سه‌شنبه 6 آذر 1403

دفاع تمام‌قد مصباحی‌مقدم از مصوبه مجمع تشخیص برای استثنا شدن خود از «قانون شفافیت»

وب‌گاه خبر آنلاین مشاهده در مرجع
دفاع تمام‌قد مصباحی‌مقدم از مصوبه مجمع تشخیص برای استثنا شدن خود از «قانون شفافیت»

فارس نوشت: عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در رابطه با جلسه اخیر مجمع تشخیص مصلحت نظام پیرامون طرح شفافیت قوای سه‌گانه، گفت: طبق قانون اساسی تمامی قوانین مجمع تشخیص مصلحت نظام بایستی توسط خود مجمع تدوین و به تایید شخص رهبری برسد لذا طبق قانون اساسی، مجلس شورای اسلامی نمی تواند برای مجمع تشخیص قانون وضع کند و این خلاف قانون اساسی است.

  • عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام به تشریح دلیل مخالفت اعضای مجمع تشخیص با بخش‌هایی از طرح شفافیت قوای سه‌گانه پرداخت. غلامرضا مصباحی مقدم، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، در رابطه با جلسه اخیر مجمع تشخیص مصلحت نظام پیرامون طرح شفافیت قوای سه‌گانه، گفت: طبق قانون اساسی تمامی قوانین مجمع تشخیص مصلحت نظام بایستی توسط خود مجمع تدوین و به تایید شخص رهبری برسد لذا طبق قانون اساسی، مجلس شورای اسلامی نمی تواند برای مجمع تشخیص قانون وضع کند و این خلاف قانون اساسی است.
  • وی افزود: به همین دلیل بحث مربوط به شفاف سازی آرا و مذاکرات مجمع تشخیص و ارائه آن به مجلس شورای اسلامی همانطور که شورای نگهبان تشخیص داده است خلاف قانون اساسی است. مصباحی مقدم یادآور شد: همانطور که قانون اساسی تصریح کرده است که مذاکرات مجلس شورای اسلامی باید علنی باشد و شفافیت مذاکرات مجلس را تایید کرده، همان قانون اساسی وضع قانون برای مجمع را توسط مجلس خلاف دانسته است و جالب آن است که مجلس مذاکرات خود درباره مسائل حوزه انتخابیه را محرمانه تلقی کرده است در صورتی که اتفاقاً در این حوزه باید شفافیت حاکم شود و این نیز از نکات قابل توجه طرح مجلس است. وی تاکید کرد: اعضای مجمع تشخیص اصلاً مصلحت نظام هیچگونه نگرانی نسبت به شفاف شدن مذاکرات خودشان ندارند اما مجلس حق وضع قانون برای مجمع را ندارد.
  • عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در توضیح روند ابلاغ و اجرای طرح شفافیت قوای سه گانه اظهار کرد: آنچه که مجلس شورای اسلامی به عنوان مصلحت بر آن اصرار می ورزد و شورای نگهبان با آن را خلاف شرع و یا قانون اساسی تشخیص می‌دهد به مجمع ارسال می شود و مجمع یا باید نظر مجلس را تایید کند و یا نمی پذیرد اگر پذیرفت آنچه که مجلس مصوب کرده است از باب رعایت مصلحت نظام نهایی شده اما اگر نپذیرفت، آنجایی از مصوبه مجلس که مخالف با شرع یا قانون اساسی بوده است متوقف می شود. بنابراین مجلس باید قسمتهایی را که چنین وضعیتی داشته اصلاح کند و قانون را از طریق رئیس مجلس شورای اسلامی به رئیس جمهور ابلاغ کند. لذا بقیه روند نهایی شدن طرح شفافیت قوای سه‌گانه با مجلس شورای اسلامی است.

بیشتر بخوانید:

  • مصوبه عجیب مجمع تشخیص مصلحت / همه قانون «شفافیت» را اجرا کنند، جز «مجمع»
  • انتقاد رئیس مجمع تشخیص مصلحت از طرح «شفافیت قوای سه‌گانه»
  • جدل موافقان و مخالفان «شفافیت قوا» در مجمع تشخیص / موضع آملی‌لاریجانی، محسن رضایی سعید جلیلی و میرسلیم چه بود؟
  • نماینده مجلس: مجلس، طرح شفافیت را به «سنگ بزرگی که زده نخواهد شد» تبدیل کرد / مجمع تشحیص، موافق شفافیت مذاکرات خود نیست

  • اطلاعیه روابط عمومی مجلس برای رفع «دغدغه‌های ذاکر اهل بیت حاج محمود کریمی»

  • نادران: قالیباف مصوبات مجلس را «دستکاری» کرده / هیئت عالی نظارت مجمع تشخیص، مطالباتشان را به مسئولان مجلس «دیکته» می‌کنند

21220

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1774058