مردم نخواهد ماند، تشریح کرد: اگر روند خاموشی چاه موتورها و کمبود آب ادامه پیدا کند مطمئناً کشاورزان مجبور به مهاجرت به حاشیه شهرها خواهند شد چون منبع درآمد آنها تنها از باغات تامین می شود.
این کشاورز همچنین در ادامه تاکید کرد: هزینه تولید محصولات کشاورزی بسیار بیشتر از درآمد آن است و قیمت تهیه گوگرد، سم و کود تقریباً بعضا 8 تا 9 برابر شده است، در صورتی که قیمت کشمش تنها دو برابر شده است و این برای کشاورز به صرفه نیست.
کشاورزی تجاری، راهکاری برای افزایش درآمد کشاورزان
محمود شبان، مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خلیل آباد در گفت و گو با خبرنگار صبح توس؛ اظهار داشت: مشکل کم آبی که امروزه یکی از مهمترین مشکلات کشاورزان محسوب می شود در پی استفاده بی رویه و غیر کارشناسی کشاورزان از آب به وجود آمده است.
وی با بیان اینکه باید به سمت کاهش مصرف آب و افزایش بهره وری آب در محصولات با اجرای روش های نوین آبیاری زیرسطحی حرکت کنیم، خاطرنشان کرد: در حال حاضر برای تولید هر کیلوگرم انگور بالغ بر 300 لیتر آب مصرف می شود، در صورتی که با اجرای روش های نوین آبیاری تا 90 لیتر در هر کیلوگرم کاهش پیدا می کند.
مدیر جهاد کشاورزی خلیل آباد با تاکید بر اینکه مشکل گرانی نهاده ها اعم از کود و سم به صورت کشوری است، تصریح کرد: کشاورزی می تواند در این شرایط موفق باشد که کود و سم را به موقع و به اندازه کافی و تحت نظارت کارشناسان فنی و بر اساس آنالیز خاک برای باغ خود مصرف کند.
وی همچنین در ادامه اذعان کرد: اجرای روش های نوین آبیاری با توجه به شرایط باغ اعم ازقطره ای و زیر سطحی، اصلاح سیستم کود دهی در راستای استفاده بهینه کود با توجه به گرانی کود و با توجه به تأسیس آزمایشگاه خاک در شهرستان و استفاده از نظرات کارشناسی و فنی در استفاده از کود از جمله راهکارهای حل مشکل کشاورزان است.
شبان با بیان اینکه کلاس های آموزشی و ترویج در راستای افزایش کیفیت محصول و تولید محصول مرغوب، سالم قابل ارائه به بازارهای صادراتی در سطح شهرستان برگزار می شود، عنوان کرد: کشاورزان باید اراده به اجرای موارد فنی در باغات خود داشته باشند و از کشاورزی معیشتی به سمت کشاورزی تجاری سوق پیدا کنند.
انتهای پیام /